Vår i luften!

Idag har de vart en jätte härlig dag med strålande sol och plus grader. Jag blir så glad!!

Vi började dagen med att åka hemifrån vid 9, de gick bra att byta sängarna.Så inatt får vi ligga skönt i mjuka sängar. Fyllde även på ljus förrådet och köpte två fikusar. Som nu så fint står i vardags rum fönstret. När vi kom hem igen från ikea så blev de lite kaffe sen åkte vi in till stan och bättrade på solbrännan. Vi gick in till mina underbara arbets kollegor och surrade lite medans vi väntade på bussen hem.

En alldeles underbar lördag helt enkelt!
Nu blir de lite middag sen soffmys. Mattias ska iväg och jobba två timmar vid åtta. Han ska ta reda på disk som ska diskas på skolan. Har vart nå galej där!

Kram på er!


IKEA!

Imorgon bitti bär de av till IKEA vi ska byta ut sängarna. De är alldeles för hårda- De är en fin garanti de 90 dagars sov garanti man får byta inom 90 dar ifall man inte nöjd.
Ska bli roligt att åka till IKEA. De blir på fyllning till ljus förrådet och nån ny blomma, de har billiga blommor där. De piffar alltid upp lite med nån ny grön växt :)
Fick ett litet ryck och bytte gardiner i köket och satte in lampor i fönstren i tv rummet! Ska byta skärm på lampan i köket oxå måste bara hitta den först :)

Mattias står och kockar, de blir stekt fläsfile, potatis klyftor, bea och sallad! MUMS!
Sen blir de soff mys och lets dance.

Hoppet!

Jag älskar fredagar!

De blev en fika med min underbara Lina idag efter jobbet. Så nu väntar jag på att mannen ska komma hem, tänkte bara skriva ett par rader sen ska ta disken och lite plock här hemma! Så man har plockat och rent inför helgen, de är skönt! Jag börjar få liv i mina blommor igen här hemma, dom har inte haft de så lätt de senaste veckorna. Man ser direkt på våra blommor här hemma hur jag mår! För när jag mår bra så mår även våra blommor bra! Jag har en blomma/träd som heter ödets trädet, de ligger mig varmt om hjärtat vilket kanske oxå hörs på namnet. De bara tvär dog i höstas tappade alla blad och de blev bara en torr stam kvar... men jag vägrade slänga det. Kunde bara inte.. utan har vattnat de titt som tätt och nu har de konstigt nog börja leva upp igen. Massor med nya gröna blad kommer, de verkar oxå som de kommer blomma igen. Förra året blommade med 6 vita fina blommor med en röd sträng mitt i blomman! Ja jag är riktigt glad att fått tillbaka trädet i livet.
Och jag har även börjat få hopp om livet igen, jag ser framåt nu och mår bättre och bättre igen för var dag som går. Hoppet och lyckan kom när vi började planera inför nästa IVF igen. Jag mår så fruktansvärt dåligt av att stå  still i IVFen och vänta. Två storra dörran slås igen framför mig med stora kjedor runt handtaget... de är dörren till framtiden.Bakom den ser mittt liv helt annorlunda ut. Bakom den så har vi två blivit tre, där lever vi lyckligt med vår egna lilla kärnfamilj! De liv vi drömmer om. De börjar bli frustrerande nu denna oändliga väntan. Jag vill inte vara depprimerad längre... barnlöshet och deppression går hand i hand och jag känner de så väl inne i mig.. de ligger där och pyr och vid varje misslyckande så flammar de upp och blir till eld. Man blir lessen och nedstämd. Man reser sig och faller igen....
Jag hoppas så innerligt att jag inte behöver falla så där djupt igen, att vi ska lyckas nu och att jag får bli mamma i år.
Jag har börjat våga tro de iallafall och jag måste av egen erfarenhet säga att hoppet är de sista som lämnar människan.

Shiiit blev en massa rader de här :)

Nu åter till vardags bestyren!

Kram på er!

SOLEN!!

Ja solen tittade just fram, vi har haft mulet hela dagen, men så plötsligt sprack de upp och blev blå himmel!
Vilken energi man genast får, eller åtminstone jag. Jag mår så sjukt bra av solen. Solen/värmen gör mina fysiska och psykiska krämpor lindrigare. Jag får så sjukt ont i kroppen under vinter halvåret vilket oxå gör att jag bli mer nedstämd än vanligt!
Snacka om att bo på fel bredd grader! Hade de varit enkelt att flytta utomlands med 4 katter samt att få bra jobb så hade jag gjort för länge sedan. Men när man behöver vård för både fysiska och psykiska krämpor så är man ändå tryggast hemma i svergie. Med bra sjukvård och ett språk man förstår. Nog för att de idag finns många läkare i svergie som man knappt förstår pga av att de inte lärt sig behärska de svenska språket. Men nu är de inte så lätt, så jag får allt leva mig med 6 kalla månader om året!

Jag har vart hemma från jobbet igår och idag, min mage är i risigt skick, fruktansvärda smärtor och ett evigt springande fram och tillbaka på toan! Trodde till en början att de var släng av magsjuka men de är min stress mage som är en aning värre än vanligt. Inte roligt att infinna sig på en buss eller inne i en butik när magen kniper åt och en toa bör helst finnas inom ett par meters räckhåll!
De är ett jobbigt socialt handikapp, som blir bättre och sämre till och från.

I mars står vi i start groparna inför IVF nr 2, känns otroligt skönt att ha satt ett datum på de igen, man börjar få ett nytt hopp om att vår dröm/framtid kanske inte är så långt borta nu!
Jag längtar jätte mycket tills vi ska köra igång igen.

Nä nu ska jag göra lite vardags bestyr!
De var en liten update från mig!

Kram på er!

Tänder ett ljus...

För de ängla barn som alldeles för tidigt lämnar sin mor och far <3

Tankar till er alla!

En dikt om barnlöshet!

Hittade denna fina dikt i en blogg jag läser, hon hade i sin tur lånat den från en annan. Så jag lånade den nu av henne.
Den stämmer så bra in på de känslor man känner och sorgen man bär på när man är barnlös! Det är en DJUP sorg att leva och kämpa som vi gör! Att inte veta om vi en dag får de vi hoppas på , en alldels egen familj...ja de är framtiden de.. vår framtid som just nu ligger på is!


Dagarna känns långa och himmelen känns grå
Utanför hörs fåglar, och himmelen är blå
Minuter rullar sakta, länge varar en sekund
Man önskar att man kunde tänka på annat för en stund

Men alltid finns den där, längtan efter ett barn
Trots att åren går, blir man aldrig van
Omkring en växer magar, en sån man ville ha
Istället för ren glädje, mår man aldrig bra

Och ständigt kommer frågan: "Varför inte ni?"
Det är väl klart vi längtar tills lyckan står oss bi
Men nåt som för så många, är så väldigt lätt
Är svårt för många andra, trots att man gör rätt

Så rullar månader på igen
Och magen växer på ens vän
Månader som blir till år
Och vännens bebis syskon får

Själv står man där ledsen när alla frågar
Förstår ni inte att det mig plågar?
Vi kämpar för det ni klagar på
Ska det vara så svårt att förstå?

Illamående, värk och smärta jag tar
Om jag med det får en bebis kvar
Gråt, blöjor, sena nätter, jag bryr mig ej
Om det betyder att den stannar hos mig

Men frågorna kommer med tiden ändå
För det var längesen dags att "skaffa" små
Kanske vänder cirkeln en dag
Och den som går med mage är jag

Men tills dess kryper tiden sakta fram
Man känner en djup och oförklarlig skam
Ska vi få barn, kommer vi att hinna?
Varför kan jag inte vara en helt normal kvinna?

I gemenskapen är vi utanför, sånt är livet
På grund av nåt andra tar för givet
Får vi barn blir de yngre än andras ändå
Lekkamrater är inget att hoppas på

Gemenskapen att vänta barn med en väninna
Kommer vi heller aldrig att hinna
Månad efter månad, tempar och testar man
Livet är en plåga för de som inte kan


Kram på er!

IVF resan som varit 2010! Nu hoppas vi på ett bättre 2011!

Vår resa med IVF 2010, från början till slut!!

1/20 -10 Var vi på IVF kliniken i Falun för första gången för att planera vår första behandling.
Vi kom ut därifrån med en blå mapp med massa information & recept på de läkemedel som skulle hjälpa oss på vägen!
Jag kände en sån lycka & nytt hopp om livet igen, äntligen skulle vi få på börja vår resa att med hjälp av IVF få vårt älskade barn.

Mars 2010 var vi igång, jag fick den kortare behandlingen som bara innehåller sprutor, den skulle vara snällare mot psyket då man inte behövde nedregleras (försättas i klimakteriet). Jag tog 18 hormon sprutor på 11 dar. På  de sista 7 dagarna var de 2 olika sprutor om dagen.
ÄP resulterade i 8 fina ägg varav 4st befruktades.
1 april blev den magiska dagen för ET. Fick tillbaka ett ägg med i toppskick, min läkare var så nöjd med våra fina ägg. Fick även 2 st fin fina ägg till frysen!
 
17/4 har vi vår testdag på vår första bröllopsdag <3 Vilken present om vi skulle få plusa på vår bröllopsdag. Ovissheten tog knäcken på mig & teststickorna åkte fram lite tidigare, testade först så tidigt som RD5 med ett självklart minus,. Förstod ju att jag varit ute alldeles för tidigt. RD9 kunde varken jag eller min man bärga oss av ovissheten, då jag även hade väldigt kraftiga gravsymptom.
Vi fick då ett klart & tydligt plus <3 Lyckan var total, vi var gravida med BF 20/12 -10
På vår bröllops dag testade vi igen för att de oxå var vår testdag & fick ett otroligt starkt & tydligt plus <3
4/5 var de dags för vårt första vul. Vad jag inte visste då var att den dagen skulle förändra mitt liv totalt!!
Vi lägntade som galningar till tisdagen den 4/5 kl 15:45 då vi skulle få se vårt lilla mirkael. Dagen började med att min mamma dog plötsligt, jag visste att hon var sjuk men inte att hon skulle dö!! De kom som en total chock,.
vårt vul gick bra & vi fick ny tid den 17/5 för att se att den växer som de ska & att allt fortfarande såg bra ut innan de lämnade över mig till mvc. Jag hade förlorat min mamma men försökte samtidigt glädas över att allt såg bra ut, kankse var de en mening med allt som händer, vidskeplig som man är.
17/5 dagen för vårt vul var här & slutade i tragedi vårt fosters hjärta slog inte & hade även inte vuxit som de skulle, då jag var i v9+0 så skulle man sett så mycket mer. Hade fortfarande jättehögt hcg kvar i min kropp, på kliniken sa de att blödningen kommer när hcg värdet sjunkit till en viss nivå. Min mamma begravdes den 20/5 så de fanns ingen tid för mig att få en skrapning den veckan. Då min familj bor 50mil ifrån mig så blev de en lång resa hem för att begrava mamma. Kom hem igen & hade fortfarande inte börjat blöda. Den 22/5 ringer jag helt förtvivlad till akuten om hjälp då jag har ont men ingen blödning. Får komma in men blir hem skickade med abort tabletter för att sätta igång processen själv hemma, hur dom ens kunde göra så är för mig helt obegripligt. men jag klarade inte av att ta dom & ringer till kvinnokliniken & får då komma in och bli skrapad dan efter den 23/5.

Vårt nästa försök skulle dröja till hösten, vilket var nödvändigt med tanke på allt som hänt under så kort tid, behövde sommaren för att läka.

FET nr 1
10/8 var vi på banan igen då hade jag fått utslag på ÄL testet & skulle nu få tillbaka vår frysis (FET)
16/8 satt jag hela för middagen & väntade på samtalet från kliniken, de ringde klockan 11 för att berätta att vårt embryo överlevt & vi var välkomna att komma & få tillbaka det 14:15
29/8 var de TD & jag gör nästan som sis,. testar först minus RD5 & plusar sen redan på RD8. Testdagen kom så jag testade igen då för sakens skull fast dagen efter 30/8 & fick ett jättefint plus.
Men lyckan blev kort igen den 5/9 börjar jag blöda, hade de känt de på mig redan ett par dar innan så de kom inte som en chock men de gjorde inte mindre ont i kropp & själ för de.
så snart jag orkar så kör vi igång igen med FET nr2, de blir ett sista försök innan de här året är slut iallafall :)

FET nr 2

Fredagen den 26/11 var de åter igen utslag på ägglossning stickorna, har då redan haft två ägglossnongar tidigare sedan senaste missfallet. Men på första ägglossningen var de fullt i kalendern för insättning och den andra fick jag på en måndag vilket inte går för de blir insättnings dagen en söndag och då har kliniken stängt. De var två jätte tuffa bakslag att resa sig upp från. Så jag var nu livrädd när jag ringde kliniken för att se om de fanns plats för oss att få tillbaks vår siste frysis och de fanns de, gråtandes av lycka ringde jag till min och sa att vi fått en tid för insättning torsdagen den 2/12 klockan 14:15. De skulle ringa kring elva för att berätta om vår lille eskimå överlevt upptiningen. Jag hade precis kommit till jobbet när jag fick samtalet från kliniken, de ringde en timma innan avstämd tid. Min tanke var direkt att de var kört.... Men inte det :D Vår frysis hade överlevt och såg jättebra ut så var så välkomna in.
Med min vanliga otur så blir jag rätt fökyld ett par dagar innan fick feber och har man feber så får man inte sätta tillbaka ett befruktat ägg. Men febern hade försvunnit och jag kände mig så pigg på insättningsdagen att  att jag gick till jobbet. Insättningen gick bra och jag fick den här gången samma efter behandling som sist med fragmin 5000IE, trombyl och proggestron sen la de till ett extra läkemedel som heter prednisolon, de ges till kvinnor med upprepade missfall för att öka chansen om att få gå hela graviditeten ut. Läkaren var jätte nöjd och trodde de skulle gå fint för oss nu. De trodde vi oxå :D 
Men från de jag kommer hem från insättningsdagen så blir jag snabbt MYCKET sämre i min förkylning och får en fruktansvärd hosta, ni vet när man hostar så luften tar slut och man kräks. Jag googlade och kollade runt hur pass hosta och förkylning skulle vara skadligt för en ruvning men hittade bara possetiva saker med de. Jag fick grav symptomer tidigt och kände att de nog skulle gå vägen.. vi var väldigt säkra på de.. kanske för säkra den här gången.
För testdagen visade ett självklart minus. Och min berg och dal bana tog en ny vändning. Jag stod  längst upp på branten och föll rakt ner utför... och den här gången föll jag långt ner i avgrunden igen.

Vi som hade hoppats så innerligt att vi skulle få ett bra slut på året ändå...trots allt som varit. Känner mig så sorgsen, tom och lurad på den absoluta lyckan.. gång på gång!
Nu är det en pause från IVFen för oss som gäller. Varken jag eller min man orkar mer just nu. 2010 körde slut på oss på många sätt och vis. 

De var vår första IVF av 3 möjliga.


Min syster sa en gång för inte så länge sedan att år som slutar på 1 brukar bli bra år & vad jag hoppas att hon har rätt!

Jag önskar att 2011 blir ett år med många lyckliga slut!

Kram på er