Assisted Hatching (AHA)

Öppning av embryots skal eller assisted hatching

Öppning av embryots skal är en metod som kan förbättra möjligheterna för embryot att fästa sig i livmoderns slemhinna. Det kan göras vid provrörsbefruktning och befruktning med mikroinjektion. Embryot utvecklas och delar sig till mer än 100 celler medan det omges av embryoskalet.

Skalet blir tunnare i takt med att embryot delar sig och brister slutligen så att embryot kommer ut ur skalet. Embryot måste lämna sitt skal, kläckas (hatching), för att det skall kunna fästa sig i livmoderns slemhinna. Om embryots skal är tjockare än normalt kan detta hindra skalet att brista och embryot fäster sig därför inte. Även hormonbehandlingar kan påverka tjockleken eller segheten hos embryots skal. Med mikroteknik kan man göra embryots skal tunnare eller göra ett hål i det.

Detta anses hjälpa embryot att lämna skalet och skapar på så sätt bättre förutsättningar för att det skall fästa sig. Öppning av embryots skal kan användas i sådana fall när embryot inte har fäst sig vid tidigare behandlingar. Öppning av embryots skal är alltjämt en omtvistad metod vars effekt man inte har kunnat bevisa fullständigt. Man har inte heller kunnat observera någon skada på embryot till följd av metoden






Före och efter AHA
(fast vårt embryo har utvecklats mer än embryot på denna bild då detta är ett 2 dagar odlat och vårat var odlat i 6dagar utanför min kropp)


Så vi känner ändå att verkligen har fått de bästa föruttsättningarna till att de nu ska kunna fästa <3

Ny forskning....

Har i varje inlägg jag skrivit total glömt av att skriva om... halmstrået som håller oss kvar & som helt avgjorde att vi inte behövde avbryta.

Som jag skrev tidigare så hade jag ju pga av mina komplikationer 2 läkare hos mig, Den nya läkaren Jenny & Urban.
De var Urban som mest tyckte att de skulle avbrytas då de ALDRIG återfört ett ägg på på så tunn slemhinna. Men Jenny hade snappat upp om den nya forskningen som gjordes i Göteborg att slemhinnans tjocklek inte alls spelade så stor roll. Vilket även fick urban att tänka om.

När hon ringde efter Urban så sa han då han kom in med ett stort leende på läppana, att han hade tänkt att Jenny skulle få göra mig gravid idag :) Men återförandet fick hon tillslut be Urban ta över då hon inte hittade rätt och stack mig flera gånger vilket var fruktansvärt smärtsamt. När han tog över så löste de sig på en gång.

Men än om inte Jenny klarade av att göra återförandet så är de ändå henne jag ska tacka i slutändan om vi får ett plus <3 För hade Urban fått sin vilja igenom så hade de inte blivit nån ruvning alls nu.

Så jag hoppas nu att forskningen har rätt och att jag blir exemplet i falun på att man kan bli gravid på en tunn slemhinna + extra insatta östrogen hormoner.


Snart blir de middag, vi ska äta makaroner & korv, gott & enkelt!
När Mattias kom hem så tog vi en lugn promenad till affären, vi har 25+ i skuggan, en aning svårt att ligga stilla i soffan då.
Men de var på oroliga steg jag gick iväg. Men att vara helt stilla är inte heller bra, bara jag går i lugn takt, inte lyfter tungt & försöka att undvika att gå i trappor så ska de nog vara lugnt.
Snart är de dags för spruta nummer 2 än så länge gör de inte så ont den värsta smärtan från varje spruta kommer först efter att man använt dom ett par dagar.

Kramar till er!

RD1 -Slemhinnan & Hoppet

Ja inatt har jag inte sovit många timmar, jag har legat vaken och funderat på min slemhinna. Förstår bara inte att den helt plötsligt var så tunn, den var bara 3.5mm och minimum är egentligen 6mm för att de ska kunna leda till en graviditet. Just nu är min slemhinna lika tunn som på de som är i klimakteriet!!! Jag fattar verkligen noll...mina frågor snurrar i huvudet, funderar på vad jag kan gör för att öka vår chanser till en graviditet.
Nu fick jag ju visserligen värsta östrogenkuren till hjälp, plåstret jag fick som jag ska byta varannan dag ges även till kvinnor som ska bli gravida UTAN livmoder... de var Mattias som hittade den infon på fass.
De blev så konstigt allting, ibland undrar jag ifall jag ens ska räkna mig som ruvare.... men mirakel kan ju ske & gör de hela tiden. Så kanske är de vår tur nu. Jag har i princip legat ner hela tiden sen vi kom hem igår, har bara vart uppe då jag behövt gå på toan.
Samtidigt som de stundvis känns så hopplöst så kommer glädjen och hoppet då & då...
Då blir jag alldles varm av lycka <3

De här med hoppet är konstigt... vid mina senaste ruvningar så har jag sagt att nu ska jag inte hoppas för mycket.. för då gör de inte lika ont sen vid ett bakslag...
Men jag tror inte de har med hoppet att göra & jag tror inte att de gör mindre ont att misslyckas bara för att man hoppats så på att de ska gå!!
Misslyckandet gör lika ont vare sig man hoppats eller inte.

Så jag ska hoppas nu som aldrig förr, de är ju faktiskt de enda vi har i allt de här jobbiga.. de är hoppet! Hoppet som kommer & går!

Kramar!

Efter många OM & MEN...

Så är jag nu ruvare till ett jättefint embryo som de gjort AHA på, de menas att de ruggat upp ytan på ägget  så de ska fästa bättre.
Men de höll på att bli avbrutet, då min slemhinna var väldigt tunn, jag hade en kvinnlig läkare som oxå är ny. Hon vågade inte själv ta beslutet om ett återförande på en så tunn slemhinna så hon ringde efter dr.Urban som fick komma och kika. Även han var väldigt förbryllad, och ville inte att vi skulle sätta tilbaka ägget utan tyckte vi skulle frysa ner det igen & hoppas på en bättre slemhinna till hösten någon gång.. jag började skaka och kände hur jag var nära att svimma av. Då satt vi åter igen i den vidriga bergochdal banan som satt fart utför.
De pratar oxå om att ägget får sämre chanser att klara en upptining till och risken finns att den dör vid vårt nästa försök att tina den.
Från att komma in till kliniken som världens lyckligaste par så satt vi nu där med gråten i halsen.
Men med lite diskussioner hit & dit så väljer de ändå att ge oss ägget och ger mig två olika recept på olika östrogen hormoner som jag ska ta var dag fram till testdag, de ska göra slemhinnan tjockare och på så vis öka våra chanser något till att de skulle bli en lyckad graviditet.
Den ena var ett plåster som jag byta varannan dag och de andra var vagiatorer som ska tas morgon & kväll. Utöver de så har jag oxå trombyl, fragminsprutor & progestron vagiatorer spm ska tas var dag! 

Så nu ligger jag här med världens finaste embryo i mig, men dessvärre en dålig slemhinna. Så jag hoppas att östrogenet gör susen.
Känns lite si & så.. men glad ändå att vi fick tillbaka det.
Sen strulade själva återförandet den första läkaren fick inte kateter röret på plats & de gjorde så ont när hon grejade. Tillslut bad hon  Urban om hjälp och vips så satt den där den skulle och de kunde föra tillbaka embryot.
Vi kom in dit 14:20 och var klara 15:10 de brukar normalt bara ta 10-15 minuter. Men idag ville de sig inte riktigt.
Jag åkte raka vägen hem och la mig medans Mattias är på apoteket och hämtar ut alla läkemedel. Nu blir man ett levande apotek igen, men som sagt vad gör man inte?!?

Så fortsätt gärna med att hålla era tummar, för de verkar verkligen som att vi behöver dom för att kunna ro den här båten i hamn!

Känns så snopet att de blev så här... de enda vi har nu är hoppet & den vidriga ovissheten :/

Kramen så länge!

Nu åker vi och hämtar hem vårt pyre <3

Anmbritt ringde mig strax efter klockan 11, hon berättade att hon tinat ett embryo till oss och att det såg jättefint ut <3

Jag är så glad & samtidigt lite rädd. De enda vi kan göra nu är att åter hoppas på att detta lilla embryo vill fortsätta att utvecklas i min mage & bli till en underbar liten bebis i februari 2012!

Nu ska jag göra mig klar för att åka till kliniken för att hämta hem vår lilla skrutt!

Kramar till er!

Vilken pers!!

Fy tusan vilken pers detta är, ovissheten & väntan.. går ständigt hand i hand när de gäller IVF.
Jag har sovit jätte dåligt,  de tog ett par timmar innan jag kom till ro så jag kunde somna, var även upp ett par gånger, men jag tittade aldrig vad klockan var.
Så nu sitter jag här så nervös att jag stundvis vill kräkas, jag som försökt intala mig att de blir lättare för var gång.. haha vilket skämt. Men blir ju bara mer & mer nervös för var gång. Man vet så väl innerst inne att allt kan hända, och de kan väldigt snabbt vända!


09:45 är klockan och jag vill att de ska ringa nu, de har alltid ringt strax efter tio tidigare så jag hoppas även att de gör det nu, men de har ju fram till 12 på sig att ringa... usch de är ju länge till 12

Nu ska jag göra mig klar för att gå till jobbet!

Kramen så länge

Lördags kvällen.. De ofrivilligt barnlösas dag!

Vi firade verkligen vår dag ordentligt från morgon till kväll. Vi hade det så trevligt och mysigt.
På morgon fick jag en jättefin blandbukett med rosor av Mattias, de var röda, vita och rosa rosor i den. 3 röda <3

Sedan bestämde vi oss för att äta grillat, under dagen blir Mattias sugen på att vi ska ut och se på bio, sagt & gjort vi bokade platser till filmen Baksmällan 18:30. Bestämde oss då oxå för att gå ut och äta. Så vi gjorde oss klara och hämtade först ut biljetterna sen gick vi till Marianne`s och åt. De blev vitlöks bröd till förätt och jag åt en fläskfileplanka & Mattias åt en sirlionstek. Tog oss var sin stor strak till middagen. Hahaha och jag som inte druckit alkohol sen Mattias pappa gifte sig förra sommaren blev faktiskt lite små berusad.
De var så otroligt trevlig & mysigt. Inte var dag man unnar sig en sådan helkväll ute.

Efter vi ätit så satte vi oss på en bänk utanför bion för det var en stund kvar till den skulle börja. En bit ifrån kommer en kvinna med en hund en svart liten pudel, den var jättesöt och sprang stolt och bar en pinne i munnen. Hunde såg att vi uppmärksammat den och ville komma och hälsa. Kvinnan frågade på avståndet hon stog ifrån om vi var hundrädda, vi svarade nej & då släppte hon honom så han fick komma fram och hälsa. Vi började småprata hon berättade att hon just kommit hem från varma budapest och tyckte de var kallt. Hon tipsade oss om att åka dit. Jag som druckit en pillsner & var berusad haha Inte är jag den som skäms heller så jag sa tillslut att vi vart ute och firat de ofrivilligt barnlösas dag, och berättar lite kort om de barnlösa nu uppmärksammats med en egen dag. jag ser hur skiner upp och hon blir jätteglad över att höra just detta, då hon själv var ofrivilligt barnlös och hade under sitt liv genomgått massvis med behandlingar utan resultat, att hon hade endometrios samt även något som heter chokladcystor. För henne lyckades de aldrig, därav den underbara lilla pudeln hon hade med sig, Bamse hette han.
Hon önskade oss all lycka inför vår upptining på måndag & hon skulle verkligen tänka på oss och jag vet verkligen att hon menade de. Underbara medsyster...
De slutade med att vi följdes åt mot bion men sen skildes vi åt. Vilket sammanträffande liksom, jag tänker fortfarande på henne. Vi är så många fler än vad man tror som är ofrivilligt barnlösa. Den här dagen behövs, jag hoppas den även får en plats i allmenackan!
Så sorgset & orättvist.

Filmen var jättebra och bjöd på många härliga skratt, men jag tänkte mycket på just denna kvinna som vi av en slump bara stötte ihop med.
De var en update från vår underbara dag igår <3

För övrigt så känner att nervositeten börjar stiga, om 24 timmar ligger jag här i soffan med en kudde under röven :D Med vårt lilla pyre i magen.. åh vilken lycka! Men vi är samtidigt oxå livrädda & de med all rätt tycker jag!
Vill bara den här kvällen ska gå nu så jag får vakna upp imorgon, göra mig klar & åka och jobba. Sen kommer jag typ hinna vara på jobbet en timma tills de att de ringer från kliniken med besked om vårt embryo lever eller inte. Phhhuuu... vilken nervpress de är!

Jag lovar att uppdatera här med inlägg så snart jag vet , 14:20 är tiden för insättning så absolut senast då får ni ett inlägg om hur de gått :)

Nu ska här snart ätas & jag ska ta mig en dusch innan. Kvällen avslutas med den spännande BB live sändningen!
Så vi hörs igen imorgon!

Kramen











Morsdag <3

Idag gick vi upp till den allmänna minneslunden med en fin bukett blommor samt ett ljus, men lyktan jag tog upp  den 4/5 var trasig, samt alldles brun och lerig. Så vi satte buketten i sån där grön vas, de låg i korgar runt omkring så man kunde ta från dom att sätta blommorna i. Jag tog med mig 3 rosa rosor, tog dom från buketten jag fick av Mattias igår, sen på vägen dit plockade jag en bukett med liljekonvaljer som jag satte ihop med rosorna.
Vi var även till Mattias storebror Görans minneslund & tände ett ljus.

Buketten till mamma ser ut så här




Grattis oxå till er andra underbara mammor & blivande mammor <3

Jag önskar & hoppas så att vi 2 vuxit & blivit 3 till nästa morsdag!

Kramar

De ofrivilligt barnlösas dag! ( långt inlägg)

Vi som kämpar med blod, svett & tårara har nu äntligen uppmärksammats och vi har fått vår egen dag, TACK till Wildamathilda som kom på den briljanta iden och för att du sen tog upp de på din blogg som sedan spreds som en löpeld genom svergie.
Denna dagen kommer alltid infinna sig den sista lördagen i Maj.

Vår historia So far :

Jag och Mattias träffades sommaren -05 och blev blixtförälskade vid första ögonkastet. Vi har aldrig haft skyddat sex, utan vi kände  båda två att blir de så blir de, vi ville alltså båda ha en familj då vi träffades. Men månaderna & åren gick utan nåt resultat. Vi började bli oroliga. Och tillslut vände vi oss till kvinnokliniken för en utredning 2009, då fick till att börja med pröva att använda oss av pergotime i 6 månader, de är en kur som ger en ägglossning och då en ordentlig sådan.
Jag blev alldles knäpp hormonellt på dessa tabletter och tillslut en dag när jag skulle ta den så tittar Mattias på tabletten som är märkt med bokstaven S... Han utbrister då S som i SUBBA!! Hahaha som jag skrattade då han sa det, men han menade det verkligen för jag blev inte alls snäll av dessa hormoner.
Men då vi inte lyckades själva med hjälp av pergotime, så skickades en remiss till IVF kliniken i falun. För att öka våra chanser med provrörsbefruktning.

Den 20/1 2010 hade vi en tid på IVF kliniken här i Falun där vi bor. Vi kom hem från de mötet med en blå mapp med en massa papper och info kring IVF, vi fick även med oss recept till alla sprutor och läkemedel som skulle vi skule använda oss av och en planering för start. Vi hade blivit beviljade 3 landstingsförsök. 3 hela IVF behandlinga inkl frysförsök.
I mars började vi med vår första behandling, vi har använt av den korta behandlingen som bara innehåler sprutor, jag har aldrig tack och lov behövts nedreglerats till klimakteriet med hjälp av näs spray.

Jag tog 18 hormon sprutor på 11 dar. På  de sista 7 dagarna var de 2 olika sprutor om dagen.
ÄP resulterade i 8 fina ägg varav 4st befruktades.
1 april blev den magiska dagen för ET. Fick tillbaka ett ägg med i topp skick, min läkare var så nöjd med våra fina ägg. Fick även 2 st fin fina ägg till frysen!


17/4 har vi vår testdag på vår första bröllopsdag <3 Vilken present om vi skulle få plusa på vår bröllopsdag. Ovissheten tog knäcken på mig & teststickorna åkte fram lite tidigare, testade först så tidigt som RD5 med ett självklart minus,. Förstod ju att jag varit ute alldeles för tidigt. RD9 kunde varken jag eller min man bärga oss av ovissheten, då jag även hade väldigt kraftiga gravsymptom.
Vi fick då ett klart & tydligt plus <3 Lyckan var total, vi var gravida med BF 20101220
På vår bröllops dag testade vi igen för att de oxå var vår testdag & fick ett otroligt starkt & tydligt plus <3


Men på vårt andra vul den 17/5 så hade vårt älskade pyre slutat växa & hjärtat hade stannat av. De tog oss så hårt, min kropp trodde fortfarande att jag var gravid och jag hade jättehögt hcg hormon i kroppen. De sa till oss att missfallet kommer då hcg värdet sjunkit till en viss nivå, men ingen kunde svara på hur lång tid de kunde ta.
Jag höll ut till den till i slutet på Maj, men ringde då till akuten & bad dom om hjälp om att avsluta detta. Jag fick komma in men blev först hemskickad med abort tabletter, vilket jag bara inte klarade av att ta, så de slutade med att jag fick skrapas tillslut.

Vi tog en pause över sommaren för kropp & själ behövde läka innan vi gav oss på vårt nästa försök som skulle bli att tina upp ett embryo från frysen.

Föesök nr2 FET!

10/8 var vi på banan igen då hade jag fått utslag på ÄL testet & skulle nu få tillbaka vår frysis (FET)
16/8 satt jag hela för middagen & väntade på samtalet från kliniken, de ringde klockan 11 för att berätta att vårt embryo överlevt & vi var välkomna att komma & få tillbaka det 14:15
29/8 var de testdag & jag gör nästan som sist. testar först minus RD5 & plusar sen redan på RD8. Testdagen kom så jag testade igen då för sakens skull fast dagen efter 30/8 & fick ett jättefint plus. Med BF 110502
Men lyckan blev kort igen den 5/9 börjar jag blöda, hade känt de på mig redan ett par dar innan så de kom inte som en chock men de gjorde inte mindre ont i kropp & själ för de.

FET 2
Fredagen den 26/11 var de åter igen utslag på ägglossning stickorna, har då redan haft två ägglossnongar tidigare sedan senaste missfallet. Men på första ägglossningen var de fullt i kalendern för insättning och den andra fick jag på en måndag vilket inte går för de blir insättnings dagen en söndag och då har kliniken stängt. De var två jätte tuffa bakslag att resa sig upp från. Så jag var nu livrädd när jag ringde kliniken för att se om de fanns plats för oss att få tillbaks vår siste frysis och de fanns, gråtandes av lycka ringde jag till min och sa att vi fått en tid för insättning torsdagen den 2/12 klockan 14:15. De skulle ringa kring elva för att berätta om vår lille eskimå överlevt upptiningen. Jag hade precis kommit till jobbet när jag fick samtaler från kliniken, de ringde en timma inna avstämd tid. Min tanke var direkt att de var kört.... Men inte det :D Vår frysis hade överlevt och såg jättebra ut så var så välkomna in.
Med min vanliga otur så blir jag rätt fökyld ett par dagar innan fick feber och har man feber så får man inte sätta tillbaka ett befruktat ägg. Men febern hade försvunnit och jag kände mig så pigg på insättningsdagen att  att jag gick till jobbet. Insättningen gick bra och jag fick den här gången samma efter behandling som sist med fragmin, trombyl och proggestron sen la de till ett extra läkemedel som heter prednisolon, de ges till kvinnor med upprepade missfall för att öka cnasen om att få gå hela graviditeten ut. Läkaren var jätte nöjd och trodde de skulle gå fint för oss nu. De trodde vi oxå.... men från de jag kommer hem från insättningsdagen så blir jag snabbt MYCKET sämre i min förkylning och får en fruktansvärd hosta, ni vet när man hostar så luften tar slut och man kräks. Jag googlade och kollade runt hur pass hosta och förkylning skulle vara skadligt för en ruvning men hittade bara possetiva saker med. Jag fick grav symptomer tidigt och kände att de nog skulle gå vägen.. vi var väldigt säkra på de.. kanske för säkra den här gången. För testdagen visade ett självklart minus. Och min berg och dal bana tog en ny vändning. Jag stod på längst upp på branten och föll rakt ner utför... och den här gången föll jag långt ner i avgrunden igen.

IVF behandlin nr 2:
I februari 2011 var vi redo för att köra igång med en helt ny behandling med hormon sprutor & äggplock samt allt annat som hör till. Med kontroller, undesökningar & blodprover-
Vid de här försöket så gör de lite annorlunda istället för 2 sprut om dagen som jag hade vid första försöket så sätter de nu in en 3:e. Så jag sticker mig själv 3 gånger om dagen fast med 3 olika sprutor/hormoner. Sista dagen sticker jag mig med 4 sprutor. De menade på att de skulle bättre ägg så här. Så vi tackade snällt och gjorde som de sa.
På vulet såg de många som minst 17 äggblåsor & vi trodde ju att de skulle misnt lika många ägg som första gången. Men så fel vi hade, äggplocket resulterade i 4 ägg och jag blev alldles knäckt för jag hade väntat mig lite mer efter den plågsamma behandlingen.
Men till dagen efter så hade 3 av dessa fyra befruktat sig. Och vi fick den 1: mars tillbaka ett jättefint embryo av bästa kvalite + att ett gick till frysen av samma fina kvalite.
Testdagen den 14 mars så får vi ett minus...igen!
De tog os hårt och bergocdal banan satte genast utför igen... med en fruktansvärd fart. Man önskar man hade en handbroms vid dessa turer men de finns inte, utan man får allt hänga med utför i en ilande fart.

FET Från IVF 2:
Nu står vi åter redo för ett frysförsök.
På måndag 14:20 blir jag ruvare för 5:e gången!

Så snälla håll tummarna för oss att de blir 5:e gången gilt!

De var lite om vår resa i denna ivf karusell!
Kramar till er som orkat läsa er igenom dett!

De kommer...

Ett inlägg under dagen, om just De ofrvilligt barnlösas dag, samt en story om vår resa från början tills där vi är idag. Vi blev utredda och klara för IVF (provrörsbefruktning) 1/20 2010, sedan den dagen har vi gått igenom 4 insättningar & 2 missfall.
De är tufft & de är en resa som sätter sina själsliga spår.

Kommer ta en stund att skriva, men jag börjat och hoppas på att kunna publicerar de till senast i eftermiddag.

Kramen på er så länge :)

BB

Mattias tittar på nån krigsfilm, jag började kolla men de var inte alls nån "tjejfilm" så jag har suttit och läst lite bloggar & surfat runt.
Värmde mig en paj bit för en stund sedan vilket ledde till fruktansvärd magknip..usch vad ont de gör med magknip :/ Min IBS som krånglar!

Jag väntar på att BigB Brother ska börja, sen blir de sängen! Vi har inte missat ett enda avsnitt, eller jo de har vi 2st pga av strömavbrott och att vi reste bort. Snart är de final och jag har faltiskt tyckt de har varit en omgång i år! 
 

De ofrivilligt barnlösas dag!

Ja kan inte med ord beskriva hur skönt de är att fredags eftermiddagen äntligen är här, jag är så trött & har sån otrolig värk i nacken & ryggen.
Vi ska strax äta middag, jag gjorde de enkelt för oss idag och köpte hem en bit ost&skinkpaj från sharken på ica jag tror att dom gör den själv. Så de blir paj med en god grönsallad till. Gott kommer de bli iallafall.
Sen blir de inte alls många knop här hemma, soffläge hela kvällen. Vädret gör att man inte heller har lust med annat. Då de regnar & regnar om vart annat och de är kallt!

Hade träff på arbetsförmedlingen idag oxå med min handläggare samt även min handläggare från försäkringskassan. De första hon utbrast när hon såg mig var att jag blivit smalare..usch de jag hatar mest att höra, men jag vet ju att de stämmer då jag gått ner 4kg sen början av maj. De har vart en tuffare tid vilket ofta visar sig i att jag inte får i mig nån mat. Men de har börjat vända men de tar sån tid att komma tillbaks efter sånna här bakslag, som jag har flera gånger per år. Jag rasar jättelätt och snabbt  men sen tar de en evighet att komma ikapp igen. Men aptiten har kommit tillbaka så jag är på väg åt rätt håll.
Hoppas nu bara att de får hålla i sig länge :)Men jag har nu äntligen fått min läkare på psyk att förstå vilket problem de är med maten för mig, så jag ska få hjälp med. ABC heter de och de är inriktiktade på ätstörningar i ALLA dess former. Så jag var dit i tisdags och ska dit igen på onsdag. De är en öppenvård där vi tillsammans med hjälp av varandra, läkare & psykologer ska kunna övervinna våra problem. Nästa vecka är de om ångest & oro, vilket är den bidragande orsaken till varför jag samt många andra inte kan äta. Jag är jätteglad för att min läkare tillslut tog mig & Mattias på allvar när de gäller maten & mitt mående. De här har jag alltid haft sedan jag vart liten och har sedan 10år tillbaka tagit upp det med mina läkare men ingen har tagit mig på allvar. Tills nu och för mig känns de helt underbart att jag äntligen ska få proffisonell hjälp... ett xxxxx antal år försent men absolut bättre sent än aldrig!


De börjar bli lite pirrigt nu inför måndag, usch jag är så nervös för hur de ska gå. Och inte dugg kan man göra åt de bara att åter vänta och se.
Jag kommer ruva samtidigt med en bloggvän, Ladybond. Vi har även träffats på riktigt. Hon har vart hos oss en gång men längre än så har de inte blivit.. då vi båda haft en del att stå i vad de gäller IVF & annat. Men hon blir ruvare på tisdag & jag på måndag. Hon har gjort en hel lååång behandling med spray & sprutor (Jobbiga 46dar har hon kämpat) och kommer att göra ett ET (färskförsök) medans jag gör ett FET (frysförsök).
Idag har jag beställt hem graviditets stickor, de blev 20tester för 99:-+ frakt så totalt 115:-
Känns tryggt att ha kan jag lova!! Mina bästa/värsta vänner under ruvningen :)


Imorgon är de Ofrivilligt barnlösas dag, och de är en blogg tjej som heter WildaMathilda som kommit på det och sen spreds de vidare och blev så stort att hon intervjuades av rixfm igår ang just den dagen & om barnlöshet.
Jag tycker de är jättebra att vi får en egen dag på året, om kanelbullen har en dag så ska banne vi oxå ha det. Den kommer alltid att vara lördagen innan morsdag.


De var en liten update från mig!
Hoppas ni får en fin helg, de ska jag ha något pirrigt men ooooo så jag längtar <3
Kramen

Godmorgon Onsdag :)

Ska strax bege mig till jobbet, de var så skönt att kliva upp idag & kissa utan press & stickor. Lite semester :)
Solen skiner men de kom som en liten surprise då jag klev upp, för enligt vädret igår på tv så skulle de bara regna & blåsa fram till efter helgen. Så jag ska njuta av den så länge de varar för jag ror inte vi får behålla den hela dagen.

De var ett par rader frånmig, ska nu fixa sista piffet sen är de dags att gå till bussen.

Kramen

It`s a Happy Day ...with a happy face :)

Sitter nu däckad i soffan proppmätt och helt färdig efter dagens alla möten & bestyr. Hade både tid hos läkare & psykolog idag efter jobbet. Jag blir alldles matt & slut efter så
nt.
Så nu väntar jag på att klockan ska bli 21 och de blir dax att hänga en timma med dom desperata hemmafruarna! Och sen blir de BB och när de är slut så brukar sängen ropa på mig. Här hemma går vi alltid och lägger oss vid 23 om vi sitter uppe till tolv då har vi vart uppe länge. Men Mattias kliver ju 06 varje morgon.

Känns så skönt att jag fick omslag idag....phuuuu! Så nu får jag vila från tester till slutet på nästa helg, hehe då kommer jag börja testa med gravtester istället. Så lovley!
Så nästa vecka blir de en beställning igen hos testlagret brukar köpa på mig 21tester därifrån minns inte nu vad de exakta priset är men de tror de var 189:- + frakt. Mycket förmånligt tycker jag!
Åhh vad jag längtar <3 Hoppas bara att allt går bra, våra frysisar har aldrig dött under upptining, men man är inte ett dugg mindre rädd för det. Allt kan hända och de kan snabbt vända.

Nu ska jag mysa med mina underbara man som oxå är superlycklig förstås!
It`s a happy day... with a happyface :)



Kramen till er!

It`s a Happy Day :)

Måndag klockan 14:20 får vi tilbaka får frysis, om den överlever upptiningen :)
De var en fröjd att titta på stickan i morse, och min älskade man hade än en gång rätt!
Nu ska jag göra mig klar för lite jobb!


skumt??

De är idag 23dagar sedan min mens, då räknat mensens första dag... tycker att jag borde haft min ÄL vid det här laget. Men jag har då omöjligt missat den. Fast jag har en lång cukel så då kanske de blir så här. Min kropp säger då att den är på god väg, har gjort de en vecka nu. Och den brukar ju säga till ca en vecka i förväg... ja nu börjar man bli lite knäpp :) 
Men jag känner mig ändå ovanligt cool lugn den här gången.
Vill nog inte hoppas för mycket om jag ska vara ärlig. Orkar inte riktigt kliva in helt i IVFbubblan än, för om den spricker så gör de så ont. Så har jag inte ställt in mig på varken bu eller bä än.

Men när den glada gubben kommer kommer genast en fot att sättas i bubblan och först på insättnings dagen då vi fått samtalet om vår frysis överlevt kliver jag in med båda fötterna.
Inte lätt att säga i förväg men de är så de känns just nu.

Hoppas iallfall att Mattias har rätt och att den glada gubben smilar till mig imorgon bitti, skulle vara skönt att slippa testa mer nu, de tar på krafterna att hålla på så här. Riktigt plågeri är det, tror jag många IVF:are kan skriva under på!

Kram Kram

Yees!

Jag fick som jag ville på stickan idag, de var en tom cirkel i displayen precis som jag önskat mig! Men  jag ser gärna ett omslag innan torsdag, för då tar stickorna slut, samt att har den inte kommit innan denna vecka är slut så känns inte chanserna så stora på ett omslag överhuvudtaget!

De är grått och trist ute, jag fick verkligen tvinga mig upp ur sängen för jag var/är så trött. De känns i kroppen att man varit ute och stökat här på gården. Men nu blir de inge mer stök den här veckan. Min rygg säger ifrån!

Nu är de av till jobbet!
Kram på er!

Nappträdet!

Efter att ha grejat & fejat ute på ute på gården så la vi karrèn i marinad åt en ploppglass och begav oss mot stenäset för att kolla in  de berömda nappträdet.
Tog några bilder på trädet som var så fint dekorerat med barnens små nappar och nappflaskor.
Jag hoppas att vi en dag får gå tillbaka dit med vårt barn för att lämna av lite nappar.












De blev en promenad på ca4km fram & tillbaka i den härliga eftermiddags solen, men klart värt för att se detta bedårande träd!
Love It!

Nu blir de lite middagsbestyr sen blir de paltkoma i soffan!
Vi har haft en jättefin söndag hoppas ni haft de med!
Kramen!

Hemligt uppdrag :)

Jag ska snart bege mig iväg på en timmas hemligt uppgrad :) Efter de så blir de en fika på stan med darling <3

Inget omslag idag...usch...usch.. känner mig en aning nervös inför morgondagens pink! Mattias tror de blir omslag på tisdag, jag vågar inte tro eller hoppas på nån dag. Så imorgonbitti kommer de vara lite smått ångest innan omslaget visas i displayen. Imorgon vill jag bara ha en tom cirkel, sen får gärna the happy face dyka upp på tisdag om Mattias säger. Han brukar konstig nog kunna mina cyklar bättre än mig numera :)

Hoppas ni får en fortsattfin söndag!
Kramen

Mycket bra film :)

Sitter nu hemma i soffan, filmen var jättebra. Men man sitter faktiskt bättre hemma i soffan än på bio, jag är alldeles stel i rygg & nacke. Endel av värken kommer nog för att jag hjälpte Malin & Rosi idag ute i rabatterna här på gården, vi grävde till rabatter och planterade om lite blommor samt sådde lite nya. De är inte klart, kankse skulle de fortsätta imorgon.

Var även till angelica en snabbis innan bion, hon fick precis de hon ville ha av mig, en bukett med liljekonvaljer :)

Så nu blir de bara sitta hä i soffan en stund & glo på skiten som går på tv.

Kramen

Bio ikväll :)

Ikväll ska vi skämma bort med att gå på bio, de var många års sedan vi var på bio. Senast var på Göta Kanal 2, de var oxå här i alun fast vi bodde inte här då, vi här nere och firade jul med Mattias pappa, de var även då vi bestämde oss för att flytta ner hit :)

Innan de ska jag förbi till Angelica hon blor inte alls långt ifrån oss så de blir en promenad till henne, blir nog de till bion oxå!

Jag sov till 12:30 idag, och när Mattias då väckte mig så kändes de som att jag skulle kunna ligga kvar i sängen hela dagen, men jag klev upp, Mattias hade hällt upp kaffe till mig redan, han är så omtänksam & underbar min man.

Inget omslag än, och känner nu faktiskt att pressen & stressen stiger lite, usch.. börjar närma mig en måndag igen och chanserna för att den kommer på måndag ökar med var dag nu som jag inte få omslag. de skulle vara så sjukt typiskt!

Nä nu ska jag ta mig en påtår på kaffet och sedan göra mig klar för den här dagen!

Igår var de även ett år sedan mamma begravdes, de brann ett ljus i hennes lykta och brevid stod en bukett med liljekonvaljer, hon älskade liljekonvaljer och var uppväxt med de sedan hon var liten då vi hade massor av sånna på vår gård som vi växte upp på, Pappa byggde ett hus på hennes föräldraställe, vi flyttade in där då jag var ett år. I hennes begravnings annons så var de en bild på liljekonvaljer. Nu är snart alla jobbiga datum avbetade denna månad, den 23:e är de ett år sedan min skrapning från missfallet, men efter de kan jag lugnt titta i kalendern ett tag utan att få ångest.

Kramar till er!

2:a buketten :)



Doftar helt underbart!

Skönt med helg!

Ingen chans på tävlingen om väskan, men de var roligt att iallfall bli anmäld till den :)
De var så klart min älskade man som anmälde mig till den, vet ej vad han skrev, han bad mig bara lyssna extra noga idag på radion, då han anmält mig till en tävling om den snygga väskan :)

Nu blir de en promenad till affären, för att handla till middagen. De blir grillat idag, hade tänkt att gå till Bergmästaren och äta lite buffé som de har ikväll för 100:- per skalle, men jag känner att jag inte äter för den pengen ändå så då grillar vi hemma istället så kan jag äta i lugn & ro utan press & stress.

Jag är så glad för att helgen är här, har denna vecka haft mer  ont i nacken & ryggen än vanligt, sitter nog i sedan bil resan i helgen. Så de ska bli sjukt skönt att bara vaaaara!

Vi har fortfarande sol och ca 19grader men de blåser rätt mycket vilket förstår de mesta, de blåser kalllt!

Kramar till er!

Tick Tack...Tick..Tack..

Nu får klockan gärna rusa fram till strax efter kl 16, då lottas dagens sista Mismegapol väskan ut och jag har blivit anmäld till den :)
Men de är nog måååånga andra som oxå är anmälda så chanserna är ju inte allt för st
ora, men hoppas gör man ju såklart ändå :)

Så här ser den ut!
Oj vad stor bilden blev.. hehe kopierade den från mixmegapols sida :)





Så snälla håll en extra tumme för mig och den ursnygga väska som ägs av bla Jenifer Lopez... och snart mig :)

Jag längar så...

Veckan har rullat på som vanligt, är lie trött och mosig så de ska bli skönt att få helg imorgon. På lördag ska jag på födelsedags kalas till en arbetskollega/vän. Hon fyller på tisdag den24:e, men firas på lördag.

Idag var jag till apoteket & köpte mer äl tester, så nu får det gärna komma ett omslag, vill inte behöva köpa ett till paket då de kostar 249:- per förpackning.
Men som de känns i min rygg & mina äggsockar så bör den vara här vilken dag som helst... men inte på måndag, på måndag vill jag inte ha omslag för då blir de inget fet denna månad. Då återförandet skulle bli en söndag en då gör inte kliniken nåra fet. Tycker de är så fel att de inte gör de alla dar i veckan, för de blir en jobbig press med att man inte får ha omslag på en måndag. Lätt att styra liksom, förra sommaren efter vårt missfall så hade jag äl 7 måndagar i rad. Så jag är livrädd för måndagar, men min kropp verkar älska dom.
Men jag hoppas på imorgon redan =)

Jag längtar så till att få plågas med ovissheten igen.. att få bli ruvare alltså.

Igår plockade jag en bukett med liljekonvaljer, de doftar jättegott i hela lägenheten. Luktar sommar. Syrenerna blommar oxå samt alla andra blommor & träd. 
Jag verkligen älskar sommaren, synd bara att den är så kort. Inte länge kvar nu tills de blir Juni, då börjar jag få lite småpnaik för efter Juni går de så for, säger bara swiiiisch så är den kalla sensommaren & hösten är här. Imorgon ska visst värmen komma tillbaks något, så de blir nog lite grillat i helgen :) 




Kliniken sa...

Blankt NEJ till att jag skulle använda mig av bidrottninggelè så jag lyssnar snällt på dom och låter bli!

Bidrottning gele :)

Mattias moster har gett oss tipset om att pröva detta för att öka våra chanser till en gravidiet. Jag har länge hört om det men aldrig testat det, men jag har hört mycket bra om det.
Så idag efter jobbet gick jag till hälsokosten för att köpa hem, berättade lite kort för kassörskan att vi försöker att bli gravida men att vi nu behöver hjälp med provrörsbefruktning (IVF) och att vi nu skulle tina en frysis som vi  får tillbaka i vanlig cykel utan hormoner innan, hon blev då osäker på om detta var nåt för oss då vi nu gör IVF, hon bad mig att ringa kliniken först och fråga dom ifall de var okej att jag använder mig av det. Så nu väntar jag på att dom ska ringa upp mig från IVF kliniken, är de okej så går jag och köper de imorgon.
Snällt av henne tycker jag att inte sälja till mig då hon inte var helt säker om de var okej i samband med IVF. Så jag hoppas att de ringer nu under efter middagen.

De har regnat i Falun hela dagen.. grått och trist är det! Men i slutet på veckan ska de bli bättre :)

Resan hem :)

Vi var framme strax innan 22 på fredag kväll, Mattias pappa släppte av oss på san marino där jag köpte en kycklingrulle som jag tog med till pappa och åt där, de var riktigt skönt att få träffa honom och han tyckte såklart desamma :)
Vi satt där lite mer än en timma, sen gick vi hem till Mattias bror där vi bodde under helgen.
På lördag  morgon gjorde vi oss klara tidigt och gick sedan ner till min syster Åsa & hennes familj. Hann väl sitta drygt en timma där med, innan de var dags att gå tillbaka till till Mattias bror för att göra sista fixet för att sedan åka iväg till kyrkan. Dopet började kl 12.
Det var ett jättefint dop och jättefina sånger.
När vi gick ut ur kyrkan så träffade pappa upp mig och Mattias utanför och vi gick till Mammas grav pappa hade med sig 3 nya rosa rosor och jag gjorde plats åt stenen jag köpt till henne och vi tände ljuset i lyktan. Vi blev inte där så länge då de blåste och var kallt.
Sen åkte vi till lokalen där de var dopfika och present öppning.

Efter dopfikat så åkte vi tillbaka till Mattias bror en snabbis sen till min syster Kristina där vi fick nybakta bullar & kaffe. Gick även upp till en gammal vän som jag inte träffat på flera år och sa hej.
Efter besöket hos syrran så blev de tillbaka till fredrik.
Efter en stund bar de av till pappa igen där vi satt en stund, för i samma veva som vi var på väg till pappa så kommer Mattias mamma och Tore. Så vi satt inte allt för länge hos honom för att även hinna tillbaka och träffa Kerstin & Tore en stund. Ja man önskar verkligen att man kunde klona sig då man åker hemåt, man åker alltid tillbaks hem med dåligt samvete för att man inte hunnit med alla.
Sen var i princip den dagen slut. Gjorde så gott jag kunde för att hinna med så mycket som möjligt. På de ca 12 timmar lördagen hade att erbjuda. Vid elva på kvällen så ringde pappa och undrade ifall vi inte hade möjlighet att svänga in till honom en snabbis innan vi åkte hemåt igen för att säga hej då. Vilket vi gjorde och efter att vi sagt hej då till pappa så gjorde vi ett sista snabb stopp på mammas grav. Så strax efter kl10 så lämnade vi övik. Emma en av mina bästa vänner & tärna kikade förbi en liten snabbis på en kaffe, rök och lite surr! Så glad för att hon gjorde det <3

De var med fruktansvärt blandade känslor jag åkte ner och de var tufft, men jag tog mig igenom det. Jag känner en sorts lättnad över att fått varit till mammas grav och att jag fåt träffa pappa. De var jätte roligt att träffa alla!!
De enda som var drygt var att min hunger totalt försvann vilket den gör då jag har får sån ångest & inre stress, de jobbiga är tjatet från höger till vänster att jag måste äta, vilket för mig är helt omöjligt då jag känner som jag gjorde i helgen. När jag får så här vilket jag får rätt ofta då jag dippar så får jag inte i mig mat, men jag får i mig vätska vilet är bättre än ingenting. Jag reder mig och känner mig själv och min kropp. Då detta matproblem funnits med i hela mitt liv.

Men idag har vi även JAG...ätit :) Ugnstekt falukorv med mos, Mattias har precis slängt ihop en rabarberpaj & på rabarberna som blev över ska jag göra kräm på. De är ju så gott!


Lite bilder från dopet och Mammas grav

Storebror Max häller upp lillebror Miltons dopvatten



Milton får vatten över huvudet :)


Milton med Farfar och sitt gungfår som han fick i dop present



Besöket hos mamma, den här gången är det jag själv som tagit bilden, skönt att varit där!





De var en update från helgen, nu står pajen på svalning och kaffet har preis runnit klart!
Så nu blir de lite gofika och mys i soffan.

Det bästa med att åka bort är alltid att komma hem igen <3

Kramar till er!








Jakten på den glada gubben :)

Vilken dag!!

VÄRSTA ovädret drog över dalarna började på eftermiddagen och var inte över helt förän på kvällen. De dundrade så marken vibrerade och blixtrade, utryckningar hördes från höger och vänster, vi bor ca 500m från brandstationen och de blev totalt 8 utrykningar, bara
en bit ifrån oss slog blixten ner i en bastu som totalförstördes och brann upp. Ja de var verkligen fruktansvärt, strömmen la av och även alla tvkanaler. Och en hagelskur utan dess like fick vi oxå smaka på. Strömmen kom tillbaks efter de värsta drgit förbi, men tvkanalerna har vi fått klara oss utan, är glad för att de just idag inte var nåt särkilt att se på burken förutom BB där de skulle öppnas kebaberia idag de hade jag velat se.. Men de kunde som sagt vart värre :)

De är nu dags för att börja med ÄL tester så idag var in på apoteket och köpte fler. Så jag hoppas på omslag inom de 7närmsta dagarna, men som vanligt så får de inte bli omslag på måndagar! Hatar ångesten som måndagspinken har med sig och att man sägger YEES den dagen och NO de 6 resterande på en tom cirkel. Pirrigt värre känns de iallfall och de kommer bara bli pirrigare för var dag som går nu!
Så nu börjar jakten på den glada gubben :)

Nu ska jag krypa ner i sängen.
Godnatt

Lite för mycket just nu..

De finns ingen ork just nu till att få ner nåt vettigt här i bloggen, därför är de väldigt ont om inlägg just nu, men de kommer att bli bättre men just nu så kan jag bara fokusera på att nysta upp bland alla mina tankar, sortera och försöker stenhårt att slänga de jobbiga i soptunnan, med mitt andra jag brottas med mig om att de ska finnas kvar. Den inre ständiga kampen som tröttar ut en enda in i märgen. Men jag vet att de blir bättre, men sjukt tröttsamt när dessa perioder kommer.

På fredag åker vi uppåt mot övik, är framme rätt sent på kvällen. Sen blir de dop på lördag. Träffa pappa och gå till mammas grav, sen åker vi hemåt igen redan på söndagmorgon.

De var en kort update, jag hoppas på att ha ork till att ge er en update efter helgen.
Har då fått varit till mammas grav & förhoppningsvis fått nån sorts inre frid.

Om en timma drar kvällens tvmaraton igång. Finns mycket bra på tv på tisdagar & onsdagar.

Ett par tokvarma sommar dagar har vi haft oxå, vi har 26grader varmt ute nu, helt underbart. Men de skulle bli kallare framåt helgen.

Kram på er!

Brainover!!

Måste dricka vatten!!
Dricker alldleles för lite av de av de!
Så nu laddar jag vattenflaskan så kanske jag piggnar till! För jag känner mig som en trasa i kroppen, helt överkörd liksom... kaputt!! Trasig..
Och min underbara sol har börjat gömma sig bakom fula moln plus att börjat små blåsa lite kallt!


Ikväll blir de grillat iallafall de gilllas!!

Solen..

Var redan uppe och väntade på mig då jag vknade  fem över tio, Så jag har suttit ute sedan dess och de kommer jag forsätta med, ååå vad jag saknat detta, sitta ute i solen, dricka gott kaffe & bara njuta! Love it!!
Sol är medicin för själen!

Hoppas solen lyser över oss alla idag!
Soliga kramar!

Försovde mig...

Japp så började min dag, min buss går 10 och jag vaknade 09:43. Jag ställer alltid min klocka på halvnio ibland ligger jag redan halvvaken då den ringer, brukar snozza en gång innan jag kliver upp, så imorse gjorde jag som alltid då klockan ringde tryckte av ljudet för att invänta nästa ringning... men de kom ingen och jag somnade till och vaknade av en jätteolustigkänsla av mig själv och såg då att klockan var 09:43....gissa om jag bokstavligt talat flööög upp ur sängen, ja ni vet sån där panik man får då man försover, hela dagen blir fel. Nu var de sjukt länge sedan jag försov mig, men usch de är inge roligt, inte ett dugg då man är otroligt stresskänslig heller, men de blev bussen 10:25 istället!

Men tröttheten sitter i de trökiga vädret oxå, jag behöver verkligen sol nu känner jag, mer än någonsin. Jag behöver få leva upp som jag gör med solen, få den energin som bara solen kan ge mig.
De är så sjukt skönt att de är helg nu, ska bara vara, vi känner de både jag & Mattias att vi är trötta, ja han han har jobbat mycket den senaste tiden. Samt allt annat runtikring oxå. Ja skönt är det iallfall att det inte ringer någon klocka imorgon, men jag vet hur de blir jag kommer ligga klarvaken klockan 08 & ligga i sängen och rulla tummarna, medans Mattias sover sött. Skulle solen vara uppe då kliver jag gladeligen upp, men de är ju det att jag kan ju inte smyga.. myran blir till elefant & vips så står min älskling framför mig och gnuggar sina ögon och kollar på klockan... så imorgon hoppas jag att jag får sova ut och om inte så ska jag limma fast mig själv i soffan så elefanten inte kan riva omkull allt då den tar sig fram =)

Nu är kaffet klart så nu ska jag ta mig en kopp, tyvärr inte på ballis för de är så grinig kallt, inte skoj alls!

Horror!

Nu blir de en skräckis innan Biggan börjar om ögonen håller sig öppna så länge!

Bilvraket & den otroliga ängla vakten!

Har i ett tidigare inlägg skrivit om den fruktansvärda trafikolycka jag och 5st till var med om sommaren 95 jag skulle fylla sexton det var sommar lovet innan jag skulle börja gymnasiet.

Från den här olyckan förndrades mitt liv på mänga sätt och vis för all framtid!!!

Jag sitter i passagerarsätet samt  sitter de 4st till i baksätet och föraren kör av vägen i 170km/h utan bromsspår!!

Här säkras bilen från vägen av bärgare, för att jag ligger där fastklämd med bilen ovanpå mitt huvud, varav jag oxå lyckats få två fingar mellan oxå förmodligen försökt av ren reflex skydda mitt ansiket. Jag svimmade av för ett tag så jag kan inte svara exkat.




Här ligger jag fortfaranda fast klämd under bilen, man ser skymten av en ambulansman som sitter med mig i bilen, längre upp ser man ambulansen som väntar på att köraa ivä mig då de fått lös mig. Bilen hissades sen upp med hjälp av luftkuddarna som ni ser på bilden, de ligger framför bilen och jag dras sen försiktigt ut. Snacka om att vi alla 6 överlevande hade änglavakt <3  De fyra som satt bak kunde ta sig ut själva och föraren hittade de 25m inne i skogen.



En av brandmännen som hjälpte mig lös, samt att bilen är uppvänd



Vraket på väg upp från skogen där bilen/vraket  låg, jag då på väg till sjukhuset i ilfart efter en timmas arbete på att få lös mig



Ja de var ingen dålig krasch vi var med om jag säger bara en sak DON`T DRINK AND DRIVE!!!!
Fick lära mig de tidigt på den hårda vägen och att vi alla överlevde är ett under, enlig brandmännen helt otroligt! Men vi lever ju alla med fysiska men för resten av livet vissa mer och mindre. Kan ni förstå att en kille bara hade ett lite blåmärke på ena handen... han klarade sig bäst om man säger så. Och jag överlevde med en bil ovanpå mitt huvud!! Hade bilen bara glidit ett par milimeter till så hade jag vart död... usch!

Men det har kostat mig mycket, den den där hemska olyckan! men som sagt jag är otroligt tacksam för att jag ens lever! 

Kaffe... & sen till grannen för att dricka lite mer kaffe :)

Sitter här med kaffet och försöker bli varm, har då även tagit på mina duntofflor samt 2 koftor på mig!! Jag fryser ända in i märgen.
Usch vad trött jag var imorse, jag såg dubbelt.. helt sjukt! Tröttheten sitter kvar men ser inte dubbelt längre haha de styrde morgon kaffet upp tror jag :)

De var skönt att komma iväg till jobbiet idag, slutade redan kvart i tolv, men jag tog mig dit, än om jag är lite i en dimma just nu!
Fick en så varm och gokram idag av min arbetskollega direkt jag kom, den värmde ända in i hjärtat <3 Ja gänget på min arbetsplats är så undebara och roliga! Jag verkligen trivs där, och jag har fått höra desamma ett flertal gånger och de är så roligt!
Men att de skulle/ska ta så lång tid att komma tillbaks på föttter igen de trodde jag inte. Jag går fortfarande på mina knän.. men tar en dag i taget! Och de går ju åt rätt håll, än om jag just nu är i en en djup svacka så kommer de att ljusna igen de vet jag, jag måste bara få tillåta mig sälv att vara ledsen nu för att ta mig igenom allt de här... allt de som hände förra året i maj kommer känslomässigt tillbaka och och gör stundvis så ont att jag bara vill krypa ur skinnet på mig själv medans de nästa stund är handterbart.

Nu fick jag ett sms av Rosi som bjöd in mig på kaffe, så jag ska gå in till henne och få mig lite sällskap!

Kram på er!

Mammas lilla plats i falun...

Har idag valt ut en plats till mamma på den allmäna minneslunden, den är jätte stor och man kan välja bland mååånga fina och mysiga ställen. Jag har ju vart här föut för mamma men då inte haft ett just speciellt ställe utan bara satt ett ljus där det passar för stunden.
Men idag gick vi upp med en lykta och jag visste redan innan vilken plats jag ville att hon skulle få här och hoppades på att de fanns plats för henne just där, vilket de gjorde & hon är inte ensam där heller.
Den vita lyktan brinner för mamma.



En förstoring på vad de står på stenen:


En anna bild som är tagen alldles brevid där stenen står:



Vi satt en stund och de kändes lättare  då vi gick därifrån, men jag är så otroligt trött och slut!
Den här dagen har tagit på krafterna.
Men nu är de bara soffmys som gäller tills ögonen faller ihop!
Vilket kan bli när som helst!

Imorgon hoppas jag att solen lyser då jag vaknar!

Kramen på er!

Telefontid....

Ja de blev en telefontid med min psykolog idag istället, min kropp förmådde sig inte att ta sig iväg dit idag, och hon tyckte att de var bra att jag lyssnade på min kropp och tog en telefontid istället.
De var skönt att prata med henne, började först lugnt försökte liksom hålla ihop.. men tillslut brast de bara och jag bara babblade ur mig och tårarna bara rann och jag fick ur vräka ur mig mina innersta känslor som jag inte erkänner för någon, jo Mattias vet. De var skönt och behövligt, hon tycker de var en grym månad för oss förra året och förstår att de slår tillbaks som en knytnäve rakt i ansiktet och jag ramlar raklång som jag även gjorde förra året.. kroppsminnet snackade hon om. Och jo tack de känner jag igen. Hon sa jag behöver få gråta ut och bearbeta detta vilet har sin sin tid... och de finns inget datum att säga då det blir mer hanterbart.. en dag i taget bara! Som sagt jag kommer att ta mig igenom det här, de är tungt och hårt och när stunderna kommer så måste jag släppa ut det.


Idag fyller Fanny år, jag hoppas så att hennes födelesedag blir bäst i år, då hon fick den värsta presenten förra året, att förlora sin mormor. Så jag hoppas hon trots mormors årsdag haft de hur bra som helst <3

Om en timma är Mattias hemma, ska bli skönt att han kommer hem. Har fått dammsugit och plockat idag.. tycker jag bara gör det nu städar bort de jobbiga tankarna.. städar än om de inte är smutsigt!
Som sagt måste få ur de på nåt vis och att få ett fint hem är ju en bonus =)

Dags att köpa sig ett spotify konton oxå, 49:- i månaden, kan dom inte ha ett engångs pris för ett år istället.. ett rimligt sådant förstås!


Kramar till er!

Hurt!!

Seems like it was yesterday when I saw your face
You told me how proud you were but I walked away
If only I knew what I know today

I would hold you in my arms
I would take the pain away
Thank you for all you've done
Forgive all your mistakes
There's nothing I wouldn't do
To hear your voice again
Sometimes I want to call you but I know you won't be there

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you
Some days I feel broke inside but I won't admit
Sometimes I just want to hide 'cause it's you I miss
You know it's so hard to say goodbye when it comes to this

Would you tell me I was wrong?
Would you help me understand?
Are you looking down upon me?
Are you proud of who I am?

There's nothing I wouldn't do
To have just one more chance
To look into your eyes and see you looking back

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do
And I've hurt myself
If I had just one more day, I would tell you how much that
I've missed you since you've been away

Oh, it's dangerous
It's so out of line to try to turn back time

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do
And I've hurt myself

By hurting you

Saknar dig Mamma, denna text förklarar så bra hur jag känner!
Önskar så mycket att de gör ont att jag kunde få en dag till med dig... bara en!


 


Fick just den här bilden från min syster hon och pappa har just vart där och då tog hon den här bilden och skickade den till mig!

Sorg och Smärta i mitt Hjärta!

Usch vilken jobbig dag det är idag... de har för ett par dar sedan börjat pyra inom mig.. allt jobbiga vi gick igenom den här månaden förra året, men nu börjar de inre känslorna blossa upp ordentligt, för de är imorgon 1 års sen min mamma dog, samma dag ett par timmar efter var vi på vul för vi hade ett par veckor innan fått veta att vi var gravida med hjälp av IVF vår allra första behandling. Vulet såg bra ut den dagen, men den 17:e 3 dagar innan vi ska begrava mamma så fick vi veta på vårt andra vul att "barnet" inte längre hade nån livskvalite, var då i vecka 9+. Så jag förlorade först min mamma och sen två veckor efter vårt blivande barn gör så ont i hela mig nu att jag bara skulle vilja få lägga mig och självdö för en stund... jag känner mig klen och fjantig för att jag tar de så här hårt. Men de var hårt, jobbigt och så orättvist de som hände och de är de fortfarande!!
Jag sörjer mamma så mycket.. känner att jag har så mycket osagt... men så är de väl alltid när man inte hinner med, de tog mig hårt! Så hårt att de vissa dagar äter upp mig inifrån. Men jag vet att de blir bättre med tiden... de har inte gått mer 1 år, 12månader eller för att vara exakt på dagar så 364 idag. Känns himla länge när man skriver ner det och läser... men i kroppen känns de som att de var igår!

Jag började dagen med att gråta, rykte upp mig, drack kaffe tog på mig fake smilet och lite spackel och gick till jobbet, när jag kom in på jobbet så fick jag annat att tänka på och förträngde de jobbiga än om de kändes vimsigt emellanåt men de gick bra.
Hann bara sätta mig på bussen så började tårarana bränna i ögonen höll benhårt tillbaks dom, de gick hyfstat bra men direkt när jag kom hem så var de som att trycka på en knapp så brast allt igen.
Skriver av mig här nu för att se om de lättar något, för just nu känns de tungt, som ett cementblock som ligger på bröstet och en kniv som sitter rakt i hjärtat!

Ska till A-K min psykolog imorgon, de känns väldigt jobbigt faktiskt, så jobbigt att jag just nu bara vill ringa och boka av tiden!! men jag vet så väl innerst inne att de är ju imorgon jag behöver gå då de gör så ont i mig att de käns som jag sprängas som en bomb vilken sekund som helst!
Ja usch.. bara att bita ihop och gå dit!

Jag känner sån ilska för att vi inte fick behålla vårt barn och varför min mamma inte fick vara frisk och finnas kvar hos oss!! En enorm ilska men jag vet inte mot vad eller vad jag ska göra av den!!
Det är så frustrerande!!

Ska nu iallafall ta mig lite kaffe och sen avreagera mig med dammsugaren lite!

Kram på er!

Ingen Ägglossning...

Men därimot kom mensen igår, och jag har så sjukt ont i magen. Och de här problemen har blivit värren sedan man började med IVF karusellen jag tycker de var nog jobbigt innan., Jag ringde just till D (min chef) och förklarade läget, haha skoj för honom, han har bara kvinnlig personal och får nog höra om de värse kvinnliga krämpor... mer än vad hans öron kanske egentlien vill haha. Nä men de är en så bra arbetsplats! jag trivs jättebra där, och tycker de är lika tråkigt var gång jag blir tvungen att vara hemmma.
Men som idag skulle jag se mer dum ut än vara till någon just nytt då jag knappt kan gå och stå helt upprätt!

Men skönt att den kom före ägglossningen, för nu blir de helt rätt i kroppens system att tina vår lilla eskimå på nästkommande äl som gissningsvis är här om högst veckor, vet inget exakt datum som vissa tdyligen kan göra, både när de gäller mens och äl, jag brukar alltid få känningar i kroppen en vecka innan, men jag har aldrig kunnat satt en exkat dag..att just då kommer den.
Men på ett ungefär vet jag ju så klart!

Idag blir de inte så många knop, vänta på att iprenen ska göra nån nytta, min hemska ( ja hon är hemsk) läkare har ju inte skrivit ut nå mediciner åt mig fortfarande och nu har en vecka gått, den tid som tydligen skulle ha på sig att, att mata in 3 recept på datorn, vill inte äta ipren egentliegn då man inte ska ta dom om man försöker bli gravid, men nu har jag inget annat hemma!! Jag får panodil utskrivet på recept till mina paraflex, och panodilen kan man äta vid graviditet oxå ifall de skulle behöavas, även mina paraflex ska gå bra!

Jag hann ju sätta på mig mina linser och göra klart håret inför jobbet, men då insåg jag att de här kommer inte gå, så jag är som lite halvpiffad!

Nä nu ska jag ringa till vc och skälla ang mina med & särbehandlingen dom faktiskt gör på sina patienter!! GGrrrr jag känner mig laddad! Precis rätt dag på månaden för ett sånt här samtal! Hormonerna bara rusar geonm kroppen!! Och jag känner mig på hugget!

Hihi måste bara lägga upp bilder jag just tig på 2 morgon trötta katter :)

Kompis sover sött!



Snobben gick ut till sin hängmatta på ballis för att sova vidare, kolla i hans blåa scarf =) Han verkligen gillar att ha den på sig! Söt snobben, han är så snäll så han blir dum =)



Gibson är dock vaken, och påminner mig var sekund om att han vill ha blötmat.. men var gång han får det, så krafsar han bara över de och går därifrån. Men de är väl dags att ge dom snart!
Mina kisssar har blöt mat var dag + torrfoder framme hela tiden, så de går ingen nöd på dom :)
D
Jag önskar själv jag fick vara katt i vårt hem, sååå bortskämda dom är. Men vi har ju inga barn att skämma bort så jag antar att de kommer därifrån <3

Bye Bye!

Äntligen....

Är tiden som gräsänklig över, vilket är mycket skönt! Han är helt slut och just nu sitter vi i soffan och kollar BB sen somnar nog han där ha sitter i fåtöjeln, men den är ju så skön. Riktigt skönt att sitta i den om man har ont i kroppen.

Jag höll på att greja ikväll med mina stenar och dekorationer för blommor occh sånt, olika sander i massa färger som man kan göra roligt med oxå =)

En bild på en Partylite lykta som jag fyllde med olika sander dekorationer, färger som matchade de färger vi har i köket, man ser lite av den biege, kakobrun & olivgrön.



Och med ett ljus i..



Och söta gibson som salltid ska vara med =)


Han är så gooo min älskade vän, han vill vara med överallt... lite väl överallt bara, sjukt smart är han oxå, men han är värd varenda krona för mig iallafall ♥...haha när de gäller husse kan de nog diskuteras =)

Nu har jag bara 2 pärlor kvar av alla 6 på naglarna, de andra har ramlat bort, höger tummer äör kvar, där har jag 2. Men de var en veckas garanti så hon löser de nog om jag ringer dit=)

Nu är de spännande på BB nu ska vi få höra vem som röstas ut, och jag tror På Madde!!

Tjingeling! Gott  att och få somna med sin älskling ikväll!!

Jag är alldeles förtvivlad!!

Jag hittar inte åt mina kort från vraket på min "dödskrash" minns att jag i höstats la de i ett kuvetr, för jag tog med de för att visa nån. Skrev även kort fråntrfikolyckan, på kuvertet, men nu befra jag att de ändå kastats av misstag!

Jag letar nu för brilt igen igenom vårt hem.. varenda skrymsle och vrå... Jag kan få tag på de igen, för de arkiverade på brandstationen i örnsköldsvik. tappade de en gång förut så de var bara strax innan vi flyttade ner hit som jag gick och bad om nya, och även då sa branmännen att de var otroligt att vi överlevt!!

Meeeen åååå de får inte vara borta igen!
....letar vidare...suck!

Just me :P

Har lekt med webcamen för att se om man kunde få bjuda på en ny bild av mig, i mina fina linser färgade utan styrka, carribian blue är de, medelhavsfärgade! Bara så fiiina och de roliga är att de skiftar olika i olika ljus =)






Ser nu att man inte alls ser det så bra, mina vänner & familj från norr fick en dagsfärskbild på mig istället!

De är fprtfarande kallt och blåsigt! Om ca 2 timmar är min bättre hälft hemma igen!

Ojojoj...1:a Maj..

Då var de redan Maj, oj vad tiden gott fort! Nu får den stanna upp lite, vill ha en låååång sommar!

Idag blåser de kallt och solen tittar bara fram ibland, men alldeles för lite för att den ska värma nåt.
Så jag tänkte åka in och värma under ett solarie istället, Måste jämna till färgen, nu då jag solat ute på ballis så har jag ju fått mest färg på ansikte och bröstet. Så de ska jämnas till, men just nu tycker jag de blåser för mycket för att åka. Får se om de blir bättre, eller så blir de regn..som igår. Tjooohhoo! eller så solar jag imorgon efter jobbet, och bara softar runt hemma idag, skulle vara skönt!
Jag ska hinka i mig vatten idag iallfalla, känner att jag behöver vätska, kankse huvudvärken ger med sig då, men jag tror värken kommer från nacken och ryggen :/
Jag har bilder från bilvraket sedan olyckan, ska försöka fota av dom med kameran så ska ni få se en skrot höh, kan knappt kalla de för bil.


Om 4 dar är det ett år sedan Mamma lämnade oss...usch! Önskar att hon fanns kvar och fick vara pigg och frisk. Inte så sjuk som hon var på slutet. Hon var mer en grönsak än en människa.. om ni förstår mig rätt.
så här stenen ut som jag ska lägga vid hennes grav:

Den kommer bli så fin hos henne!

Hoppas ni hade en fin valborg och inte har allt för mycket bakis huvudvärk idag, här på gården var de livat fram till tolv ett tiden =)
Jag hade de helt okej, höjdpunkten var att Angelica kom och hängde med mig :) Hon är så go, min fina vän! Hahaha hon tänker till och med kidnappa oss ett barn säger hon om vi inte får lyckas nu, hahaha så håll i era barn, om ni är rädda om dom.. men är ni trötta på dom kan ni alltid ringa angelica för att kolla upp vad värdet ligger på..ålder spelar stor roll :D Haha nä skämt & sido =) Men hon är så uderbart härlig <3

Kramen till er!

John Blund...

Åkte visst vilse ikväll, bruksr komma til 22-23 tiden men har inte dykt up än)) Klckan 01:30.
Men nu ska jag allt gå och läggs mig...
Han kom visst till slut, nu och slängde en massa grus i ögonen så de till och med svider! 
Tack Tack, nog för att de förhoppnings är sovmorgon imorgon, eller de blir alltid max till 10 abbars tycjer jag dagen blir förstörd.

Hoppas de inte blåser så hemskt imorgon, tsr cykeln ner till stan isådll =)

Godnat nu...egen =)