30/9 -2010

Idag skulle vi vart på inskrivnings samtal på mvc, ringde dom igår för att avboka tiden, har verkligen dragit ut på att ringa dom. Vill helst inte prata om vad som hände oss den 5/9 min rädsla för att falla ner i de djupa hålet är för stor för att jag på riktigt ska kunna sörja vårt barn vi fick bära men aldrig chansen att träffa!
De gör sjukt ont, men jag har bestämt mig för att lägga locket på, vilket jag gör för att överleva & orka med de liv som jag nu har framför mig!


Vill även säga GRATTIS till min kära stora syster Kristina som fyller 36. Hon är den yngsta av mina fyra stora systrar!

Äntligen...

ÄNLIGEN....
Är dagen här 15:00 idag ska jag träffa min läkare & min handläggare på fk ang min arbets träning.
Trodde jag skulle vara mer nervös, har ett illamående dock som inte riktigt vill ge med sig, plus att stressmagen gett sig ordentligt till känna!
Men jag har en så fin läkare & handläggare så de här kommer gå jätte bra, de värsta som kan hända är att dom nekar mig att börja jobba & vill sjukskriva mig längre haha men i dagens svergie så känns den risken minimal, har ju vart sjukskriven i 1.5 år så dom bör vara lika glad som jag :)
Jag är så tacksam för vilken tur jag haft med fk som låtit mig vara sjukskriven i lugn & ro utan att tjafsa eller ens ifågasättta sjukintyg. Vet att jag är lycklig lottad med de.



Nya skor!



Dessa tok sköna höstskor köpte jag idag på rusta av alla ställen, för 99:- Får se hur länge de håller!

Husmusen Musse!

Vår katt Musse, han är så undebar att även våra grannar har honom på kort i foroalbum & på kyl/frys!

Bara en vanlig dag....

Måndag idag & löning! ska sätta mig med en kopp kaffe & göra lite räkningar efter jag uppdaterat bloggen.
Nödvändigt ont, men skönt när de är gjort!

Imorgon eftermiddag har jag träffen med min läkare & handläggare på på FK, känner mig sjukt nervös, tror säkert de kommer att gå bra, vill bara få de gjort så jag får köra igång med arbets träningen nu. De ska bli så skönt att få komma hemifrån ett par timmar om dagen.

Vi kollade på en jätte rolig film igår, både jag & Matte låg dubbelvikt av skratt. Den heter the back up plan & jennifer lopez har en av huvudrollerna. Klart se värd!

I eftermiddag ska vi ha en date med Rosanna & Robert, dom ska ner till falun idag på ett besök på kliniken, hoppas åter igen att dom får nå posetiva besked nu!

Hade tänkt att göra en ordentlig stor städningen här hemma idag, med en rejäl damm torkning, 4 katter dammar rätt ordentligt. Sen ska jag försöka hinna med en solning oxå.



Så här såg löpsedeln ut då jag & en vän till mig räddar en katt ner från ett träd, efter att ha setat där i en vecka!! Nästan hela första sidan + en helsida inne i tidningen!


Änglarnas små tofflor...



Inhandlade detta på loppisen idag, älskar texten på tavlan som nu hänger i hallen!
Sen bar de iväg på barnkalas, Flisan fyllde tre år. De var trevligt & deras kaffe är så sjuuuuukt gott! Men roligast av allt var nog att vi även kom med bästa presenten, ett set med hår spännen,klämmor,rosa hårslingor & snoddar.

Imorgon eftermiddag ska vi träffa upp Rosanna & Robert vi ska käka tillsammans. Håller tummar för er imorgon, att ni får nå goda nyheter nu!


Gibson!



Lite nya bilder på Gibson Helig Birma 1 år gammal!
Helt underbar & tuktas med vatten spruta ;)



Lite födelsedags shopping!

Då var vi hemma efter en tur i staden, i regnet! Har tagit oss lite kaffe & färska tekakor med emil skinka & tomat på *mums*
 Tur de mesta ligger i gallerior numera.
Strax innan vi skulle åka så knackade de på dörren & där stod hela familjen Krantz & sköng för mig, med sig hade dom nybryggt kaffe & en orkide blomma, en av mina favorit blommor!

I stan spenderade jag lite födelsedags pengar, de blev ett par byxor, vardags t-shirt, lång härlig polo & en gigantisk rund halsduk som man kan försvinna under i vinter!
Uppdaterar sen med bilder på mina inköp! Ska inskaffa mig lite hårfärg till veckan. Sen är jag redo för jobb <3
De blev en solning oxå, som tog riktigt bra på oss båda!

Nu ska vi bara vara hemma & mysa & äta gott!

Har haft en jättebra dag, so far!

De luktar blött, för de regnar så mycket ute!

Då räknas man numera som 30+ då! Är så glad över att så många har grattat mig på fb, de var jätteroligt att logga in idag & läsa vad alla skrivit!

Jag vaknade först vid halv sju i morse av att Mattias studsar upp ur sängen & tänder upp hela lägenheten & springer ut & in ur varje rum & sniffar. Han tycker de luktar skit!!!
Jag sniffar lite & säger sen trött som tusan - Nä de luktar blött, för att de regnar så mycket ute!
Mattias tittar bara på mig & fortsätter sitt sniffande & letande. Jag går in på toaletten & hittar då boven i dramat fast helt rätt & riktigt i katt lådan!
När vi la oss igen hade även min näsa vaknat & inte luktade de blött & regn näää usch de luktade verkligen skiiiiit, huvva!

Regnet bara öser ner ute har egnat konstant i snart ett dygn nu & vi som ska in till stan en sväng.
Mattias har åkt till sjkuhuset & hämtat hem sin farfar som legat inne med tarm problem, när han är klar så ska vi göra stan.
Blir nog en solning oxå, vill se pigg & fräsch ut när jag ska börja jobba med!
Jisses vad jag längtar till jag får börja, men 14dar kommer att gå fort!

ska ta mig lite mer kaffe nu sen en dusch & lite piff här hemma!

 

IVF Bloggar

Länka gärna till denna blogg
http://ivfbloggar.blogspot.com/

Min besöks räknare har försvunnit!?

Känner mig lite sad, upptäckte igår att jag lyckats fiffla bort min besöks räknare här på bloggen :(
Så typiskt mig att lyckas med oxå, men Mattias ska hjälpa mig att göra en ny.
Jag hade ju kommit upp i 250st på 2veckor, de var lite roligt. Men de är bara att börja om!

ska nu göra mig klar för att åka in till city, vi ska sola. skulle gjort de redan igår men tröttheten tog över.
Imorgon blir jag hela 31 år, kommer inte fira nåt särskilt. Jag & Mattias går ut och äter lite god mat & bara ha e mysigt!
På söndag ska vi uppvakta Lina & Henkes dotter Flisan som blir 3 år, de ska bli roligt!

 Älskar barn de ger mig trots min ofrivilliga barnlöshet så mycket energi & lycka. Jag är så glad för att jag faktiskt kan vara runt barn överhuvudtaget, jag vet många andra i vår sits som inte klarar de, vilket jag även respekterar & har förståelse för. Men jag blir ju inte lättare gravid för att ja surar över att andra lyckas & kan få barn. Men jag kan tycka att de är fruktansvärt orättvist & jag är även avundsjuk på barnfamiljer, fast inte på ett bittert sätt.
Hoppas jag får fortsätta att känna så :)


Ringa MVC imorgon!

Har bytt namn på bloggen, vad tycker ni? Är faktiskt nöjd med namnet, ska bli bättre på att lägga upp bilder oxå, var sak har sin tid :)
Ska även försöka göra om hela bloggen, göra den mer personlig. Har ingen aning om hur, kunde inte ens lägga in min person räknare på bloggen själv de fick Mattias göra. Jag har blivit så tröööög när de gäller data :) Men de går ju att träna upp igen!

Kan inte sluta tänka på de hopp vi åter fått inför nästa FET, vad behövligt de var. Vet inte var styrkan kom ifrån men nu börjar jag smått känna mig taggad igen. Veckorna bara swischar förbi så snart är vi där igen....scarrryy!

Imorgon ska jag även ringa mvc & avboka min inskrivnings tid som jag fick den 30/9, får se när man får ringa dom igen, man vill ju inte ringa försent då jag vet att dom har lång väntetid för att få komma.


Nattinatt!

Prednisolon!!

Ett nytt hopp har tänts & de hoppet heter prednisolon!
Har googlat runt om varför de ges i samband med med gravididet, hittade flera sidor att läsa även bloggar.
Prednisolonet ges till kvinnor med upprepande missfall, de är forskat i att av 40 kvinnor med upprepade missfall lyckades 30 av dom få gå graviditeten ut med hjälp av prednisolon.
Kan inte med ord beskriva vilken lättnad jag känner över att få just denna behandling då jag förstått att många måste tjata till sig den.

Ett nytt ljus har tänts, ett hopp som jag verkligen behövde för att orka ta tag i nästa gång!

Ska göra mig klar för att gå & morsa på ett par goda vännen!

Ny behandling vid nästa FET!

Sitter & tar igen mig en stund i soffan, håller på med middag samt lite annat plock emellan.

Vid nästa FET som förhoppningsvis blir i mitten på oktober, så kommer de att lägga till ett läkemedel åt mig, jag kommer få äta prednisolon (kortison) från dagen jag får tillbaka embryot. Läkaren ville lägga till de sa min sköterska igår. Ja jag tackar bara & tar emot, vet gentligen inte riktigt varför, har ju problem med psoriases i mitt vänstra öra samt i hörsel gångarna, har kämpat med de sen jag vart lite & varje gång jag ruvat & plusat så har de blivit värrre. Får höra lite mer sedan vad den är bra för, jag vet att den drar ner ens imunförsvar vilket tydligen ska hjälpa pyret att stanna kvar.

Nä nu ska jag kolla till maten, skriver kanske senare.
Idol & arga snickaren på tv ikväll tjoohoo!

Livet utan Embi!!


Känns lite tungt idag. Fick smaka på hur de är att vara så nära men samtidigt så långt borta!
De kändes för bra för att vara sant redan när jag fick utslaget på stickan, hade för ca en vecka sedan räknat ut att jag skulle vara tvungen att börja med testerna från igår, då jag även beställde testerna på nätet 21 st för 169:- på apoteket kan man endast köpa 7st för 249:-
Idag kom stickorna + att jag hade 4 stickor kvar från apotekets så jag tog ett sånt igår & fick inget utslag. Kissade först idag på de jag beställde & fick utslag jättesnabbt & starkt, tänkte som sagt att de är för bra för att vara sant & testade igen med apotekets clear blue, fick utslag på de oxå.
Kände igår kväll hur de spände & drog i äggstockarna & att de nog var dags för ÄL. Men de har hänt så mycket i tjej magen den senaste tiden att man vet inte vad man ska tro om allt man känner & inte.

Vet att jag sagt till min familj & mina vänner att jag skulle hålla nästa gång hemlig, vet inte hur de kommer gå med den saken då jag har andra läsare som oxå följer vår resa som oxå kämpar med IVF söm man så gärna vill dela med sig till.
Läser en del bloggar & jag har länkat alla på min sida, kika gärna in hos dem!
Har precis lagt upp en blogg som heter Livet utan Embi har följt den ett tag pga av att dom som vi oxå kämpar inom IVF dom hade turen att till slut lyckas Men förlorade Embi för en vecka sedan i V36, de är en otroligt gripande blogg, hon skriver så ärligt om deras sorg över att förlorat sin son!
När jag läser så rinner tårarna över den tragedi de hamnat i, så ladda med snyft papper & kika in på hennes blogg ni kommer inte att ångra er.

Vi kommer försöka själva den här månaden, hoppet är de sista som lämnar en & värre mirakel har ju inträffat. Kanske lyckas vi med att bli spontant gravida!! De skulle ju vara coolt!

Nu blir de en promenad till affären & försöka komma på nån middag, har ingen aptit men nåt måste jag försöka få i mig!

Blir ingen FET den här månaden!

Ja då fick jag en tid för FET måndag den 27/9 men när hon började kolla i kalendern så var de fullt!!
De gör lite ont i hjärtat att snubbla så tidigt på mål linjen.
Så vi var välkomna att ringa vid nästa ÄL......SUCK!

De är ju den här väntan som är jobbigast, nu blev jag lite depp, besviken är nog de rätta ordet!

Livrädd!!!!

Sitter just nu med två olika märken utav ÄL tester med posetivt besked på båda, jag har ÄL & tanken får mig inte riktigt att studsa av glädje utan istället kommer alla rädslor fram, har ju hittils inte fått vänta barn utan har väntat missfall. Jag slits nu mellan hopp och förtvivlan på om jag ska våga ringa vår klinik med detta besked, ska vi våga tina upp vår frysis & försöka igen. Alla tankarna gör mig alldels tårögd, Jag känner mig livrädd för att åter igen lämna ut oss fullt i andras händer, livrädd för att åter igen få ett plus & att lyckan ska bli kort, att de bara åter igen ska bli ett smakprov på att få bära vårt kommande barn!

Samtidigt säger något inom mig att de är klart att jag ska ringa..... men jag vet inte!
Kände mig så redo igen tills idag då jag fått svart på vitt att jag faktiskt är redo, jag är fysikst redo.
Ska låta de här sjunka in under dagen, ringa min klinik & höra vad dom säger!

Fredag redan?? Kändes som de nyss var fredag :)

Är så lycklig & nöjd med livet!

De har blivit fredag igen oxå, shit vad dagrana/veckorna går. Vet inte om jag hänger med riktigt.
De är så otroligt mycket på gång nu, mycket bra saker... bara bra saker :)
Nästa vecka kommer bli en hel del att stå i de kommer sättas punkt för mycket. Och nya dörrar kommer öppnas för oss, äntligen! Känns bra att de börjar hända saker i ens liv, känns som man stått stilla i kvicksand de senaste åren.
Jag är inte längre rädd för vad morgon dagen ska ge, jag ser med spänning fram emot de varje kväll. De är stort för mig att få lägga sig om kvällarna utan nån större ångest, att känna sig nöjd med dagen & famförallt med mig själv!

Hopp om livet!

Känner mig låg idag, kände av ångesten direkt när jag vaknade. Den verkar inte riktigt vilja släppa.
Antar att en del nerver spökar inför morgon dagen, är jätte nervös känner jag. Jag hoppas de kommer gå bra, vill så gärna komma igång med nåt nu, är på tok för frisk för att bara gå hemma.

sen väntas en del andra besked den här veckan, som jag kan säga att jag är mycket mer nervös för än morgon dagen, skulle nog vilja tro att min ångest kommer för den sakens skull, har legat över oss båda länge nu med massor av ångest & skam! Men jag hoppas & hoppas!
Slutar den här veckan som de är tänkt så öppnas nya dörrar för oss... hopp om livet igen!

Vet inte vad jag ska hitta på idag, har en del att stå i hemma varvat med lite samtal.
Så de är väl bara att fyllla upp kaffe koppen igen & sen sätta igång!

Mys besök från smedjebacken!

Vid elva ringde telefonen, de var våra underbara vänner från smedjebacken som var i falun & ville kika förbi!

Sagt & gjort, vad trevligt de var, blir lika glad av henne varje gång. En så underbar tjej med ett hjärta av guld. Vi räknade ut att vi kommer göra FET ungefär samtidigt.

De enda jag ska kolla upp innan är mina tarmar som fortfarande är ur balans, har vart dålig i magen sen i maj (ursäkta språket) Har lämnat en massa prover men de hittar inget fel, har även blivit värre med min värk i ländryggen. Behövs bara så lite som att dammsuga för att jag sem ska bli invalid & ha jätteont.
ska lämna in ett prov nu för magen dom, ska kolla ifall jag har inflammation i tarmarna. Vill så gärna få ordning på de här nu, skulle vara skönt att få ordning på de innan jag ska börja jobba. Så jag slipper släppa vad jag än håller i för att SKYNDA in på toan!

De är de enda jag tänker kolla upp innan vårt nästa FET, om de blir pannkaka igen så kommer jag kräva en del underskötningar samt alternativ behandling. För nu använder vi oss av vår sista frysis & nästa steg ifall de inte tar sig ordentligt är en helt ny IVF behandling, usch..... hoppas vi slipper de.

Den här dagen gick ju fort, mycket bra!
Nu är snart min man hemma oxå, min höjdpunkt på dagen.
Blir så glad varje dag när han kommer hem han gör mig hel <3

Bara att klura ut vad vi ska äta till middag idag?!
Några förslag kanske? :)

Längtar!

Jag längtar som en galning till en massa saker just nu :)



Karlsson junior 16v
Fina Gibzon!

över 30 minusgrader!!



Hade verkligen förträngt den här bilden, förra vintern när Mattias var ut i ca 20 minuter, över 30 minus!
De hänger is i ögonfransarna. Fy så kallt de var, hoppas på en mycket mildare vinter i år.

Inga tv kanaler!!!!!!

De här kan ju bli spännande, inte en enda tvkanal går att få in. Likadant hos grannarna med.
Hoppas dom löst de till ikväll, haha shit vad man är beroende av sina tekniska saker, de är ju bedrövligt när man tänker efter!

Idag blir de inte mycket gjort, är slut efter helgens vidriga huvudvärk som verkar gett med sig, men än är de ett par timmar till kvällen/efter middagen då den brukar dyka upp!

Grått & mulet har vi idag, men inte så kallt!

Nä nu ska jag ringa min klinik & hoppas få svar på lite frågor!

avmaskning!

Javisst de är mina katter jag menar, nu börjar sommaren lida mot sitt slut & då även dax att avmaska sina katter igen. En sommar full med fåglar & råttor!
Men nu ska masken bort om de nu finns nån, bäst att vara på den säkra sidan.
Vår katt musse har visat tecken på riktig risig kista.

Tog en skön promenad till affären för en stund sedan, har inte kommit på vad vi ska äta än,men nåt blir de allt.
Har ryggbiff kvar från igår så de blir nog lite rester.

Huvudvärken har hälsat på igen, migränliknade värk som kommit & gått i flera dar nu.
Kan oxå komma ifrån lite inre stress som jag känt av ett par dar nu.
Vill bara få ordning på ALLT nu!
Men var sak har sin tid!


Hittade honom sovandes så här på kös stolen, våran knubbis!
Vår katt snobben myser i köket!

 

söndag!

Varmt & skönt ute är de idag, ingen sol men förvånadsvärt varmt ändå.
Vet inte vad vi hittar på idag, blir bara en massa mys & rå varandra!

En veckar har gått idag sedan jag började blöda, blödningen har så gott som avtagit, känns bra att de gick så smärtfitt ändå.
Nu är de bara att börja ladda för nya tag, när de nu blir! Ja de får ni nu vänta med spänning på oxå :)

L'ngtar till på torsdag då jag har en träff med min eventuellt nya arbetsgivare, känns jättepirrigt!


Godnatt

sitter helt färdig i soffan vad slut man kan bli av att inte göra nånting! Helt galet ju!
Har huvudvärk ikväll igen, blir en treo sen ropa in katterna & möta upp min vän kudden!

Nattinatt alla!

Mys middag i höstrusket!

ute på kvälls prommis med e helaste paraplyet


Regnig höst promenad från -09!

Idag blir de inte många knop, myser runt här hemma & njuter av att de är helg & att vara med min man!
Till middag idag blir de ryggbiff med någon go karlsson sås & råstekt potatis, kommer bli så gott de vattnas i munnen av bara tanken!
Sen blir de soff mys & titta på de skräp som tv`n har att erbjuda, Mattias dator kraschade för ett par dagar sen & nu har även jag fått nåt hemskt trojan virus som har kraschat min dator.
Tur de finns resurser på Mattes jobb, han cyklade dit & lånade hem deras köks laptop så vi skulle ha en i helgen iallafall, känner att paniken växer med tanken på att vara utan dator, men men de får gå de me, gud så mycket man ska få gjort medans den är på lagning, nyttigt för mig att vara utan data ett par dagar.... men fyyyy så tråkigt de kommer bli stundtals!
Somnade väldigt sent inatt pga av hemska sammandragningar i magen, den blev hård som en boll och de gjorde så ont. Hoppas den läker helt snart! En vecka imorgon sedan missfallet så den bör ge med sig nu tycker jag!

nä de var all från mej denna gång, blev helt tom i bollen :)




IVF resan hittils...

Vår resa med IVF 2010
1/20 -10 Var vi på IVF kliniken i Falun för första gången för att planera vår första behandling.
Vi kom ut därifrån med en blå mapp med massa information & recept på de läkemedel som skulle hjälpa oss på vägen!
Jag kände en sån lycka & nytt hopp om livet igen, äntligen skulle vi få på börja vår resa att med hjälp av IVF få vårt älskade barn.

Mars 2010 var vi igång, jag fick den kortare behandlingen som bara innehåller sprutor, den skulle vara snällare mot psyket då man inte behövde nedregleras (försättas i klimakteriet). Jag tog 18 hormon sprutor på 11 dar. På  de sista 7 dagarna var de 2 olika sprutor om dagen.
ÄP resulterade i 8 fina ägg varav 4st befruktades.
1 april blev den magiska dagen för ET. Fick tillbaka ett ägg med i toppskick, min läkare var så nöjd med våra fina ägg. Fick även 2 st fin fina ägg till frysen!
 
17/4 har vi vår testdag på vår första bröllopsdag <3 Vilken present om vi skulle få plusa på vår bröllopsdag. Ovissheten tog knäcken på mig & teststickorna åkte fram lite tidigare, testade först så tidigt som RD5 med ett självklart minus,. Förstod ju att jag varit ute alldeles för tidigt. RD9 kunde varken jag eller min man bärga oss av ovissheten, då jag även hade väldigt kraftiga gravsymptom.
Vi fick då ett klart & tydligt plus <3 Lyckan var total, vi var gravida med BF 20/12 -10
På vår bröllops dag testade vi igen för att de oxå var vår testdag & fick ett otroligt starkt & tydligt plus <3
4/5 var de dags för vårt första vul. Vad jag inte visste då var att den dagen skulle förändra mitt liv totalt!!
Vi lägntade som galningar till tisdagen den 4/5 kl 15:45 då vi skulle få se vårt lilla mirkael. Dagen började med att min mamma dog plötsligt, jag visste att hon var sjuk men inte att hon skulle dö!! De kom som en total chock,.
vårt vul gick bra & vi fick ny tid den 17/5 för att se att den växer som de ska & att allt fortfarande såg bra ut innan de lämnade över mig till mvc. Jag hade förlorat min mamma men försökte samtidigt glädas över att allt såg bra ut, kankse var de en mening med allt som händer, vidskeplig som man är.
17/5 dagen för vårt vul var här & slutade i tragedi vårt fosters hjärta slog inte & hade även inte vuxit som de skulle, då jag var i v9+0 så skulle man sett så mycket mer. Hade fortfarande jättehögt hcg kvar i min kropp, på kliniken sa de att blödningen kommer när hcg värdet sjunkit till en viss nivå. Min mamma begravdes den 20/5 så de fanns ingen tid för mig att få en skrapning den veckan. Då min familj bor 50mil ifrån mig så blev de en lång resa hem för att begrava mamma. Kom hem igen & hade fortfarande inte börjat blöda. Den 22/5 ringer jag helt förtvivlad till akuten om hjälp då jag har ont men ingen blödning. Får komma in men blir hem skickade med abort tabletter för att sätta igång processen själv hemma, hur dom ens kunde göra så är för mig helt obegripligt. men jag klarade inte av att ta dom & ringer till kvinnokliniken & får då komma in och bli skrapad dan efter den 23/5.

Vårt nästa försök skulle dröja till hösten, vilket var nödvändigt med tanke på allt som hänt under så kort tid, behövde sommaren för att läka.

FET nr 1
10/8 var vi på banan igen då hade jag fått utslag på ÄL testet & skulle nu få tillbaka vår frysis (FET)
16/8 satt jag hela för middagen & väntade på samtalet från kliniken, de ringde klockan 11 för att berätta att vårt embryo överlevt & vi var välkomna att komma & få tillbaka det 14:15
29/8 var de TS & jag gör nästan som sist. testar först minus RD5 & plusar sen redan på RD8. Testdagen kom så jag testade igen då för sakens skull fast dagen efter 30/8 & fick ett jättefint plus.
Men lyckan blev kort igen den 5/9 börjar jag blöda, hade de känt de på mig redan ett par dar innan så de kom inte som en chock men de gjorde inte mindre ont i kropp & själ för de.
så snart jag orkar så kör vi igång igen med FET nr2, de blir ett sista försök innan de här året är slut iallafall :)



Äntligen så är de fredag igen!

Älskar fredagar, då är helg & man får ligga & dra sig med darling på mornarna!
De är livet de!
Pratade med underbaraste Emma.E idag de var länge sedan nu, men som vanligt så kändes de som de bara var igår vi pratade sist! Har så otroligt MÅNGA & underbara vänner, de tråkigaste jag hört nån säga om mig är ett litet skvaller från några för mig helt obetydliga människor.. men iallafall de som sagts är att jag bara kan umgås med en i taget hahaha säger jag & skrattar dom rakt i ansiktet.
Att folk ska uttala sig så om människor dom inte ens känner. men jag tyckte var lite komiskt för de mesta skvallret som går om allt & alla är oftast 90% osanningar. Den svenska avundsjukan är den värsta avundsjukan & de är därimot SANT!

Men från de ena till de andra...
så håller jag på bli galen på alla getingar & blomflugor vi har i år, de är ju helt insain!
De tar aldrig slut man sitter ständigt med en tidning vid sin sida så man sanbbt kan försvara sig när de kommer!

Den första november åker jag & darling ner till sthlm igen & bor på hotell i centrala stan.
Mattias & hans arbetskamrat Lena ska ner & få en kurs i specialkost, mycket bra att de på papper.
Så då ville han ha sin fru med sig som sällskap & mig går de ingen nöd på i sthlm hittar nästan bättre där nere än vad jag gör i falun. Nä men de blir väl till att träffa upp Monika & förhoppnings vis hinna träffa nån kusin oxå!
Hotellet vi ska bo på är hur fint som helst, annat mot Hotel dialog i kungens kurva!

Har mycket som ligger på nu så jag börjar känna mig lite stressad & ofokuserad uppe i luvan!
Men de kommer gå bra & framförallt de kommer bli så jäkla bra när allt  är klart!

Efter en öl på globen shopping!!Hotellet

På globen shoppingMe and my LOVE!!
Efter en öl på globen shopping

Lite bilder från sthlm globen -09 när vi var & kolllade på pink!
En grym helg att minnas, guuuud så roligt vi hade!
Jag & Mattias kan verkligen har roligt tillsammans, behöver inte åka långt de räcker med att sitta hemma i soffan, Jag älskar han så oerhört mycket, min trogna livskamrat <3

Nu knackade Rosi på & bjöd in mig på en kopp kaffe. så de får bli allt just nu!
ha de gott!

Inte länge kvar till 1:a advent! Nattinatt

den underbara granen

Så tjusig!Så mysigtVåran vackra gran!!

Inte länge kvar till julen nu!
Längtar till allt utom kylan!
Vi har som tradition att klä granen 1:a advent, så man får njuta av den varje mysiga advent oxå!
Min älskade vita gran!

Nattinatt

Massage!

Min pappa som tar mig sista biten till altaret, så underbar känsla! ÄLSKAR dig pappa!

En härlig dag att minnas tillbaka till, vår underbara bröllopsdag!
Min man kom hem men han stack iväg lika snabbt igen, han bör väl snart vara tillbaks, han har fått sina knotor knäckta & välbehövlig massage idag. Jag kan tyvär inte massera honom pga av mina egna krämpor sen tar jag i för löst & har alldeles för lite tålamod haha stackars min man!
När de kommer till vice versa så är jag grymt bortskämd med att bli ompysslad & få fot samt rygg & nack massage. Jag jag har de så bra med min bättre hälft, så bra att jag är avundsjuk på mig själv!

Ska ringa min massör på måndag & åter boka en ny tid för massage, hade ju en tid bokat samma dag som vi räddade vilja ur trädet. men den fick jag boka av sen blev jag gravid & då får man inte ta emot massage helst under de första månaderna.
De är ett presentkort som måste spenderas innan jul så de är bäst att passa på nu att njuta & får bli ompysslad innan nästa försök!

Undra hur jag kommer att klara att hålla de hemligt för er alla när vi drar igång igen, man vill ju liksom skrika ut de till hela världen av lycka, men inte nu dags för mig att träna på de oxå behövligt är de oxå!
Men jag har blivit mer & mer försiktig om vad jag lämnar ut om mig & själv!


Har en kelgo katt som jag måste ta reda på, som skriker efter kärlek, hemska värld han skulle nog ringa katthemmet & klaga på oss som ägare om han kunde nog....ooohhh vilket gnäll!

Gibzon myser med sin matt!

Leva livet nu ska jag leva livet :)

Sitter just nu & väntar på att klockan ska bli tre så min bättre hälf kommer hem!
Höjdpunkten på dagen!

Men nu är de äntligen snart slut på att sitta här hemma & vänta torsdagen den 16/9 kl 10 ska jag infinna mig på arbetsplatsen där jag med största sannolikhet kommer att börja jobba. Känns så underbart att äntligen vara igång & jag är mer redo än någonsin!
Nu är de slut på dessa slöa dagar med att bara går runt här hemma, äntligen ska jag få igång mitt sociala nätverk & nu är jag starkare än någonsin!
Jag är så lycklig & klappar mig själv på axeln för vilket otroligt jobb jag gjort med mig själv & så underbart att få må bra!
har som sagt mycket jobb kvar med mig själv men med rätt inställning så vet jag att de här kommer gå bra!

De har varit ett kämpigt år som satt sina spår & gett sina sår. Men de onda hade mycket gott med sig, hemskt att säga men de är sant!
Trodde aldrig att de skulle kunna bli en så possetiv vändning av att förlora vårt ofödda barn & min mamma på samma gång!
Jag slog så hårt ner i botten då, så de enda som fanns att göra var att ligga kvar i den offerkrukan & tycka synd om sig själv eller att möta motgångarna & den hemska skamen & ta sig upp igen!
jag började klättra upp, tjurug som jag är!
och mår så bra idag med den jag är & blivit att jag har svårt att se mig själv så sjuk igen.... jag säger ALDRIG mer & hoppas på att får bli så oxå!

Jag är så glad, hemskt att man kan sitta & säga så bara fyra dagar efter ett missfall. De är klart att de känns & att en liten bit inom en dog igen, men än är hoppet långt ifrån borta. Har träffat så många par som ger en hopp om livet än hur mörkt de kan vara. IVF är ingen lek, men en otrolig livserfarenhet. Som lett till att man lärt känna så många andra familjer som precis som vi kämpar för att få ett barn!

Leva livet nu ska jag leva livet..... tjoohoo!

Vill köra igång nu, helst igår!

Har degat i soffan till en massa gamla repris serier, just nu är de gamla hederliga bevvan som går.
Lite kul att se alla de gamla avsnitten igen... värsta nostalgi!

Känner mig mest tom i bollen de börjar komma ikapp nu & jag känner mig så trött & tom!
Ingen direkt energi till nåt. Klart att man blir trött så jag känner mig inte så orolig, psykiskt håller jag ihop bra & ser med spänning fram emot stor mötet jag ska på den 28:e med läkare, FK arbetsförmedling & eventuellt arbetsgivare där jag ska utföra min arbets träning!

De enda jag vill just nu är att ta nya tag så snart som möjligt, ja helst igår :)
Jag är mentalt redo bara att hoppas på att jag blir fysiskt redo snabbt!
Lite tester som & undersökningar som ska göras innan en liten utredning om vad dessa två missfall kan bero på.
utesluta eventuella orsaker som slikatar & en del andra infektioner man kan ha i kroppen som stöter bort fostret.
Kan mycket väl vara slumpen men jag vill kolla upp en del tänkbara risker innan vi testar igen.
Har kontakt med en tjej som fick 5 missfall på raken inom ivf & efter de 5:e så upptäcktes de att hon hade slidkatarr vilket man tydligen kan gå runt med utan att de märks, en sån infektion gör att kroppen stöter bort fostren vid en graviditet. så hon fick antibiotika och en månad efter de plusade hon igen resultatet blev en alldeles nyfödd liten Maria.
Så än finns de gott om hopp att lyckas, finns kanske även en del misslyckande kvar oxå men de tar vi då de kommer.
Har börjat äta extra järn för att se om jag blir piggare orkar inte springa ner till vårdcentralen & betala 250:- för att kolla blodvärdet då jag helt enkelt bara kan börja äta järntabletter för att se om jag får bli lite piggare!
Vilket jag tror att jag kommer att bli.

Nu är snart min bättre hälft hemma så jag ska ladda bryggaren så han har kaffe klart när han kommer hem!
Ha de gott!

Häxvrål är fina grejer!

Tänkte skriva av mig några rader innan de är dags för middag som idag blir korv & makaroner.
Har haft en ledsam dag idag har haft ont blandat med tårar om varför vi inte fick lyckas den här gången heller.
De gör ont & känns jätte tungt än om man ser framåt så gör de inte mindre ont känns bara lättare att när man håller sig sysselsatt.
Den 28:e ska jag på möte med försäkringskassan & min läkare för att planera min arbetsträning, äntligen :)
Ska bli så roligt att få komma igång igen, behöver de mer än nånsin nu känner!

Tog en skön promenad med mattias när han kom hem från jobbet för att skingra tankarna lite.
De gick inte i många knop med tanke på värken i magen, men de var skönt med frisk luft & lite andra intryck.
Nu tampas jag med en fruktansvärd huvudvär, samt yrsel & fruktansvärt trött. Tror jag behöver blodvärdet uppkollat, ska ringa vc imorgon för att få kolla upp de!
Igår när vi skulle lägga fick Mattias leda mig in till sängen var så yr & hade svimnings känsla.
Kan ju bero på lite av varje just nu känns de som.

Nä nu kom mattias hem med 2 paket som han hämtat på posten ett är från syster mimmi & de andra vet jag inte vad de är för rolig surprice :))
Åh häxvrål oxå :D

Snart på banan igen :)

Har just pratat med min ssk på kliniken, och processen är ju som sagt i full gång så de var inte så mycket mer att göra just nu annat än vila & härda ut :(
Så snart jag känner mig redo igen så var vi välkomna att ringa för en tid för vår sista frysis, ska ringa när jag får utslag på ÄL test igen så för jag en ny tid för insättning. Om den vill överleva såklart. Men gör den inte de så har vi 2 hela gratis behandlingar inkl frys förösk ifall vi får till frysen på nåt av dom.

Ja nu vill jag bara sluta blöda & få ägglossning igen, ser redan framåt & längtar till vårt nästa försök.
De var väldigt tur i oturen att de släppte så tidigt den här gången & att kroppen än så länge verkar sköta sina kort rätt med bortstötningen.
Hade varit ett mycket jobbigare sorg arbete om vi hade behövt gå i 5 veckor till som sist.

Idag blir de inte många knop bara vila & ta de lugnt, har en del att göra men de får vänta ett par dagar.
Har verkligen inte tid för missfall nu, men imorgon är jag nog piggare. Är tok trött sitter bara i soffan & halvblundar emellanåt.

En till IVF falun bebis är född!! GRATTIS rasmusnalle till eran lilla Ronja
De har kommit en del IVF falun bebisar i år & minst lika många blir de till nästa år, så de funkar ju med IVF men inte alltid på de första försöken.
IVF borde få mycket mer beröm tycker jag, då vart 5:e par drabbas så kan ni ju själva räkna ut hur många vi är!
Snart börjar ett program om IVF på 3:an, de ska bli intressant att se men dom verkar ha lite problem med att få tag på par som vill medverka.

Nä nu ska jag ta mig en påtår på kaffet!

Inte många timmar kvar nu....

Har just tittat klart på one tree hill på, var ju inte de bästa slutet :( En lång vecka till nästa gång, har 20 miljoner saker att göra så den kommer nog rulla på bra hoppas jag. Den har dagen börjar äntligen lida mot sitt slut, den har vart lång & stundtals plågsam!
Trodde faktiskt de skulle göra mycket ondare att få missfall, men de är nog väldigt individuellt. Kanske inte ens satt igång ordentligt... de märks!
Kommer somna tidigt av utmattning måste upp tidigt oxå för att ringa kliniken.

Min syster Mimmi ringde idag & prata lite. Hon har skickat ner en massa ljudböcker & batterier till mig, dom skulle komma imorgon trodde hon. Riktigt omtänksamt av henne, hon har själv haft 3 misssfall så hon förstår hur de känns. Hon fick sitt första barn efter många års kämpade sen blev de bara pannkaka av de av syskonförsök!

Idag blev de tacos till middag, fick i mig några tugger bara men dock alltid nåt. Känner mig yr & konstig vilket förmodligen inte är så konstigt heller med tanke på omständigheterna.

Nä inte många timmar kvar nu....
Tills jag kryper ner i sängen & säger godnatt!

Lyckan blev kort....

De blir ingen Maj bebis för oss... är mitt uppe i mitt missfall just nu, blöder som en tok & har fruktansvärda krämpor i magen i mellanåt, är som kramp attacker som kommer & går.
Har misstänkt de här sedan i torsdags så de kom inte som en chock den här gången, utan man har sakta låtit de sjunka in. Ska ringa min klinik imorgon för att se vad som ska göras nu, nya tag blir de så snart min kropp orkar igen!
Lägger ingen skuld alls på mig själv då jag vet att jag inte gjort något för att ska kunna bli så här, olyckligt bara att behövt uppleva 2 missfall på 4 månader. Men de som inte dödar de härdar!
Har verkligen börjat inse nu vad stark man blivit under de gågna året, så skönt att äntligen få må bra trots alla motgångar vi möter!
Kom till en punkt där de helt enkelt fick vara nog med självömkan,& vände kakan totalt, den tjej som funnit gömd under deprissioner & MASSA piller har fått komma fram, har fått tillbaka en livsvilja som jag vägrar att släppa ifån mig.
Ska nu äntligen köra igång med min arbetst träning, inte länge kvar nu har en del lönsamma trådar i luften där. men håller de för mig själv än då de inte är något som är bestämt & klart än. Men vad de än blir av mina funderingar så kommer de bli jättebra!
Känns otroligt härligt att vara tillbaks i arbetslivet igen!

Nä nu ska jag fylla på med panodil & lite vila. Känner mig alldeles yr av allvärk kankse även lite blodförlust, har ju tagit blodförtunnande sprutor varje dag i ett par veckor nu, vilket kanske inte är så possetivt vid ett missfall.
Men jag ringer akuten om jag blir dålig!

Vi är båda väldigt ledsna & de känns som luften gått ur oss.
De känns som en liten bit inom en dör vid missfall, ett sår man får leva med för alltid!
Men vi är otroligt glada över att vi har varandra & en otroligt stark kärlek!
tror vi kan gå igenom vad som helst bara vi har varandra!
Vi läker tillsammans!

Ta hand om varandra så länge, jag upptadetar snart igen!

Höst i luften!!




Hösten börjar tränga sig fram nu, ganska mysigt på ett vis. De blir mörkare & man får mysa med värmeljus.
Vet inte hur många ljus jag förbrukar i veckan MÅNGA är de iallafall, köpte på mig ett lager när jag var på ikea, tänkte att de skulle räcka hur länge som helst men dom är nog slut om ett par veckor, använder ca 30ljus per dag!!
Älskar stämningen man får hemma med levande ljus, plus att våra katter har full respekt för ljusen och dom vet vart dom får vara & inte!
Mina älskade fyrfotingar <3

Har fantasitorka för tillfället så detta får bli allt för mig!

Kramar från en TOK lycklig nygravid Fru Karlsson

Ja nog är jag gravid allt <3

Sitter i vår sköna fåtölj & tar igen mig lite, efter disken & dammsugning!
Jag är så fruktansvärt trött & seg, undrar om mitt blodvärde är lågt?
De var ju på 98 i maj då jag blev bedd att äta järntabletter men skippade de efter som jag fick såna fruktansvärda magsmärtor av dom.
Vet inte om blodvärdet kan normaliteras själv eller om jag fortfarande är väldigt låg.
Den 20 september får jag veta hur de ligger till med de, ska på vul då så då ber jag ssk ta ett hb prov på mig oxå. Och den 30 september har vi inskrivnings samtal på mvc de ska bli riktigt spännande kommer att vara i 9+2 då :) Då ska jag lämna massa prover samt ta blod tryck & disskutera ifall fragmin sprutorna är nödvändiga hela graviditeten ut. Hoppas inte, de är verkligen plågsamt med dessa sprutor som ska tas VARJE dag.... men men... samtidigt är den ju bra för pyrets del de 12 första veckorna så än har jag ett par veckor framför mig..phuuu!

I söndags var de min riktiga TS tog de slutgiltiga testet i måndags & de lyste blått om pluset som kom snabbt & lysande starkt! Så nog är jag gravid allt, helt underbart!
ska njuta av varje dag som vi får med detta mirakel, vilket självklart ska bli först & främst tiden ut & efter de en hel framtid tillsammans! Ett vår barn dessutom hur mysigt som helst!

Nä nu ska jag ta en promenad i de härliga vädret!
Ha de så gott!