In Pain.

Ja det känns ju på att man lever om man säger så, har aldrig haft så ont efter ett äggplock. Själva ingeppet var ganska okej, jag behövde inte ens all morfin denna gång. Men nu efter är det ingen lek.. jag kvider då jag rör mig för det smärtar så i buken, och än om jag inte rör mig så kan de helt plötsligt bara börja göra jätteont. De minsta blåsorna punkterade hon inte ens, vilket jag är väldigt glad för. Dumt att plågas i onödan.

Jag har legat mest hela dagen, när jag går så släpar jag fötterna efter mig för det gör ont att lyfta dom. Ska ta mig en ny värktablettskur som jag hoppas gör lite verkan så pass att jag får somna in.
Sen hoppas jag att jag är lite smidigare imorgon & att smärtan avtagit en del.

Mellan 10-12 får vi svaret imorgon, inte många timmar kvar nu. Åh vad jag hoppas på en bra befruktning!

Åter tack för era fina och peppande kommentarer. Fick en fråga av min fina blogvän Linda, jag svarar på den imorgon, Just nu är jag för kaputt! 
Ifall nu undrar över något, gör som Linda, var inte rädd för att fråga, jag svarar er mer gärna så gott jag kan.

Imorgon kommer oxå ett bättre inlägg om själva plocket & vad som kommer ske framöver.

10 stycken ägg!

Då var vi hemma igen från plocket, jag värpte idag ur mig 10st ägg och vi är verkligen jättenöjda med de resultatet. Äggplocket gick även bra och var relativt smärtfritt. Men nu efteråt känns det lite mer. Imorgon mellan 10-12 så ringer de med besked om antalet ägg som befruktats.

Jag som så fint har försökt intala mig själv att jag nu skulle få vara fri från nålstick fram till i början på nästa vecka, jag fick mig idag en långnäsa då jag ska börja med fragminen redan ikväll :/

Just för tillfället är jag väldigt trött så det får räcka med uppdatering för nu, ska lägga omkull mig på soffan en stund. Mycket spänningar man burit på som nu släppt till ett lyckorus, så man är lite tom i bollen.

Tack för era fina kommentarer och hållna tummar, men jag vill nog be er till att inte släppa dom än, för det är nu det viktigaste ska ske-befruktningen =)

Ovitrellen

Igår kväll klockan åtta tog jag den sista hormonsprutan, det var ovitrellen som mognar äggblåsorna & 36timmar efter den så är det äggplock/ägguthämtning.
Imorgon är det dags och för tillfället så känner jag mig inte så cool lugn, jag är sjukt nervös och även sjukt förväntansfull. Nyfiken så jag snart spricker, vill så gärna veta äggresultatet, men det är inte många timmar kvar nu, om tjugofyra timmar så ligger jag här hemm i soffan igen, med en svullen och öm mage, då är det över.
Då byts nevostitet ut mot rädslan för att inga ägg blir befruktade. Och får vi befruktade ägg så kommer rädslan för om vi blir gravida eller inte, och blir vi gravida så kommer den värsta rädslan... vänta barn eller missfall! Men jag har bestämt att vi kommer vänta barn nu, i mitten på maj nästa år så hoppas jag vi har vårt älskade barn här hos oss, inte bara i drömmarnas värld, utan helt på riktigt, en levande bebis av kött & blod, med tio fingrar & tår, och som dessutom är helt vår♥

Det känns jättebra allting, vet inte om jag skrev det igår, men min slemhinna var oxå jättefin :) Det var mycket skönt att höra, men hon förklarade att slemhinnan ibland kan vara i obalans. Hon var en av läkarna som var med på insättning då slemhinnan var på tok för tunn.
Det är henne jag kommer ha imorgon på plocket oxå, eller en av de erfarna herrarna. Hon kunde då inte med att sätta tillbaka ägg, när hon skulle göra det så höll hon på i 20minuter och hon nöp mig i livmodern flera gånger med en tång som de använder, usch! Det slutade med att hon fick be en av de erfarna herrarna om hjälp och vips så gick det på noll tid. Så jag hoppas verkligen att hon är bättre på att hämta ut dom än vad hon var på att sätta in de. Om inte kommer det kanske bli plågsamt. De två erfarna och proffsiga herrarna ska nog gå i pension snart så de är nu två kvinnliga läkare som kommer ta över, för tillfället är det nu fyra läkare.

Ni får gärna hålla era tummar för oss imorgon, vi kommer att behöva alla tummar vi kan få.
Vi vågar själva inte hoppas för mycket. Allt har gått så bra hittils och man vet att det snabbt kan vända. Men jag hoppas så att turen får fortsätta att blåsa oss medvind i ryggen, motvind har vi haft så det räcker nu!

Ovitrellen ser ut så här


Det närmar sig målet :)

Vul:et (vaginalt ultraljud) gick bra idag, tror jag :) Jag hade 13 äggblåsor som var i jätte bra storlek 14 som var lite mindre. Men hur många ägg som blir vågar jag inte spekulera i förrän äggplocket. Vill ju inte ha mindre än sist då de blev fyra. Åtta stycken skulle kännas okej. Men jag vågar inte hoppas på nåt. Men otroligt spännande och pirrigt. Men läkaren var nöjd iallafall, vilket ger en hopp!

Jag lämnade blodprov oxå, och jag var tvungen att vänta på att på svaret från det. Innan de kunde ge en vidare ordination, det ringde för en liten stund sedan och vi får nu gå vidare mot målet.
För det blir äggplock redan på onsdag :)) Så skönt att inte behöva vänta mer. Så bad de mig att ta cetrotiden direkt efter vi pratat och sedan ta ovitrellen (äggmognadssprutan) klockan åtta ikväll. sen får jag vila från sprutorna ett par dagar, tills vi får tillbaka embryot. Då blir det fragminsprutor för ett långt tag framöver..hoppas jag :)

På väg hemåt igen :)

Då sitter vi nu på tåget hem till Falun igen, vi har just lämnat Sundsvall. Det har varit en jätterolig & mysig resa. Men det bästa med att åka bort är alltid att få åka hem igen. Jag saknar mina 3 grabbar hemma (katterna), det ska bli skönt att få somna ikväll med deras spinande/kurrande tätt intill.

Sprutorna har gått bra, min mage är stundvis spänd som en ballong. Imorgon klockan 08 är det dags för vulet, jag börjar bli lite nervös nu över hur det kommer att se ut. Jag hoppas på goda nyheter och att vi även för tid för äggplocket, enligt mina beräkningar så tror jag det kommer att bli onsdag/torsdag. Så vi får se imorgon ifall jag har rätt.

Jag och syrran gick även ner till min älsta systers dotter som hade lager utförsäljninga av sina partylight produkter, det blev en massa ljus till bra pris samt oxå en jättefin ljuslykta, lägger upp en bild på den senare, den är verkligen jättefin!

Det har vart lite tyst ifrån mig under helgen, jag har ärligt inte haft tid att uppdatera, vi har haft fullt upp med att hatta runt bland släkten. Den som fick det bäst var väl pappa som hann få 3 kortare besök av mig. Jag åkte som alltid in till honom en sväng innan det var dags att börja packa ihop och åka ner till stationen. Sen hann jag även med att äta 2st kucklingrullar, just nu är jag sjukt sugen på en till, men det blir lite svårt. Och i falun kan de absolut inte göra rullar, inte som faller mig i smaken iallafall. Så nu får jag hållas tills nästa resa blir av uppöver.

Men nu kommer bloggandet ta fart igen, ifall ni saknat mig förstås? :)

Nu ska jag luta mig tillbaka och vila det två blå en stund, känner nu att man är rätt färdig.

The Roadtrip.

Då var vi färdigpackade, väntar nu på att vi ska bli upphämtade av Johannas föräldrar.
Det ska bli så skönt att få komme hem en vända, och att få åka hem utan överdriven ångest i kroppen är ju helt underbart.

Det gick bra med sprutorna igår, cetrotiden känns verkligen ingenting, det är mycket vätska som sprutas in men det känns NADA!! Förstår inte riktigt det, men jag klagar inte. Menopuren svider mer för var dag jag tar den, men min mage är svullen & öm nu från alla stick.
Min mage var verkligen svälld som ballong igår kväll då vi la oss, jag visste hur jag skulle ligga, då det tryckte på magen hur jag än låg, jag snurrade bra länge i sängen innan jag somnade. Sen trycker de även på mot svanken, där jag normalt har ont jämt så det är mindre skönt. Men det är inte länge kvar nu. Om en vecka så är äggplocket förbi och vi väntar då på återföringen. Förutsatt att de finns några blåsor på måndag, men den risken känns inte så stor. Inte som de känns i magen. Blåsor finns det nog, men det ska gärna innehålla ägg oxå och inte bara vara fyllda med vätska. Sist punkterades 20blåsor på äggplocket, men det fanns bara fyra ägg. Så man ska inte förlita sig på att alla innehåller ägg.

Det är mycket som ska försöka hinnas med nu då vi åker upp, och som vanligt så önskar jag att jag kunde klona mig. Kommer inte hinna med att träffa alla man vill och så är det jämt. Mattias har en stor familj och jag har en ännu större. Jag ska iallafall inte stressa för då blir jag alldeles hispig och förstörd, och jag rör mig inte så bra heller då det ömmar & spänner i magen.



Delmål 1

Japp idag tar vi oss förbi den första etappen, sakta men säkert så går det uppför på detta berg & den här gången tänker jag/vi bestiga det! Det känns så bra och jag hoppas få ha kvar den här känslan.

  • Första blodprov -Chek!
  • Börja med cetrotiden- Check!

Kvällens dos ser ut så här, det är den bakre sprutan med tillhörande ampull som är blå som jag lägger till idag. Min man är dessutom världens bästa egna privata sköterska. Det är han som ger mig sprutorna. Jaa, om jag skulle ta dom på mig så skulle vi inte ens passerat sprutdag ett än :)
Och på så vis så får även han vara mer delaktig och hjälpa till, det är så mycket fokus på mig, men utan min underbara man så skulle det inte vara möjligt.





Imorgon blir det roadtrip till övik, så idag har jag tvättat och plockat här hemma inför avresan imorgon. Vi åker efter lunch, vi åker bil upp och tåg ner. Det ska bli jätteroligt verkligen.
Nu ska jag dra lite färg i håret, innan jag ska slava under sprutorna och kolla på True Talent, nåt som började på trean igår som faktiskt verkar helt okej att titta på.

Fick veta från en blogg jag läser att det den 26 september startar en dokumentär serie på svt, Barn- till varje pris heter den. Den kommer plikt troget att följas här hemma.
Sen kommer det oxå att komma nåt på trean till höst som oxå är om barnlöshet och IVF. De har sökt par länge dit och jag tror dom gör det fortfarande. Tanken har inte slagit mig bara en gång om man skulle sökt.

Äntligen!

Nu har de precis ringt och det vara bara goda nyheter :)
Jag ska stå kvar på samma dos med menopuren samt även lägga till cetrotiden ikväll. Nu börjar det närma sig. På måndag klockan 08 så är det dax för ett nytt blodprov samt oxå vulet. Åh vad jag längtar.

Tur att vi har en resa til övik framför oss så man får annat att tänka på, det kommer bara swischa till så är måndagen här!
Jag är så sjukt nyfiken på hur det ser ut med blåsorna.

Skönt att väntan är över, nu vågar jag nog dammsuga lite.
Sen ska resväskan packas, imorgon bär det av på roadtrip. Prattade just med pappa och han blev jätteglad över att få besök imorgonkväll.

Ravioli

Har vart sugen på det sen inatt, inatt var suget så starkt att jag knappt kunde somna.
Har inte ätit de så mycket sedan min första ivfbehandling, då åt jag 3-4 burkar om dagen i flera veckors tid, vi blev gravida då och ravioli var min craving =) Sen har jag knappt kunnat äta det mer.. man kan väl säga att jag lite snabbt föråt mig på det. Men nu är suget tillbaka igen =)
Jag har älskat ravioli sedan jag var barn, varje utflykt vi hade i skolan så hade jag ALLTID ravioli i en värmetermos med mig i matsäcken, tror säkert mina klasskamrater minns det än idag, fanns till och med en raviolilåt som jag alltid sjöng på medans jag åt, men den har jag faktiskt glömt :)

LillMaria du kommer väl ihåg?? :)

Sen är jag sjukt sugen på SanMarinos kycklingrulle, fast den blir lite besvärligare att ordna fram, då den pizzerian ligger i övik, alltid då vi åker upp så är det mitt första stopp. Och så kommer det bli även denna gång, först en kycklingrulle sen blir det en promenad därifrån till pappa =) Han blir alltid den första att få se mig då jag kommer hem och den sista.

Ja om dom bara kunde ringa upp nu då, så man får lite besked och även får veta hur öviksrutten kommer se ut.


Inget är som väntans tider.....

Väntar

På att telefonen ska ringa, sitter nästan och stirrar mig blind på den. Vill ha mina svar nu, helst igår :) Har ingen aning om vad de blir för besked. Det enda jag inte vill höra är att de måste avbryta pga av för höga värden, nej..nej.. det vill jag inte höra.

Ssk trodde att vulet blir endera på fredag eller måndag, så vi får se vad de säger. Jag är fortfarande väldigt svullen och spänd över buken, något jag lär räkna med att de blir värre. Igår kväll tryckte de upp mot lungorna så det var rakt jobbigt att andas vissa stunder.

Jag tar och hänger/viker lite tvätt medans jag väntar...

Godmorgon

Sitter nu och väntar på att klocka ska börja närma sig nio så jag kan trampa iväg för att lämna blodprovet. De tar bara tio minuter till kliniken med cykel, nära och bra! Jag är så sjukt trött, skulle helst vilja lägga mig i sängen. Sover rätt oroligt på hormonerna. Jag återkommer med inlägg så snart de ringt upp mig om svaren.

Femte sticket

Då var dag fem avklarad och imorgon avancerar vi upp till två sprutor per/kväll. Men innan det ska blodprov oxå lämnas som jag får besked om ett par timmar efter. Då kommer oxå en bedömning göras om jag ska stå kvar på samma menopurdos eller om den ska höjas eller sänkas. Känner mig alldeles uppsvälld och ska min dos regleras så tror jag mer på att den ska sänkas. Ja imorgon får jag svaret :)


Sticket idag sved faktiskt lite extra, min buk är svullen och man blir lite öm kring stickmärket. Sju sprutdagar kvar nu, totalt femton sprutstick kvar, räknat med ovitrellen...phuuu!

Läsar-siffrorna stiger :)

Lite tröttsam dag idag, buken ömmar & är svullen, precis som den ska vara med andra ord :) Jag kan inte låta bli att fundera på hur rund min mage kommer vara innan äggplocket. Kommer nog se gravid ut. Men de händer saker där och jag känner mig lugn och nöjd.
Jag var sjukt nervös innan första sticket, nu känner jag mig cool lugn, det är ju inte första gången nu så man börjar kunna dom här turerna. Men dock den SISTA på länge hoppas jag :)
Det är konstig känsla i kroppen, det är som att jag släppt allt och bara flyter med, finns inget jag kan göra för att påverka. Bara att äta bra & dricka mycket vatten. Vatten är ju alltid viktigt fast under en ivf & ruvning så är det extra viktigt.

Vi har jättehärligt väder idag med strålande sol, riktigt skönt ute. I solen är det jättevarmt.
Snart är Mattias hemma från jobbet, då blir det middag. Blir nog en cykeltur oxå då det är så skönt ute, man lär passa på för imorgon kan de lika gärna regna hela dagen.

Hoppas solen skiner över er oxå mina fina läsare, läsar-siffrorna stiger för var dag, vilket jag tycker är jätteroligt :) 

Sprutdag 4

Har nu passerat. Jag gissar på att jag kommer ha flest ägg på höger sida, de känns som att det händer mer på den sidan.
Första delmålet är på onsdag, då lägger jag till spruta två (cetrotide). Då är det två stick per kväll att sa sig igenom. Den andra sprutan läggs till för att förhindra en förtidig ägglossning. Skulle äggen släppa så avbryts behandlingen. Då finns ju inga ägg att ta ut på äggplock. Sen blir det den tredje sprutan som man tar för att göra äggen mogna 36timmar efter den är det alltid äggplock.
Andra delmålet blir vulet.


Har precis fått mig en skön ryggmassage av Mattias. Ska nu fylla på mitt vattenglas sen inväntas Filip och Fredrik på kanal 5.

Vatten.

Kom just på att jag druckit dåligt med vatten, så nu hinkar jag för fullt!

Gottt är det, skål!                      

Planerna

Helgen som kommer så har vi planerat in en resa hem till Örnsköldsvik. Men exakta restider kan inte bestämmas förän på onsdag då jag fått svar på mitt blodprov. Då jag pratade med ssk på sprutstart-dagen så sa hon att det eventuellt blir vul på fredag =) Men inget som kan sägas säkert föräns de sett mina hormonvärden.

Jag längtar efter att få träffa min älskade pappa & att få se min systers nyrenoverade kök ska oxå bli jätteroligt.
Min pappa fyller 70år den 8:e september. Men då har vi ingen möjlighet att åka upp så jag får fira honom i helgen. Han får tjuvstarta lite på födelsedagen med mig i helgen. Blir till att åka till min mammasgrav oxå, köpa en rosa ros till henne ♥

Roligt ska det bli iallafall ♥


Vackraste Höga kusten!

Happyface =)

Har idag bara pysslat på här hemma, lite vardags bestyr. Snart är min bättre hälft hemma oxå, min underbara man & bästa vän <3 Han är min klippa här i livet & jag älskar honom så oerhört mycket!

Det har vart orolig sömn inatt med, och jag känner igen det här från mina tidigare behandlingar. Hormoner kan allt ställa till det =) Men jag mår för övrigt väldigt bra, inget överdrivet illamående som jag hade med puregonet. Vilket känns hur gott som helst. Jag känner att de händer saker i buken på mig, jag bara ler inombords då jag känner hur det spänner, jag hoppas det just nu växer många fina äggblåsor med finfina ägg inuti!

Jag bjuder er på en dagsfärsk bild på mig =)


Klämmer in en kärleksbild på mig och min underbaraste  oxå =)
( Vår bästa dag hittils här i livet)

Tredje sticket

Ja då var vi sprutdag tre av tolv, de sniglar sig framåt. Imorgon går vi in i vecka34 och 35 så är de äggplock. Är väldigt nyfiken på hur många/få ägg det blir. Jag förväntar mig inget i förväg. Men jag vill ju helst inte ha färre än den andra ivfen. Så jag blir nöjd om jag får fyra stycken och uppåt.
Fick ju fyra på den andra behnadlingen varav tre befruktades till dagen efter vilket är ett väldigt fint resultat.

Ja det är bara att vänta och se, men nyfiken är jag allt. På onsdag efter blodprovet så får jag en exakt tid för vulet (äggblås räkningen/mätningen) De både räknar & mäter blåsorna som ska ligga mellan 17-20mm, när de vuxit till den storleken så blir det dags för äggmognadssprutan (ovitrellen)

Det känns så bra just nu, hoppas den känslan blir till verklighet.

Nu fortsätter vi söndagkvällen med mys i soffan



Hur mår vi egentligen??

Ja denna barnlöshet har satt sina spår, längtan och sorgen som går hand i hand. Deprission är vanligt hos oss som är barnlösa & man mår ständigt dåligt med ångest över den framtid som inte blir. Ledsamhet över att se vad andra har men vi inte kan få, vi kämpar med blod svett och tårar. Men står i slutändan alltid kvar på samma ställe. Man står i ett hål som bara blir djupare och djupare. Stundvis tar olyckligheten tag om en och man ser bara svart. Det går ständigt upp och ner.

Inför en ivf, tänds hoppet igen och livet kommer tillbaka i ögonen, som annars bara är tomma från livslust. Jag mår alltså hyffsat just nu och jag hoppas nu att de får hålla i sig. Jag vill inte ner i hålet igen...aldrig mer!!
Men just de kan vi inte påverka och ovissheten kommer hålla i sig länge. Inte ens m vi får ett positivt gravtest kommer den försvinna.
Vi kommer ju självklart blir glada till tårar om vi får se ett plus om ca tre veckor. Men vi kommer inte att kunna slappna av, då börjar en ny resa full med oro & förväntan. Med tre missfall i bagaget så kommer de dröja innan vi riktigt kan ta in det igen. Man kommer i början bara gå på nålar och fasa för en blödning. Vi har fått våra missfall i vecka 6, 7 och 10, så de kommer som sagt dröja ett tag innan man kan slappna av, om man ens kommer göra det.
Vår längtan är så stor & stark och jag ber till högre makter nu för att de ska vara vår tur, att vi plågats färdigt & får börja leva det liv som vi så länge drömt om. Att få en egen familj!

Just nu mår vi hyffsat & jag hoppas de förblir så! Det värsta är att vi inget kan påverka, bara att hänga med och se vart det bär, vilket vi nu hoppas blir en lång väntan i nio månader för att sen få nosa på vårt alldeles egna lilla hjärtegryn  ♥♥♥

Oroliga nätter

Idag mår jag mycket bättre än igår kväll, tog två panodil och jag blev som en ny människa. Hoppas inte att de blir så ikväll. Idag sänker jag dosen på menopuren från 225ie till 150ie. Jag känner idag att de spänner lite i buken, och när jag gick och la mig igår så kunde jag inte somna, jag var verkligen trött, men kroppen kom inte till ro. Tror det är hormonerna som börjar göra sig till känna i kroppen.

När jag väl somnar så drömmer jag bara om ivf och bebisgrejer som jag shoppar som en tok av, inatt var jag på rea och köpte sparkdräkter för 19kr, jättefina med giraffer på =)
Ja den här ivfen är annorlunda på många sätt och vis. och mitt undermedvetna är i full gång, har ju aldrig drömt så aktivt om bebisar som jag gör nu så jag hoppas de för gott med sig.

Blev nyss inbjuden till vår granne på kaffe, så jag avrundar här.

Ont.

Har fått vansinnigt ont i kroppen här på kvällen, och de blir inte bättre. Snarare tvärtom.
Hoppas bara min kropp är trött, så det inte är någon reaktion på menopuren. Vill inte ha nå strul nu, har inte riktigt tid med det. Har en del annat att stå i oxå under den här ivfen så jag vill gärna hålla mig på benen, tack!!

Ska gå och krama kudden, orkar ärligt inte sitta uppe en stund till...puuust. Hoppas verkligen de känns bättre då jag vaknar imorgon.

Godnatt

Stick två om 80minuter =)

Har precis kommit in efter en jättegod middag hos våra vänner familjen Krantz, de var mycket gott!
Jag har mensvärk from hell, jag är alldeles yr & illamående av den vidriga smärtan. De är värktabletter som gäller för att ens stå ut & ändå avtar inte smärtan riktigt.
Men jag intalar mig själv att detta är sista menskrämpan på länge & snart ska jag få gnälla av mig med gravidkrämpor =) De känns mer uthärdligt då!

Om 80minuter är dags för stick nummer två, känns relativt lugnt i kroppen. Nu vet jag ju vad som väntar, de visste jag inte riktigt innan sticket igår. Men de var som sagt nästan smärtfritt, de värsta är ju som sagt sprutan jag tar efter jag fått tillbaka embryot, den gör verkligen ont & blåmärket den lämnar  efter sig ömmar oxå. Men den dagen, den sorgen =)

Nu ska jag bädda ner mig under en go filt isoffan & slötitta på tv`n, igår somnade vi båda i soffan. Mattias sittande & jag liggandes i hans knä. Jag vaknade och vi styrde sen kosan till sängen.

Bebisdröm igen...

Börjar bli bortskämd med att nosa på bebis i mina drömmar nu, inatt fick vi en underbar lite son!
Å vad jag hoppas dessa drömmar blir sanna, inom snar framtid. Brukar ju som sagt inte drömma om att vi får barn, men nu har jag fått 2 drömmar på en vecka =)
Antar att de är den ivf:en som väcker detta inom mig.

Nerverna är mycket lugnare nu än vad de var strax innan åtta igårkväll. Hade ställt in mig på att de skulle svida massor av sticket, men det gjorde det inte. De sved till litegrann, men det var allt. Mycket möjligt att de kommer kännas lite mer om ett par dagar då magen är sönderstucken. Men snart är det över, 12dar kommer att gå fort. Bara att hoppas på att allt går bra efter vägen. Att jag inte blir överstimulerad & måste avbryta allt, den risken finns alltid. Än är det ett par milstolpar att ta sig förbi innan man kan känna att man rott båten i hamn. Vad jag läst mig till så verkar inte menopuren ge nå besvärliga biverkningar, då ska visst puregonet vara värre. Jag brukar ju må så illa efter ett par dar på hormonerna, och jag antar att fallet kommer bli så nu oxå.  Tur att den här behandlingen är snabb men intensiv!


Det blir en dag att spendera inomhus, då regnet sen igår eftermiddag bara öser ner. Så det är lite fuktigt och klibbigt. En riktig slappar dag helt enkelt, mysigt & skönt.
Jag har sån mensvärk så jag gör inte många knop ändå. Så då känns de gött med lite regn.

Nu blir det lite vitamin/medicin inatag.
Hoppas ni får en fin lördag mina läsare, även om det regnar hos er.

Kram Kram

Pustar Ut

Nu är spruton tagen och det gick jättebra, det sved till lite. Mycket av nervositeten släppte, då jag insett att jag överlevt sticket =) Tycker inte alls om sprutor, men vem gör egentligen det.

Nu pustar vi ut i soffan, luften gick ur mig.
Nu har resan börjat =)

18 minnuter...

Är det kvar och jag är riktigt nervös. Jag är jätternervös, pirrig och alldeles varm i bröstet.
Mycket känslor som inte går att sätta ord på, tankarna bara flyger iväg.
Men snart är det gjort, bara jag kommit förbi första sticket så vet jag att mycket kommer lätta.
Kommer nog somna toktidigt ikväll känner mig helt slut =)

Jag ska snart trösta mig till Ice Age 2 på 4:an. Jag älskar Sid han är så grym. Så han kommer helt klart att sudda bort min sura min efter sticket =)

All in ♥ Tredje IVF:en, sjätte återförandet ♥ Nu kör vi ♥

Japp det är vad vi gör idag, vi går All In med våra känslor, det är mycket som står på spel.
Idag är nämligen the BIG day. Ikväll blir jag åter slav under hormonsprutorna. De är ikväll det händer. Vi satsar högt & går All IN med allt vad de innebär!
De är vår sista landstingsbetalda IVF. Vi är sjukt förväntansfulla men oxå sjukt livrädda!

Jag har gjort en tråd på fl där jag forskat lite om just menopuren och vi fick många svar från olika människor, mycket positiva svar där de först som oss använt sig av puregon, endera har de blivit minus eller missfall. Men då det fått menopuren så har oturen vänt & blivit till total lycka ♥ Och de flesta som skrev var nu gravida och alla hade passerat v12 & vissa hade deras små hjärtegryn sovandes på brösten då de svarande, mycket hoppfullt alltså! Får många svar som droppar in hela tiden varav bara EN skrivit att de inte funkat för dem. Och själv klart så finns de både mindre bra sidor & även många fina solskenshistorier & vi väljer att ta åt oss av solskenshistorierna.

Jag känner mig sprudlande glad & lycklig, precis som alltid när man är igång igen. Man får hopp om livet, så nära till att bli mamma & pappa man bara kan bli.
Förlorar vi matchen nu så är det så, det kommer göra fruktansvärt ont, men det kommer göra lika ont när vi än förlorar den. Det är nåt man aldrig är redo för, förlora är inge roligt allls. 
Men nu är det som så, att jag ska bli stor & tjock och ivf ska bli ett minne blott nu för en tid framöver, eller hur?

Igår blandade vi iordning menopuren 1200IE. Den har fram tills igår legat i kylen, då den är färdigblandad så kan den stå i rumstemp i 28 dar. Och från den färdigblandade blandningen ska jag dra upp min dos, som de två första dagarna är 225IE sen sänker vi den till 150IE. Med puergonen så var min maxdos 150IE sen efter två dar sänktes den till 125IE. Så nu har jag mycket högre dos & vad jag fattat ett mycket starkare hormon (menopuren) På den sjunde sprutdagen så lägger vi som vanligt till spruta nummer två (cetrotide)
Fragminen sätts in då vi får tillbaka vårt embryo. Jag har läst mig fram till att menopuren svider lite extra. Får se ikväll om det stämmer. Ska inte köra med emla på första sticket. utan vill känna hur de känns utan att emla.
Vid vårt sista återförande så var jag så less på att kladda med emla krämen, så jag bet ihop & lät min man göra jobbet, sjuksköterskan Mattias den bästa som finns och jag överlevde, de är inte alls skönt men de går över relativt snabbt. Som sagt vad gör man inte.. jag skulle göra det om och om igen ifall vi måste. Vi har inte så mycket att välja på tyvärr:/
Vecka 35 är äggplocket planerat och på onsdag klockan 09 så ska jag till kliniken för att lämna första blodprovet.

Vi hade inte tänkt att berätta om denna ivf, men jag behöver få blogga av mig och ventilera. Det är så mycket att bära på själv tycker jag.
Det här ju en ivfblogg & att skriva om allt då det är över känns inte samma. Jag behöver få ventilera ur mig, nu då allt händer. Har knapp sovit inatt, är så spänd av förväntan.
Följ gärna med oss på vår resa, hjälp oss med att hålla era tummar. För vi behöver dom mer än någonsin nu ♥ 

Vi väljer att sätta oss själva först & främst i detta, just nu är vår bebislycka större än något annat.Nånting i oss säger att det är nu det händer, så väntar vi inte. Utan vi tar chansen och kör. Jag vill göra min ivf nu innan den kalla hösten & vintern är här. Det är viktigt för oss, och jag vet att många i vår omgivning säkert inte kommer att förstå. Men de struntar jag i helt enkelt, de här är vårt liv, vår längtan, vår dröm & eventuellt vår framtid ♥ Vi följer våra hjärtan som brinner för att vi ska få bli gravida! Att vi två en dag ska få bli tre ♥ ♥ + ♥ 

 
Det blev ett långt inlägg detta, hoppas ni orkat läsa igenom det!

Kram Kram


Tänk om....

Drömde inatt att vi helt plötsligt från ingenstanns blev föräldrar till tvillingar som fick namnen Wilja & Nemo. (två av mina favorit namn) De var en rätt rolig och hysterisk dröm. Från ena dagen till den andra så fick jag jätteont i magen & då jag kommer till sjukhuset så bekräftas att jag skulle föda barn & inte bara ett utan två. De var så underbart söta & små.. Vi var tvugna att stressa ut och köpa allt till dom och redan ett par timmar efter förlossningen så var vi nere på stan för att shoppa loss.( fullt normalt??) Vi gick till kapphal av alla ställen, där de hade barnvagnar, skötbord, sängar ja det var som på babyproffsen fast kapphal. Och mitt i all shopping så kommer jag ju på att SHIT jag har inte uppdaterat facebook om detta...hahaha så fram åkte telefonen och min facebookstatus löd: Då var man visst gravid och tvillingar blev det. Haha så sjukt! Ja, är det någonstanns där de mest underliga saker kan hända så är de i ens drömmar.

De var tomt att vakna upp för drömmen var så verklig.

Tänk OM....

Höstliga funderingar ♥

Det händer inte så mycket just nu bara vardagliga saker. De är väl allt vi orkar, en dai taget. Mattias jobbar & jag är hemma. Medans dagarna går så växer hoppet & längtan till den tredje ivfen. Rädslan finns ju självklart där & kommer göra hela vägen. Hand i hand med förhoppningarna. Ja mycket blandade känslor är det, även små.. små doser av lyckorus

Vi har iallafall kommit fram till vad som ska hänga på väggarna i sovrummet, vissa grejer har målats om så de har vart lite pyssel, de kommer iallfall bli jättefint. Men energin till hänga upp det än har inte infallit, de måste eventuellt borras lite oxå. De vi har kvar sedan är köksväggen. De blir när de blir liksom. Vi är iallfall jättenöjda med hur det bler. Lite amatörsfel om man verkligen granskar. Men vi kan kan leva med och är nöjda. Vilket är huvudsaken!

Det är inget vidare väder, det blåser, regnar & är allmänt mulet & trist. Regnandet känns mysigt ändå. Men löven har börjat ändra färg & falla ner från träden. Det känns & börjar se allt mer ut som höst ute. är de slut på sommar värmen nu tro? Maxtempreratuerna kommer numera att ligga kríng max 20grader. Och så är de ofta blåsigt & då då känns inte de där 20graderna så varma längre. Den har ju självklart sin charm med mörkret och att man kan mysa med tända ljus inne igen. Det är kylan jag inte kan med. Ja vintern är inget jag ser fram emot alls. Vilket jag förmodar tror kommer bli tvärtom då/om vi blir föräldrar, då får årstiderna mer menign, ja... allt skulle få en mening. Just nu så bara  "är"  man nåt man absolut inte vill vara... barnlös! Hoppet faller till ivfbehandlingarna. Det enda som kan hjälpa oss att få bli en egen familj.



Skrev inlägg tidigare idag, men när jag skulle publicera det, så hängde sig sidan och jag loggades ut. Och självklart försvann det jag skrivit, blev lite smått irreterad. Då jag just nu har svårt att formulera mig skriftligt. Och jag får sitta ett bra tag för att få ihop bara litegrann.
Nu blir de en skön dusch för mig, sedan ska vi kolla på ny serie vi börjat kolla, bara mysa & ladda med massa energi! 

Kram Kram ♥



Älskade helg ♥

Här blir snart ost & skinktoast, krypa ner i onepiece-overallen & film-maraton, de är fredagsmys det ♥ Att bara få vara... med min underbara man!

Hoppas ni får en fin helg ♥




Den gråa har jag. Så galet skön =)



Skrivkramp eller nåt...

I mina tankar så skriver jag här flera inlägg om dagen, men när de gäller att skriva ner de här så tar det stopp :/ Motigt värre, har hur mycket som helst att skriva om egentligen men jag får inte ner mina tankar på ett tillräckligt bra sätt, så då skippar jag det istället. 
Skrivkramp!

Regnet & tröttheten går hand i hand...

De bara regnar & regnar. Jag är trött. Har vart som en zombie i 2 dar nu. Jag skyller på vädret.
Igår blev jag tvär hängig, med feberont i kroppen & snuvig, kände mig verkligen jättesjuk framåt kvällen. Men idag känns de bättre.

Godmorgon!

Jag har vart vaken sedan 0530 eller jag har vart uppe par gånger innan dess oxå. Har haft huvudvärk, som nu äntligen börjar ebba ut. Försökte somna om, men då Mattias klev upp så klev jag oxå upp igen, och fyllde upp en treo som verkar börja ge med sig. Ligger fortfarande i sängen och drar mig, de är inte direkt nå finväder som lockar upp en heller. Möjligtvis att de spricker upp lite senare, hoppas!

De var roligt att slå upp ögononen idag i sovrummet, man fick gnugga en gång extra för att påminna sig om att de var hemma hos oss :) Ja, nog är jag allt lite grön av avundjsuka på mig själv :)
 
Nä, ska jag ta tag idagen, eller ligga en stund till...... Tar nog in en kopp  kaffe hit till sängen & smuttar på medans jag njuter de underbara sovrummet vi har :) Bubblorna har lagt oxå sig. phhhuuu...
Har lite tvätt att vika, samt en korg full att tvätta, en diskbänk med disk på som ska in diskmaskinen som först ska tömmas. Sen ska jag även dammsuga, ja nog kommer de här dagen att gå allt.  Men först & främst de där kaffet :)

Resultatet :)

Vi är iallafall jättenöjda! Tapeten i sovrummet har inte lagt sig riktigt än, vissa bubblor kvar än. Men de är inte det lättaste att mönsterpassa rustas reatapeter. Vi har gjort vad vi kunnat och är ju trots allt bara amatörer :)

Här är lite bilder, väldigt kalt på väggarna än, men piffet får bli till veckan. Nu är min kropp alldeles för slut.










Kram & Godnatt

Värsta teamet - Darling & jag :)


Då var väggarna målade, imorgon när vi kliver upp sätter vi fondtapeten på plats. Den ska mönsterpassas & de börjar skymma ute. Så vi väntar med den till imorgon. Ser ut som ett mindre bombnedslag här nu, då alla våra saker från sovrummet är utspridda runt om i lägenheten. Bara sängstommen & 2 garderober som finns kvar i sovrummet.
Vi skulle egentligen gjort detta under Mattias semester, men då var de fullt upp med annat & vi hade inte riktigt orken.
Jag kommer att lägga upp bilder på både kök & sovrum senare. Då allt kommit iordning :)

Vi hann göra köket helgen innan Mattias semester var slut, men jag har än inte kommit fram till vad som ska sättas upp på väggen än. Vi hade en hylla där tidigare, och valet står mellan hylla eller  tavla.. Inte så svårt alls egentligen, men min hjärna är inte den kvickaste just nu. Men de börjar sakta men säkert vända igen. Har haft ett par dagar som ändå ångestmässigt vart okej. Jag hoppas de får hålla i sig nu.

Ska ställa tillbaka sängen nu och sen blir de mys i soffan med godis. Det känns i kroppen att man grejat hela dagen. Jag bör inte göra det som jag gör, men jag vägrar stå och se på än fast min kropp inte tillåter. Vill så gärna hjälpa till. jag tycker det är jätteroligt att måla & tapetsera min första tapetsering gjorde vi i köket & det var mönsterpassning de oxå :)
Längtar till imorgon då de blir klart :)

Projekt..

Idag ska sovrummet få en makeover, roligt med lite nytt. Målar idag, tapetserar fondvägg imorgon!
Kommer bli jättefint. Förra vecka pimpade vi upp köket. Sen är vi nöjda här hemma. Har ett 3:e rum oxå som väntat länge på att få bli en barnkammare nu... Men tillsvidare så är de gästrummet/stökrummet :)

Kram Kram

Menopur 1200IE

Kan berätta lite om vad vi vet :)

Vi har pratat med kliniken & pratade då om hur vi ska gå vidare med den 3:e IVF:en.
Och till nästa behandling så byter de ut puregonet mot menopur 1200IE 
Jag har hört både bra & dåligt med menopur. De ska ge färre ägg med bättre kavilte. Jag har ju sedan innan redan få ägg med super kvalite. När jag ringer dom på måndag med en del andra frågor vi har så ska jag fråga varför de bytte till menopur. IVF är ju individuellt för oss alla par, vi har barnlösheten gemensamt, längtan & sorgen av de som inte blir. Men våra behandlingsplaner är individuella. Har hört de som fått 10-15 ägg på menopur oxå. Så jag väljer att inte hänga upp mig det.
Spännande känns de iallafall :)

Ljuva sommardagar...

Ja dessa ljuvliga & varma sommardagar gör mig verkligen gott i själen. Vi har just nu 30grader i skuggan, vilket är lite väl tryckande. Vi har vart ute hela dagen, så nu sitter vi här som 2 kokta kräftor. Man blir matt av solen, men den är så underbar. Jag skulle kunna ha det så här var dag året om!

Jag har en helt okej dag idag, det är så skönt.

Soliga Kramar

Nattsudd

Skrivet inatt, postat idag :)

Som jag tidigare skrivit så har det vart tungt & mycket ångest sen vårt senaste missfall  i juni. Jag sedan dess bara släpat mig fram och använt masken att sätta på ( som många har), den som döljer hur jag egentligen mår. Jag har under de senaste veckorna levt i ångest, och då menar jag sån ångest som hindrar  mig att ens klara de vardagliga livet, min ångest är nu så påtaglig att jag är asocial. Mår ständigt illa av ångesten/inre stressen jag bär på. Alla fruktansvärda Missfall... + allt annat som varit runt i kring, ja usch de är så jobbigt så de vill jag inte skriva om. Men det har varit ett JÄVLA år rent ut sagt.De har kommit ikapp och jag är så trött i luvan. Sen ovissheten med allt, barnlösheten, längtan man bär på och sorgen när de inte blir...

Jag var till min läkare idag & då jag nu mått så här dåligt under en så lång tid & ångesten & tankarna bara blir värrre. Så ville hon samt även jag att min arbetsträning bryts och att jag bör vara sjukskriven ett tag för att orka vända allt de här igen & samt även få göra IVF i lugn ro & när den blir av. Så till 111115 är jag nu sjukskriven först & främst.
Sitter upp och nattsuddar, jag har restless legs som de få fint heter , men inte är lika fint att ha. Det kommer framåt kvällen och gör riktig ont i benen, de blir bättre av gå upp och gå. Eller så kan man ju ligga och pinas och vrida benet åt alla håll och kanter, för stilla är de omöjligt att ha dom. Vet att min mammma oxå hade jättejobbigt med det. Och har jag cyklat mycket, som jag gjort idag då börjar de vid 20 på kvällen men har jag inte ansträngt benen så mycket så börjar de oftas vid 22

Mina inlägg har vart glesa pga av att jag nu är är så tom & trött i huvudet, skulle bara bli en massa gnällinlägg om hur tråkigt livet är & jobbigt ..bla bla bla.. Och jag vill inte förpesta er med min ångest just nu. Jag drar mig undan från allt. Min livgnista har nästan slocknat, den ligger bara och pyr. Så mitt jobb just nu är att blåsa liv i den och komma tillbaka med ny energi. Jag kommer att fixa det, och jag hoppas på förr än senare :)

Kramar till er mina fina läsare!