Ca:15 timmar kvar nu!

Väntar på att BB ska börja, sen ska jag äntligen för gå och lägga mig och göra slut på denna dag.
De är ca 15 timmar kvar, tills man är en lycklig ruvare <3 Men är oxå jätte nervös, de är mycket blandade känslor i kroppen, många tankar som går hit och dit. Om framtiden, är de den vi ska få möta nu?!? Ska vår högsta dröm förverkligas?!? Ja jag hoppas det, mitt hopp säger att de är vår tur nu. De är hoppet som gör att man orkar, gång på gång om de så behövs!

Mattias längtar jättemycket oxå. Vid fem i eftermiddags började han räkna ner timmarna :) Min underbar man, som så fint stöttar mig under hela den här processen. Han är så snäll och Jag älskar honom så otroligt mycket! Vår kärlek är stark och sann. Han är min bästa vän och tvillingsjäl!

Kram på er!

Dan före dan :)

Har precis kommit hem från jobbet, försökte äta lite men jag mådde alldeles för illa för att få ner nåt. Jag mår inte så bra på progestronet, ett hormon som gör mig illamående och mer lättretlig, inte alls kul att svänga i humöret så. Jag är förbannat LESS på hormoner nu rent ut sagt! Varför kan de inte bara funka normalt för oss.
Har inte fått nåt samtal från kliniken vilket är mycket bra, de betyder att våra små liv frodas och mår bra där i värmeskåpet. Hoppas lilla skrutten kommer trivas i mitt värmeskåp nu i nio månader!

De var en liten update från mig, ja mår inte så bra just nu och all min energi går till att mig igenom dag för dag.
Men de har vart 2 väldigt intensiva veckor där man plågats med hormoner och en MASSA sprutor, och den elakaste sprutan använder jag mig fortfarande av var dag, så de kanske inte är så konstigt att humöret inte hänger med. Och de är en livsviktig spruta för vår bebis, för utan den så tror läkarna att jag kommer få missfall igen. Så de är bara att så vackert bita ihop och härda ut! Usch!

Nä idag är en motig dag, är väldigt spänd inför hur de ska gå med allt, om den här historien får ett lyckligt slut eller ej!

Kram på er!

3 dagar innan ET

Vi har precis kommit hem från stan, åkte in och kikade lite och fyllde på lagret med gravtest. Finns inte en chans att jag kan ruva utan att ha tillgång till ett test om de skulle behövas... abstinens är bara förnamnet!
Till middag idag blir "putterkotletter" Kotletter som puttrar i grädde, morot och lök med kokt potatis till :) Har vart sugen på de jättelänge, Mmm de ska bli så gott!

Idag börjar jag med progestron vagiatorerna, de ska hjälpa  vår lilla skrutt som vi får tillbaks på tisdag. Progestron är ett hormon som kroppen själv börjar producera då man blir gravid, men då min graviditet redan har startat fast utanför kroppen, så sätts de hormonet till redan innan för att lille skrutt ska få en så bra start som möjligt.

Är allm'nt trött och seg idag, en bara vara dag :) Skönt med sånna dar oxå!

Kram på er!

3st befruktade <3

Ssk ringde för en timma sen med ett jättebra besked till oss! 3 av de 4 äggen ledde till befrukting och de är även så snälla att de långtidsodlar dom för bättre chanser. Chanserna till graviditet ökar då med bra många procent :)
Jag är så glad att jag inte finner ord till att skriva, en stor sten lättade från våra hjärtan.
Nu på tisdag den 1:mars kl13 får vi tillbaks vårt befruktade embryo.
Den första April 2010 fick vi tllbaks vårt första emryo precis 11 månader senare ska jag bli ruvare för 4:e gången! Än om man hoppas så vet jag oxå med facit i ena handen hur de faktiskt oxå kan gå... Jag vill vänta barn nu..inte missfall!

Samtidigt som jag längtar sjukt mycket så är jag även livrädd, för nu kommer den jobbigaste tiden av allt!! Ruvningen är en jättejobbig tid som fuckar upp min hjärna totalt. Fast jag har under den ruvningen turen att få ha min systerdotter och hennes kompis här på besök. Dom kommer ner till oss om en vecka, de åker tåg från örnsköldsvik min födelseort. De ska bli jätteskoj och dagarna kommer att gå på ett helt annat sätt :)


Tack för alla era tankar och hållna tummar!

Kram på er!

Väntar...

Väntar på samtalet från kliniken, endera får vi ett jättebra besked eller så rycks mattan under våra fötter och jag kommer falla djupt ner igen! De finns inge mellanting, de är antingen eller nu!
Gud så jobbigt!
Dom lovade att ringa mellan 10-12 så de ringer mig säkert 11:55 :)

Magen känns öm idag med, fast jag rör mig mycket smidigare idag :)
Fick just ett mess av Mattias, han går på jobbet & vankar och är jättenervös. Måtte vi bara få ett bra besked nu.

sooovva!

Tog just 2 panodil och hoppas på en god natts sömn.

Har väldigt ont, när jag åkte från kliniken var jag väldigt pigg, men säkert oxå fortfarande påverkad av allt morfin och hutten som jag fick med lugnande innan.

Imorgon vet vi... hur de gått. Oh jag tror på ett befruktat ägg, måste göra det. Klart vi har ett guldägg till oss bland de där fyra. De kan bara inte varit förgäves allting, vägrar tro det!

Godnatt!

Kram på er

Äggplocket

Då var de över och jag ligger nu helt utslagen i soffan blev bara så tvär trött. Men jag vill ge er en update innan jag går och lägger mig en stund.

Åtta kom vi in till kliniken, fick sitta en stund i väntrummet innan vi fick komma in på vårt rum. Embryologen hämtade Mattias för att han skulle få göra sin del, lämna spermier.
tror klockan var runt halvt tio då der var dags för vår tur.
Äggplocket gick bra och tog ca 15 minuter. Och de stack hål på 20 blåsor.
Efter plocket haltar jag in på rummet för att fika lite och invänta resultat på hur många ägg de blev.
Embryologen kommer in för att tala om att spermierna var bra och att de den här gången tänker slå ihop ägen och simmarna i en skål och sedan låta de sköta jobbet själva. Förra behandlingen så sprutade man in en spermie i varje ägg. Känns som att de är ett säkrare alternativ som jag hoppats på att de skulle göra igen.
Hon visste inget om hur många ägg de blev.
En stund senare kommer ssk in och meddelar oss om att de blev 4 ägg. Jag blev jätteledsen och arg hade ju aldrig trott att de skulle bli mindre ägg den här gången. De var ju inte så de var sagt, jag fick ju en helt ny behandling för för att de skulle bli fler och bättre ägg!  Och kvaliten fick jag inte veta något om. Känns rätt jobbigt just nu med den här ovissheten. Samtidigt som jag är glad för 4 de är ju bra mycket bättre än inget. Men då vul:et i måndags visade minst 17blåsor så hade man ställt in sig på ett annat resultat.
Förra omgången hade jag 15 blåsor som gav 8ägg varav 4 befruktades. Så jag är livrädd för vad beskedet blir imorgon, de kan verkligen bli hur som helst!

Om något nu bli befruktat så kommer vi få tillbaks de på lördag.

Så snälla släppa inte era tummar ännu... jag behöver dom nu mer än nånsin!

Nu ska jag lägga mig i sängen, är alldeles utmattad. de har vart en känsloladdad dag, känner mig alldeles tom och trött!

Kram på er!

Dagen innan äggplocket

Nu börjar de bli ordentligt pirrigt inför morgondagens äggplock är lite smått skakig och har handsvett...usch! Ja nervös är bara förnamnet. Ska försöka få ner några läsbara meningar men de känns svårt... mycket i huvudet nu.
Magen har under dagen känts helt okej trodde inte de med tanke på hur den kändes igår, men de har vart skönt. Imorgon vid den här tiden kommer jag ligga här i soffan och ååma mig :) In so much pain but still very happy!

Jag fick jättetrevlig besök idag från min underbara bloggvän Jennifer, vi träffades på familjeliv i forumet för IVF Falun. Bytte tillslut telefon nummer och idag träffades vi för första gången eller nä vår första date var i måndags i väntrummet på kliniken hehe vår lilla blind date, men vi har innan spenderat långa stunder tillsammans i telefonen. En så otroligt fin och jordnära tjej, finns inga ord som kan beskriva henne, hon är helt fantastisk, jag gillar henne jättemycket & tror jag har funnit en mycket fin och nära vän. Jag har hennes blogg under mina länkar den heter Ladybond titta in hos henne då kommer ni förstå vad jag menar med helt fantastisk!
Tack vännen för att du kom förbi. You totally made my day <3 

Så ikväll är de bara en spruta att ta, vad skönt! Dock den ondaste kvar.
Men som sagt.. jag skulle göra de igen om de behövs!

Nä nu kan jag inte skriva mer, är alldeles för nervös. Drabbas av små blackouts :)

Håll era tummar lite extra för oss nu imorgon, imorgon kommer en update om hur de gått så snart vi kommit hem, vi ska vara där kl 08, så om allt går bra utan komplikationer så bör vi vara hemma till senast 12. Förra gången var jag så sjuk, så vi kom inte hem förrän vid 14 då var vi där från nio, men de gav mig först en liter med dropp/vätska innan och 1l till efter. men de ska jag inte behöva nu. Själva äggplocket tar 20-30 minuter.  Men de ska förberedas med mig lite innan och efter.

Nä nu ska jag lägga omkull mig i soffan till de nyaste avsnittet men One Tree Hill :)

Kram på er så länge!


Fina och starka ord!

Det är omöjligt, sa tvivlet…
Det är farligt, sa rädslan…
Det är onödigt, sa förnuftet…
Prova ändå, viskade hjärtat


Dessa ord rörde mig djupt i hjärtat!

De är Jennifer som fått dom och delade med sig av den till oss alla i vår tråd på FL.
Den som kände, fick ta de till sig!
Tack!

Dag 11 sista hormondagen!

Vid halv tio idag kom Mattias hem en sväng från jobbet och gav mig sista cetrotiden, har tagit den på kvällen annnars men nu var jag tvungen att den klockan 10. Sen blev de jobb och ett möte med min handläggare på arbetsförmedlingen.
Ikväll tas äggmognadssprutan och de känns hur gött som helst, har väldans ont i min magen nu, att sitta är jättejobbigt, då trycks allt ihop och de gör ont i magen och bak i ryggen, och jag får svårare att andas.
Stå upp går bra och gå om jag går sakta och försiktigt.
På bussen hem från jobbet, så var de rätt spårigt i vägen och bussen hoppade fram, de var inte så skönt.
Jag går och rör mig  som om jag vore gravid i 9:e månaden, fast utan gravidmagen :)
Så jag är lite oroad för hur jag kommer känna mig efter äggplocket då alla blåsor de tagit hål på ska fylla upp sig igen med blod och vätska då kommer man åter få känna att man lever igen :)
Ni får hålla era tummar lite extra för att jag inte ska bli överstimulerad, då blir man jättesjuk och kan få läggas in på sjukhus de kan komma efter ÄP då alla blåsor ska fyllas igen, man kan få så mycket vätska i buken så de behöver tömma ur en. Då skjuter de på insättningen och fryser ner dom, tills kroppen är frisk och kan ta emot embryot igen. Usch.. vill inte!! Så än har vi några milstolpar kvar innan vi helt kan ropa hej, de har gått så otroligt bra allting och de ororar mig lite... då saker sällan gör de fullt ut för mig!
Mattias kom just hem från jobbet och drog en suck.. han har haft onsdag hela dan och trott att Äp:et var redan imorgon, han längtar & de gör jag med :)
Nu vill få detta överstökat, och under den jobbiga ruvningstiden så kommer fannay & Claudia vara här, de känns jättebra. För då går dagarna på ett annat sätt, längtar jättemycket till de kommer ner.

Fick riktigt vårväder idag, de gillas skarpt!

Nä nu ska jag ställa mig och diska, bekvämast att stå eller ligga ner nu!
Ska försöka få färga håret ikväll oxå, den där färgen har stått och ropat på mig länge nu inne i badrummet :)
Kram på er!

Dag 10 blodprover & vul

De gick jättebra på vul:et idag. Läkaren räknade till 17st fina äggblåsor på 12-18mm per blåsa, de fanns även fler blåsor som låg så till att hon inte kunde räkna dom, så minst 17 äggblåsor har de lyckats framställa. Förra behandlingen hade jag 15 blåsor som gav totalt 8 ägg.
Den här gången började jag ju en dag tidigare med sprutorna samt att de la till prednisolon och fragmin från injektionsstart, för att se om de kunde framställa fler ägg med bättre kvalite :) Och som de ser ut nu så har de verkligen lyckats och jag pustar nu nöjt ut i soffan.
Magen känns en aning svullen och spänd inte så konstigt med så många blåsor.

Ssk ringde för ett tag sedan och gav mig följande ordination:

Ikväll ska jag ta puregon & cetrotiden som vanligt.

Tisadag kl 10:00 ska jag ta cetrotiden och senare kl 20:00 så tar jag ovitrellen (äggmognadssprutan)
Sen är de färdigt med hormon sprutor, fragminet står dock kvar som vanlig 1 per kväll, fram till mitten av graviditeten, ifall vi nu blir gravida!

ET(insättning av ett befruktat embryo) på lördag eller måndag, förmodligen på lördag. jag får veta på fredag exakt vilken av dagarna som jag blir ruvare <3
Nu swishar de bara till.. så fort de går!
Sen är de den långa väntan och den grymma ovssheten kvar!

Jag är så glad över de resultat vi fick idag och att de varit värt den plågsamma mödan med alla sprutstick!

Kram på er!

sweet sunday! Dag 9

Har precis ätit, de blev makaroner och korv till middag idag. Så nu väntar jag på att klockan ska bli åtta, då blir de solsidan blandat med lite sprutor. Jag har bara fyra st cetrotide sprutor kvar och jag hoppas de räcker så jag inte behöver hämta ut mer. Sist räkte de precis med de sju man får på uttaget.
Imorgon bitti är de dags för vul och blodprover, hoppas vulet ser bra ut nu och de har lyckats få fram MÅNGA och FINA blåsor. Smärtan i magen & ryggen tyder då på det, så jag hoppas nu på fina resultat då de den här gången oxå bestämde sig för att plåga mig med en extra spruta varje dag :)
Ja lite prrigt känns de allt!
Men jag har min underbara man med mig som ett tryggt stöd samt att han oxå vill vara med på allt som sker, han frågade om han skulle ta ledigt hela dan, men nej sa jag de behövs inte, då jag själv ska iväg till jobbet efter de är klart.
Men dagen då de är dags för ÄP kommer han ta ledigt och vara hemma med mig. Då man inte är så pigg efter och kan ha svårt att gå ordenligt & röra sig pga smärtan.


Sen ska ju 1:a avsnittet på Big Brother visas ikväll på kanla 11, måste bara kolla in hur de blir nu, då jag vart en trogen följare av Big Brother när de visades för ett gäng år sedan. Antar att de bara är en massa trams och fylla!

Kram på er!

Kalas. Dag 8

Har precis kommit hem från kalas och ätit svärfars goda mat :)
Filmen vi såg igår kväll var inte så bra som vi trodde den skulle vara, men helt okej.

Har en mycket bättre dag idag, än om jag känner en fruktansvärd inre stress emellanåt. 
Idag är den en vecka sedan jag började med mina sprutor, hittills 19 st på 8 dar. Trevligare kvälls nöje finns ju om man säger så :) Men nu ska de inte vara så länge kvar. de skulle ju vara nice om dom säger efter vul:et på måndag att de är dags för ovitrellen och ÄP. men jag tror jag kommer få min tid för ÄP.

Nä jag har inge vettigt att skriva, en aning tom i bollen!

Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!

Kram på er!

Tröttsam dag idag! Dag 7

Det har varit en tröttsam dag fylld med ångest, men nu börjar den lida mot sitt slut och morgondagen hoppas jag blir mycket bättre :)

Har precis kollat på lets dance och tagit mina sprutor, de är faktsikt väldigt jobbigt med 3 sprutor per kväll, tyckte de var nog jobbigt med 2 st förra vändan.  Men å andra sidan finns de inget att göra heller, för barn vill vi ha och blir de ett plus så är de värt allting. Samtidigt som jag oxå vet att skiter de sig åter en vända.. så är de bara att kliva upp igen.
Men de vill jag inte tänka på nu, just nu kämpar jag för fullt för att mig igenom den här omgången.

Nu ska vi kolla på en komedi som vi länge velat se The switch(pappa på burk), de är en komedi som jag tror kommer bjuda på ett par härliga skratt!

Imorgon ska vi på 18 års kalas, Joel fyller år och de ska firas med  god mat och tårta.

Kram på er!

Mamma!



Grattis mamma på din 70 årsdag! Du är så saknad!
Mina tårar rinner för dig idag, Älskade Mamma!

Provsvaren!

Tillslut så ringde ssk tillbaka och proverna såg bra ut och jag skulle stå kvar på samma puregon dos och sen oxå ikväll lägga till spruta 3 cetrotiden. Så efter ikväll så kommer de börja hända ännu mer grejer i tjejmagen, pirrigt värre nu. För en stund sedan kom en våg med illamående över mig igen, när jag kom hem från blodprovet var de bara ogjort att jag kräktes. Fick sätta mig inne på toan en stund för att vara på säkra sidan. Men tack och lov så gick de värsta över.

På måndag klockan åtta är de dags för blodprov igen och ett vul för att kolla in och räkna mina äggblåsor. Hade 15-16 st under min första behandling. Men den här gången har de satsat på att få fram fler, hoppas de lyckas med då nu när jag vart så duktig och tagit alla sprutorna. Skulle vara ett fint pris för mödan :)

Kram på er!

Dag 6 blodprov

Ligger just nu ner bäddad i soffan under en filt, ska nog försöka somna en stund för jag mår så illa.
Jag tog upp illa måendet på kliniken och hon tyckte de lät konstigt med sånt illamående. Sa även till om att magen känns svälld och spänd. Buken börjar kännas tyngre vilket är bra för de ska ju hända saker, men bara inte för snabbt!
De skulle ringa under dagen ang pprov svaren, de proverna de tog nu var för att mäta hormonvärdet i kroppen och om dosen ska förbli samma, höjas eller sänkas.
Vill att de ska ringa nu så jag slipper fundera mer på det.
Hon trodde oxå att jag på måndag ska in för ett nytt blod prov och samt göra ett vul för att kolla in hur många äggblåsor de lyckats framställa.

Ska försöka få i mig lite yoggi nu och slumra till en stund!

Kram på er så länge

Godmorgon torsdag!

Usch så tidigt de är, ska strax iväg och lämna lite prover som jag hoppas ser bra ut:) Jag mår inte så mycket bättre, magen blir bara större för var dag som går, vilket är bra, känns bara mindre bra! Väldigt ont som igår och iillamåendet sitter kvar. Har tagit panodil som jag hoppas ska hinna verka till jag ska åka. Uppdaterar mer lite senare! Kramen på er!

4:mars :) Dag 5!

Vaknade idag med en sån värk i magen.. kunde knappt ta mig ordentligt till toaletten. De gjorde så ont... mens värks ont gånger 100 och då har jag normalt en hemsk värk. Hade samma känningar igår morse oxå men idag var de bara helt sjukt. De var likson bara tvär stopp hade för ont för att röra mig.
Ringde jobbet sen tog jag panodil och en paraflex och lyckades tillslut somna om ett tag, kändes mycket bättre då jag vaknade men, illamåendet sitter kvar. Förutm de så mår jag hyfsat, har känt mig väldigt tom i bollen, vilket ni säkert har märkt med uppdateringarna.

Ja vi får se hur den här behandlingen slutar, den förra tog jag mig igenom med nöd och näppe, då jag blev så sjuk i slutet av alla hormoner. Och denna gång har jag börjat en dag tidigare. Sen använder jag mig av prednisolonet och fragminet nu, som jag heller inte vet hur jag kommer att reagera på, förutom att de är en massa olika läkemedel.

Imorgon bitti är de dags för blod prov och de är även dags att lägga till spruta nummer TRE usch... de var skoj de första dagarna men nu känns de inte så muntert längre. Och dessutom gör fragmin sprutan så jobbigt ont och från ET dagen som blir v9 höjer jag dosen på den från 2500EI till 5000EI. Vilket betyder more pain!

Min älskling står och fixar med maten, de blir stekt potatis, bräckt skinka och stekt ägg! Gott ska de bli!

Nä ser nu på klockan att de är dags att sätta emla för fragmin sprutan som ska tas om 2 timmar puregonet om en timma!

Längtar jätte mycket till 4:e mars då kommer Fanny och hennes kompis Cloudia ner en vecka och sätter lite fart på tillvaron, de ska bli så himla nice, precis vad jag behöver just nu faktiskt! POSSETIV energi, trodde inte skulle komma förrän till sommaren, men hon kunde inte vänta så länge och ville komma nu till världens bästa moster!
Min tur maskot får hon bli under min ruvning :)
Dgen de kommer de är års dagen då jag föjlde henne till globen förra året och tittade på Tokio hotel, haha de var en rolig dag att minnas!

Nu är maten klar!

Kram på er!

Lasagne Mmmmm, sprutdag 3

Nu står  mannen i duschen och maten i ugnen , de blir lasagne min favvo rätt! I love IT och kan äta de hur mycket som helst!!

Vaknade med känningar av nack spärr imorse och hittils har jag bara blivit stelare ju längre dagen gått. Så himla obehagligt de är, inge roligt alls! Får svänga på hela kroppen om jag ska titta till höger! Får se om en varm dusch gör susen!

Ska nu ta mig en dusch sen börjar de närma sig att plocka fram sprutorna, dag 3 idag av 12. På torsdag är dagen kommen för att lägga till spruta 3 oxå. De är ingen insulin nål utan en spruta med en tillhörande ambull som vi själva blandar ihop innehållet innan den ska användas.

Kran på er!

Alla hjärtans dag <3

Hoppas ni får en jätte fin dag idag mina kära läsare!
Sitter nu på bussen hem från jobbet, än om de är kallt idag så har vi allafall en stor härlig sol som värmer mitt hjärta! Vid 09 så ringde de från kliniken, och nu på torsdag den 17/2 kl 08, ska jag in dit för att lämna blodprov, äggplock är planerat till slutet på v8, känns väldigt snart!! Vet inte riktigt om de räknat rätt men de lär nog visa sig. Och förmodligen så blir de vul undersökning för att kolla in hur många äggblåsor de lyckats få fram, redan på måndag eller tisdag får nog besked om de på torsdag då de fått mina svar. Som de känns nu så tror jag på fler blåsor den här gången, förra gången hade vi ca 15 blåsor, men alla blåsor innehåller inte ägg. Vi fick ju ut 8 ägg, varav 3 st klarade sig till ett ET & 2 FET! Nu ska jag strax kliva av! Uppdaterar mer senare!

Kram på er!

Redan...

......så så spänner & ömmar de runt äggstockarna.

Undra om kilniken ringer imorgon eller om jag måste, vara så tjatig att lämna ett till meddelande imorgon. Har ju inte pratat med dom sedan jag började med mina hormoner, fick ju min blödning på fredag efter middag. Och sen under helgen tar de inte emot eller ringer upp samtal!

För om jag har räknat rätt  genom att titta på vårt förra schema så ska jag in på blod prov nån dag i veckan som kommer. Där de får svar på hur min kropp svarar på hormonerna och om dosen ska höjas eller sänkas.
Förra året stod jag kvar på samma puregon dos från början till slut. Skulle de bli annorlunda nu så tror jag mer på att jag får en sänkning på dosen, eftersom jag redan bara på dag två känner av sprutorna :)


Solsidan var så sjukt bra idag, oj oj..oj!

Nu ska jag leta på sängen, sova bort lite huvudvärk!

Kram och godnatt!

Spruta dag 2

Då var den av klarad, två nya stick som idag kändes mer, enligt Mattias så vill han minnas att de kommer kännas mer och mer för var dag...har nog förträngt de!

Nu laddar blir de en snabb dusch innan solsidan!

Kram på er!

sweet sunday!

Idag blir de bara ta de lugnt, ska strax kolla på den nya disney filmen trassel :D Tror den kan vara rätt skoj! Om inte så får man lite tiden att gå lite, vill att klockan ska bli sprut dags :D

De är mulet och kallt idag... jag som hade hoppats på sol, men icke ej!

Igår efter jag tagit puregonet, så började de som sticka och pirra i äggstocks området, och de sitter i fortfarande. Men nu kan de ju även vara mensen jag känner av. Men jag tror den första psrutan började verka direkt :D De går inte att förklara men de känns i hela kroppen de där sprutorna :) Hehe igår sa jag till Mattias att de kändes som ett lycko rus, haha kommer nog att ta tillbaks de om ett par dar till :)

Nu ska jag ta mig en yalla drick yoggi och skölja ner lite vitaminer!

Kram på er så länge!

Nu börjar de närma sig :) Sprut dag 1

Darling stökar med maten och jag passar på att uppdatera lite medans!
Vi ska äta fläsk ytterfile m klyft potatis och bea, Mums!

De börjar närma sig nu.. om ca en timme är de dags för fragmin sprutan, sen vid 20:00 ska puregonet tas.
Jag satte för a en timma sedan emla kräm på låret där jag kommer att ta fragminet, den ska helst sitta på minst 2 timmar för att den ska kännas så lite som möjligt. Sticket gör ont men vätskan som sprutas in och sprider sig rint sticket gör mycket ondare!

Har för mig att puregonet oxå kändes lite när vätskan sprider sig ska ta, lite brännande och sveda! Men de är ju en insulin nål så där känner jag ju inte sticket :)

På måndag ringer kliniken och då får jag min första tid för att komma in och lämna blod prover för att se om dosen på puregonet ska höjas eller sänkas. Jag skulle tro att jag får en tid i slutet/mitten på nästa vecka.

Ja nu är mycket känslor igång i kroppen igen, men de känns bra än om de är väldigt mycket! De mesta just nu är ju IVF:en som som kommer sluka tid och energi!
Men vi vill de här mer nåt annat, sen skulle jag ju allra helst om jag nu hade ett val.. sluppit alla dessa hormoner och sprutor!
Men de är vår enda chans och hopp just nu!
Och jag är så tacksam över att vi får den här hjälpen och att landstinget i falun bjuder på 3 IVF behandlingar. Hade vi fortfarande bott kvar i övik så hade vi bara fått ett försök, tycker de är himla trist och orättvist att de inte gäller samma överallt, och då röstar jag ju för 3 försök i varje kommun och var man än bor såklart :) Helst att ingen ska behöva betala :( Men nu får jag inte bestämma som synd är :)
Nu var de ju inte därför jag lämnade övik, hade inte ens en vetskap om vad IVF var riktigt då.






Nu börjar maten bli klar!
Jag är så förväntans full och pirrig att magen bara vill vända sig ut och in, men magen kurrar som attans! Så de blir nog bra med lite mat!

Fick en kommentar tidigare från Linda till inlägget BIG DAY, men när jag skulle godkänna den... så raderade jag den istället! Helt totalt hjärn släpp. Hon tyckte att de var lite tokigt att bli så glad över mensen.. då man alltid fasat för den annars i alla år! Men hon förstod oss och önskade oss all lycka nu.. under kaninåret :O
Men jag vill bara säga sorry för att jag råkade ta bort de och tack för att du skrev det!!

Kram på er!

The BIG day is here!

Ja nu sitter här så nära man nu kan vara :D Och de känns jätte prrigt!
Igår kom blödningen som jag så sjukt längtat efter... jag kom skuttandes och i full skratt ut från toan... körde även några schyssta dans moves :D mattias tittade på mig oh skrattde och sa... ska vi ringa säter (psyk)?? Haha ja jag var så glad!

Nu börjar nervositeten och den pyttlilla äckliga känsla över dessa sprutor som ska tas, men de är tur att de är en snabb men intensiv bejandling, den är över på 10-14 dar. Men på slut tampen vet jag med mig att jag kommer vare lite less...och sönder stucken!

Jag har redan tagit prednisolonet(kortison) och har även tagit ut puregonet ur kylen gjort klar insulin pennan, så nu ska den bara laddas med puregon ampullen.

Den kommer jag att använda mig av var dag, sedan på sprutdag 5 eller 7 så kommer jag lägga till ytterligare en spruta den heter cetrotide. Sen avslutas behandlingen med ytterligare en spruta som heter ovitrelle de är äggmognads sprutan som ska tas 1.5 dar innan ägg plock.
Sen utöver dessa hormon sprutor så ska jag oxå från och med idag även ta fragmin sprutan (blodförtunnande), den som jag tycker gör ondast av dom alla och som jag kommer att fortsätta ta även under graviditeten om de nu blir så <3

Ska komplettera med lite bilder på de sprutor och grejer som ska hjälpa oss två att förhoppningsvis bli 3 <3

Uppdaterar mer senare under dagen!

Kramen på er!

Godmorgon fredag!

Fick ju en chock när man tittade ut i morse... snö storm och klass 1 varning i hela dalarna!
Blev hemma idag, känner mig mör och tom i hela kroppen. Ska in till jobbet en sväng under dagen för att hämta en grej bara...de blir i samtidigt som jag ska in till psykologen, men helst vill jag inte gå ut alls idag!!
De är verkligen ett hemskt väder idag, och enligt väder prognosen för imorgon så skulle de visst var sol, så jag hoppas på de men de är en aning svårt att tro när man tittar ut nu!
De snöar massor och sen blåser de i drivor, vår dörr till porten gick knapp upp nu när jag skulle släppa ut kompis.

Ett trollspö eller en fe tack!!

Är bara trött idag..och tom samt även lite less/ledsen!!

Less på att vänta, men om de är som jag befarar så får jag vänta fram till mellan 14-18 februari först mensen kommer och vi kan börja.
Ja de måste ju vara absolut senast då... står snart inte ut längre! Den är 22 dar sen nu!! Inte så liten marginal heller :/

Fick hem receptet idag oxå för prednisolonet som jag ska ta en tablett 10mg om dagen från och med sprut start!
Ja nu är allt redo.... och jag är så nära men känns samtidigt så långt borta!
Önskar att jag hade Harry Potters troll spö... vifta lite och bara säga hokus pokus :D De hade varit nåt de, eller en liten tant röd fe haha jag jag börjar bli  lite knäpp nu :P


Sen sitter oxå med en enorm RÄDSLA inom mig som nu gäller min svårt sjuka pappa som är i livets slut skede pga av sin kol, En kronisk lung sjukdom som man får av rökning, man kvävs till döds, samt även en andra massa sjukdomar. Men de är ju kolen som just nu är värst och han är just nu väldigt illa där an!
Han har sen mamma gick bort i våras gett upp hoppet allt mer själv och säger att inte orkar kämpa längre... och där förstår jag honom fullt ut och förstår att han inte orkar med de liv han lever som innebär sond matning  3 gånger i veckan, då hans magsäck är bort opererad och endast rymmer 30ml!! Han väger under 40kg... kan inte rabbla upp allt här, de är alldeles på tok för mycket sjukdomar! Han har vart jätte sjuk sedan jag vart liten, men nu är han verkligen på slut tampen.

De känns tungt än om jag vart inställd länge på att han kommer att lämna oss, de är inte frågan om utan mer när! Man går som på nålar och på när man ska få samtalet. Usch de är jobbigt, än om jag önskar honom all frid i världen så är jag inte redo att förlora honom än....ALDRIG. Vet oxå om att nog förmodligen bara rör sig om det här året ut för honom och tanken på det skär som tusen nålar i mig... vill inte..!

Men min pappa är en kämpe!! Men nu säger hans kropp ifrån, de vill få in han på sjukhus för han behöver få syrgas, men han vägrar, han har sagt till både mig och min syster att gan gett upp!

Men har sedan igår satts på en ordentlig kortison dos i tio dagar, samma kortison som jag kommer att att ta fast han ska ta 6 st istället per dag, så jag hoppas de hjälper han något och samt oxå att antibiotikan hjälper, för han även hög sänka!

Jag min älskade pappa...  Jag vill/önskar iallafall att han ska få hinna uppleva vårt barn som förhoppningsvis kommer till denna värld i år <3
De är många som säger att de är de som håller han vid liv, han vill så gärna få träffa sitt barnbarn, från hans yngsta dotter och den enda som inte fått sin familj ännu.
Mamma hann tyvär inte, men hon fick vara med och uppleva vårt bröllop, hon dog nästan precis ett år efter vårt bröllop <3

Så idag känner jag mig, tom, ledsen och trött!
Sen har ju inte vädret som vart idag hjälpt till heller... fyyy vilket bus väder! Har kommit hur mycket snö som helst, de som hade börjat töa bort rätt bra. Hoppas de dragit över till imorgon så pass att de iallafall är sol :)

Imorgon är de äntligen fredag och helg, har även en tid hos psykologen 12:30 och den känns behövligt och samtidigt jätte jobbig, mycket blandade känslor i kroppen!

Oj vad långt de blev för er att läsa!

Nu är lasagnen klar, nu ska den bara svalna av en halvimme... den är ju så varm som synd är!
Omjag inte orkar vänta så lassar jag upp på en tallrik och ställer ut den på ballan :) då blir de snabbt ät vänligt :)


En Kram till er som orkat med att läsa!


Uttråkad....

Ja, jag är just nu utråkad, rastlös men ändå hur seg och trött som helst. Vid kl 21 numera kommer jhonn blund flygandes förbi och jag kan knappt hålla ögonen öppna..en aning tant varning :)

De är nog mest bara för att jag nu vill att dagarna ska gå till THE BIG day är här.. men just vågar jag inte ens chansa på när de blir, men ändå svårt att inte tänka på det.
Den här inre stressen över hur länge till de ska ta gör mig väl tröttare och därmed även IBS:en värre.
Men kankse imorgon....hoppas!! Så tänker jag varje kväll, och tarm problemen som jag har (IBS) kan ibland ge kramp samma smärtor som som jag får direkt när blödningen kommer, som jag får 3-4 gånger dagligen.. så snacka om att bli knäpp på sig själv just nu vare sig man vill eller inte.

Ja jag längtar så sjukt mycket... ledsen över mina gnälliga inlägg nu och då! Men jag vill så gärna få ett datum satt nu... vilket  är vilken dag som heslt och har vart så de senaste tre veckorna som den vart den försenad... men .. men .. den som väntar på nåt gott... eller vad säger man :)

Fanny kommer ner, nu är de bokat och klart, tror dom har bokat biljetterna redan :) Dom blir här från 4/3 till 12/3, de ska bli jätte roligt!

Kramen!

Hungrig!

Jag sitter just nu och väntar på att middagen ska bli klar jag har de så bra! dee pasta med carbonara,  vi åt de till middag igår oxå så idag äter vi det som blev över. Mumsigt ska de bli, jag är så hungrig! Imorgon känns de som lite lasagne skulle sitta fint!

Har fått en del gjort idag trots den risiga starten med magen, så har jag ändå hunnit med en del.
Dammat och fejjat, de behövdes verkligen damm torkas. Skönt att de är  gjort och nu skiner hemmet med sken av tända ljus  <3 Så den känns skönt!

Funderar ¨på att plantera om 2 blommor till sen efter vi ätit, de är tvså stora krukor som står på golvet,  blommorna i dom skulle verkligen behöva få  ny fräsch jord. Vet inte vad de heter men de liknar svärmos tunga men är inte de,möjligt vis en kusin till den :)

Nu häller Mattias av pastan, så nu ska jag käka!

skiiiiiit morgon!

Min mage har varit väldigt besvärlig här på morgon kvisten..och de verkar hålla i sig! Så idag är jag hemma från jobbet, skulle nog inte ens klara buss resan in till stan.

Jag la mig vid halv tio igår och 8 i morse låg jag helt klar vaken och när jag vaknade så vaknade även magen. Möttes av en ner puttad blom kruka på i vardags rummet då jag klev upp -Tack Gibson!
Men  både kruka och blomman klarade sig, tur de inte var Ödes trädet, men den krukan är för tung för stt han ska kunna putta ner.... eller man ska aldrig säga aldrig! -knackar nu i trä oxå :)

Har druckit mitt kaffe, vattnat blommorna, mina orkiedes (vet ej hur de stavas) börjar nu få ut sin skott igen så de blommar nog ut närmare vår/sommaren. De är ju verkligenså fula när de tappat alla sina blommor och de bara blir bladen kvar längst ner, Mattias brukar muttra på mig att kasta dom för de är ju döa och ful men de gör jag inte och varje vår blir han lika förundrad över att de plötsligt får liv och blommar igen :)

Idag vet jag inte vad jag ska sysselsätta mig med, de blir en kaffe och ett bloss i solen på ballan och kolla in ungarna som härjar på dagiset nedanför, sen ska jag vika ihop tvätten jag tvättade igår, blir nog att ren bädda sängen oxå, ifall inte ryggen satt stopp till dess :/

Från de ena till de andra, nu har jag lyckats fiffla bort min unika besöks räknare på bloggen fram sida, den som ni som läser ser...suck... vet inte vart den tagit vägen eller hur jag ska få tillbaks den!
Mattias skulle kolla på de idag sa, hoppas han orkar!

Hoppas ni får en fin dag!

Kramen på er!

Ibland måste man släppa taget... Men på ett bra sätt!

Har nu börjat släppa taget om saker och ting & min tygnd på min axlar känns mycket mindre!!
Min psykolog är helt underbar!
Nu får de helt enkelt vara nog!!

Fullt fokus på mitt liv nu, de behövs och ibland måste man vara ego och sätta sig själv främst!
Och de ska jag göra nu, vissa saker går inte att förändra de är helt enkelt som de är och de tar bara energi från mig som nu behövs till annat.. till först och främst mig, Mattias och vår IVF,
samt att jag precis gått sjuk skriven under en lång och väldigt jobbig tid, har precis blivit så pass stark att jag arbetstränar 2 timmar om dagen, vilket räcker mer än väl än så länge. 
De må låta futtigt men de är ett stort steg för mig både var de gäller de psykiska såsom värk i nacke och rygg :/ 
Men den känns ändå något bättre i ryggen nu med den nya sängen, man har inte ont de första man känner när man kliver ur sängen, vilket är väldigt skönt. Först fick man ju ännu ondare, men nu börjar kropp oh rygg kännas lite bättre. Vi fick den i jul klapp och jag är så tacksam för det!!

Men v10 kommer eventuellt Fanny min syster dotter som börjar gymnasiet till hösten, med sig har hon även en kompis de stannar i en vecka.Hon har vart här nere flera gånger sedan vi fluttade ner till falun -08, och hon är så duktig och spar pengar själv till resa och allt!
De ska bli så sjukt roligt, en dos av henne är precis vad jag behöver nu!

Fick gjort en massa här hemma idag oxå efter jobbet, dammsög, tvättat två maskiner, diskat, usch jag hatar verkligen diska. Hoppas diskmaskinen inte är allt för långt borta... eller de är ju pengarna som är långt borta :/.....suck!


Nä nu ska jag sluta svamla på här!

Kramen på er!


Tänk om...

De blev ingen solning efter jobbet, åkte hem som jag tidigare sa på första bästa buss!
De är jätte härligt vårväder idag plus grader och strålande sol. Igår var de minus 13 och under kvällen en mildare variant av snö storm, men när jag vaknade så var de plus men däremot en MASSA mer snö :(
Vill inte har mer snö och kyla nu vill ha vår, men nu är vi redan inne i februari så de kommer bara rassla till så börjar snön smälta för gott :)

Tänk om de kunde ta och rassla till och hända lite saker med min mage oxå... Ja tänk om :)

Men nu känns de lugnear då jag vet att vi är inbokade hela våren om de så skulle behövas. Men klart jag undrar vart den tagit vägen... varför de blitt så här! Och när kommer den OM den kommer..
Haha ja lite tröligt är de allt att gå och vänta! Ständigt i väntans tider fast åt fel håll liksom :)

Katterna har precis avnjutit dagens höjd punkt.. blötmaten :) Som idag bestod av Shebas chefs menu :) Lyxigt värre, dom har lördag hela veckan dom, mina älskade fyrfotingar!
Nu ska jag ta mig lite kaffe!

Om en månad firar min blogg 2 år :) den 3/8-09 skrevs första inlägget :)
De var ganska precis ett år efter de som den blev mer av en IVF blogg!

En härlig bild, om jag får säga de själv :)

Kramen på er så länge!

Godmorgon tisdag!

Sitter här med mitt kaffe och laddar för att bege mig till jobbet, men jag är AP trätt och min mage är inte så trevlig heller!
Men de är bara att suck it up och knalla iväg!

Ska försöka ta mig en solning efter jobbet, men när jag slutar så vill jag alltid sätta mig på första bussen hem, helt färdig!
Idag kommer de varor och de var en del arnvagnar som skulle byggas ihop så jag och H har då sysselsättning!

Kram på er så länge!


Efter en öl på globen shopping

Skrämmande hahaha

Samtal 2 från Kliniken idag :P

Ssk ringde upp mig igen under eftermiddagen  och vi diskuterade prednisolonet (kortison), Jag hade de nu i december under ruvnings tiden, men nu ville de även att jag skulle börja med de redan från sprut start, så de skulle skickas hem recept på de här i veckan, sen ska de även fortsättas att tas under ruvningen som jag gjorde nu i början på december.

Jag får de för att minska missfalls risken och för att jag har psoriases, hade mer av de som barn. Nu har jag de bara kvar i öronen samt inne i hörsel gångarna,vilket är inte är så trevligt. De blossar alltid upp och blir värre när jag börjar med hormoner och ruvningar.
 
Med prednisolonet försvann mina eksem helt, var så nice :P
Behandlar de annars med hydrokortison som hjälper sisådär :/

Jag blev glad över att de sätter in prednisolonet, nya hopp  tänts , med ny behandlings plan och allt :P


TACK till er för era fina kommenater, stöd, pepp och jag svara gärna på frågor ifall nån har nån, ingen fråg är dum att ställa :P,
Men de betyder så mycket jag blir så oerhört glad för att ni kikar in hos mig läser och bryr er!
Ville bara säga de så ni vet hur glad och berörd jag blir av era kommentarer! Även ni som inte kommenterar berör mig, bara för att ni just tar er tid att kika in och läsa om hur de går för oss/mig! Får inte glömma att tacka er oxå <3

Kramem på er!

Ödes Trädet!

Har precis planterat om mitt ödes träd  för att ge de bättre näring nu inför våren, men hjälp så, många blommor de kommer på det, jag slutade räkna när jag var uppe i 40 st men då finns de en ca st till som än så länge bara är små knoppar!

Jag vill ju tro att trädet har tur med sig, förra året blommade de för allra första gången, de blev då 6 stycken vackra blommor, sen dog de i höstas precis under samma tid som personen jag fick skottet från trädet av dog.
De tappade alla blad den veckan och de blev bara en torr stam kvar.Riktigt kusligt tyckte jag att de var, de var även den personen som sa att de heter just ödes träd!

Men jag fortsatte vårda de döda trädet, gömde de bakom gardinen för de var ju bara två torra fula stammar, som helt plötsligt fått liv och mer liv än någonsin dessutom! Och undér tiden de stått gömt bakom gardinen har den bara fått en skvätt vatten då och då! Jag är så facinerad över att de återfått sånt liv! så nu står de framme igen och jag tittar på de ofta... mitt älskade träd!

De får mig att tro att de verkligen kommer att bli ett bra år de här, vidskeplig och skrock full som jag är :) Förra året var ett tufft år för många så därför måste de bara bli ett bättre år nu!

Och de verkar som IVF kliniken har fått en bra start med flera par som redan haft turen att få plussa!  Snart är de vår tur, jag inom 30.40 dar vet vi allafall med säkert om vi blivit gravida eller inte, då har jag tagit i lite då mensen fortfarande är puts väck och jag vågar inte ens chansa längre på när den kommer, har gett upp de. Bara att vänta och se..

Ska lägga upp en bild på trädet så ni får se de som betyder så mycket för mig :P

Kram på er!

Känns rätt bra nu :P

De ringde från kliniken för ett tag sedan, och jag kan lugnt pusta ut!! Jag är med i schemat, så de gör inget att den är så sen jag har en tid för äggplock när mensen än kommer, vilket jag hoppas blir SNART! För var vecka som den försenas så flyttas mit ÄP plock fram i deras kalender och jag behöver inte oroa mig för att de ska vara fullt! Wiiieeee så bra de känns!
Nu kanske den kommer lite snabbare då den psykiska stressen över detta släppt :)

Är väldigt trött/utmattad har haft en sån inre stress om de här med IVf:en att jag helst plötsligt får avbryta pga att den är så sen om en vecka har den hoppat över en hel månad. Vill helst bara få sova till den kommer :)

Jag längtar så sjukt mycket och de kan jag ju inte komma ifrån. Kommer nog säga helt annat när de väl drar igång, när jag sitter där var kväll och ska ta tre olika sprutor i magen, sprutor som oxå gör väldigt ont! Den fjärde och sista känns ganska fint den med och då är man därimot så sönder stucken.....usch...nä huvva inte tänka på det nu :) De tar vi den dagen!

Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och läsa runt lite på mina bloggar!

Kramen på er!

Godmorgon

Sitter på bussen in till jobbet nu, är verkligen jättetrött.. Väntar oxå samtal från kliniken idag ang hur de ser ut i schemat för äggplock v9 ifall jag fortfarande står med där, för än lyser tant röd med sin frånvaro, och kommer den inte den här veckan. Så vet jag inte om vi kommer få börja nu. Men jag hoppas inte de blir så, för nu har man gått och peppat upp sig för att köra igång, så de skulle vara ett ledsamt! Nu är jag nere på stan! Uppdaterar mer senare under dagen! Kram på er!

Katt bilder!

Har tyvärr ingen grupp bild JC, så de blev enskilda bilder på dom alla :)






Här har vi vår katt Musse även kallad Husmusen :)



Hittade honom sovandes så här på kös stolen, våran knubbis!

Snobben även kallad snoop dog ;) Mer en hund än katt! Hur mysig som helst!



Kompis även kallad pruppen haha Han är lite egen men hur underbar som helst!





 Mys Mys


Sist och även minst Gibson, Kompis fick vara med på en bild där oxå!


Detta är våra underbara katter! Som förgyller min vardag!

Vill..Vill..Vill...

Så gärna göra min blogg mer personlig och jag har fattat så långt att jag måste hitta mallar etc på inter net och sedan lägga in de här på bloggen!! Men jag klarar verkligen av sånt, min gärna får de inte att gå ihop hur man gör... och jag VILL så gärna kunna piffa upp den dels för att de då oxå blir roligare för er läsare att kika in här!

Frustrerande är det!!

Nu ska jag slurpa i mig en kopp kaffe!

slänger in en bild på vår underbara Birma Gibson!

sweet sunday!

Fick mig en skön och behövlig sovmorgon idag, och när jag vaknar så håller Mattias på att putsa alla fönster hade bara sovrums fönstret kvar som han tog när jag stigit upp!
De är sol och plus grader idag and I love it! Jag går på 100% sol energi så vintern är på många vis en tröttsam årstid för mig!

tjing tjing

Lite kvälls mat :)

Gick för en stund sedan egentligen och la oss, Mattias har somnat så sött. Men jag var tvungen att ha nåt i magen... lite nattkäk.. eller natt är de väl inte än kl är ju bara23:20.
Jag är jätte trött och trodde jag somna på fort när jag la mig på kudden.. men icke ej:)
Har mellan jag nu skrivit raderna snott ihopp min natt mat som består av stekt potatis, bräckt skicka & stekt ägg, har nu oxåmumsat i mig det och de satt fint. Jag äter snabbt föör snabbt!
 Nu somnar jag nog av ett litet paltkoma.
Min IBS mage tycker inte om mina mat vanor, Men de börjar sakta menn säkert bli bättre med mig och mat. Har mina UP and DOWNS!

Nu ska jag leta åt kudden igen och hoppas på att jonn blund kikar förbi en sväng igen på tillbaks vägen :)


NattiNatt!

Inre Stress

Kommer hem idag från jobbet då har Mattias köpt en bukett med fina tulpaner till mig <3 Och städa och pysslat! Man blir så glad!

Jobb passet idag de gick bra, men de känns i kroppen...huuvva, riktigt ont i ryggen!
Men de har jag ju haft sen de var dags för tant röd oxå...
Jag är inte gravid för de har jag redan testat för länge sedan, och annars när den är sen så brukar den komma bara inom ett par timmar då jag tagit ett test och fått neg svar. Jag har en tendes till att trigga upp mig och nästa bli sken gravid bland hehe.. nä man jag tror så mycket vissa månader att vi lyckats så menser uteblir för att jag tror så stenhårt på att jag är gravid!
Ja usch.. inge roligt att behöva ha de så. och mensen som jag under 6 års tid bara fasad för att få... längtar jag nu så sjukt mycket efter!
 Och att försöka slappna av och inte tänka på de är näst intill omöjligt! Då jag hela tiden har symptomerna.
Var dag så känns de bara mer jobbigt och tröttsamt. Tiden springer iväg och  förtsätter den att utebli och de hinner bli fullt den vecka som jag ska göra ÄP. Är som tur inplanerad vecka 8 oxå för äggplock, men vecka nio kanske de är fullt:/
 Ja de är som sagt en hel del som klaffa så att inre stressen kommer är helt ofrånkommligt! Men jag hade gärna sluppit den och vart en sån där super cool lugn människa som inte grubblar över nåt.
Jag grubblar över ALLT även miljoner saker som jag inte ens kan påverka... men min hjärna den spinner bara på!


Nu ska jag bara slappa i soffan och försöka släppa allt en stund!

Kram på er!Inre

Förväntans full & svammel :)

De är pause i lets dance och mina ögon håller redan på att falla ihop...jjjääässpp! skriver några rader för att inte somna till.
 Har vart fruktansvärt trött de senaste dagarna.. den här väntan gör mig alldeles matt och tom! Ovisshet igen... ååååå vad jag hatar denna ovissheten! Allt är klart ordinationen är fixad och hem skickad, har även fått hem recept på mer fragmin sprutor som ska tas ända från sprut start. Har inplanerat ÄP in plnaerat som bara skjuts upp ju mer sen min mens blir, tillslut kanske de oxå är fullt när den väl kommer. De andra sprutorna har jag redan hemma.. de bara ligger där och väntar..precis som jag! Men jag är inplanerat vecka 8 oxå som den de nu verkar bli so inom 7 dar måste den komma nu!

Jag längtar så sjukt mycket efter att få köra igång, jag lever upp och känner lyckan och hoppet igen! Ska nästa vecka ha ett samtal med läkaren på kliniken ang om att eventuellt  lägga till läkemedlet prednisolon från sprut starten, jag fick de nu senast under ruvningen pga av missfallsrisken.
Men jag har psoriases som är en autoimun sjukdom, jag har haft de sen jag var liten hade mer av de som liten nu har jag bara kvar de i öronen och hörsel gångarna, de blir även värre under tiden jag behandlats med hormoner och ruvningar så de kan vara en ide att sätta in de tidigare, då de även gjort så på många andra i liknade situationer.
Får se vad dom säger ang detta då han ringer. Man tar ju emot allt de föreslår i hopp om att de ska göra att man lyckas, de kan verkligen sin sak och de känns tryggt. De skulle aldrig bara sätta in preparat på oss  patienter utan att veta vad dom pyssar med :) Hoppas då  de iallafall..hehe så man inte får agera försöks kaniner på olika preparat.. haha nä men så kan de ju självklart inte vara!
 
Haha och åter igen en massa rader och svammel... hehe Mattias har hunnit somna till i soffan oxå :)
Sov så gott nu. jag skippar utröstningen på lats dance och letar reda på sängen nu!

 Update kommer imorgon och förhoppningsvis är min väntan över då :)

Kram så länge!

Älskade Fredag!

Tog mig en skön sovmorgon till halv elva, nu har jag precis gjort mig klar för att åka in till jobbet, åker om en timma.

Jag väntar fortfarande på tant röd... nu börjar jag inbilla mig att jag har ägglossning...men WHAT!! De bör ju vara omöjligt!! Om jag har rätt vid den känslan så är ju tant röd borta ca 10 dar till! men nej,, så kan de inte vara! De FÅR inte vara så!
Men den som väntar på nåt gott.... men nu börjar de inte vara roligt att vänta längre!

Ikväll blir de bara softa kofta!
Kika på lets dance.. sen ringer väl min sov klocka haha den har ringt kring 21 nu i flera dar, är sjukt trött och slut! Har nog lagt mig innan utröstningen så var de förra veckan :)


Kram på er så länge!

Svammel i natt mössan!

Ligger nu i sängen med katten Musse på vänster sida im mg och Gibson på höger.
Mattias sitter kvar uppe en stund till, jag var bara tvungen att lägga mig, kroppen bara ropade efter sängen.

Jag den därrödluvan är då helt vilse. och jag fotsätter ha samma känningar som alla andra dar,
-Imorgon kommer den! Så jag får se imorgon hur de blir,
Sa tidigare till Mattias att den kommer nog inte förän nästa vecka :/ Men jag ska ringa kliniken och dubbel kolla så att vi är inbokade vecka 8 oxå om de nu skulle bli så... inte mycket som förvånar mig längre!

När nu ska jag krypa ner med mina kissar, förhoppningsvis kommer strax Mattias oxå!
Uppdaterar mer imorgon, börjar jobba först kl  15 och innan de ska jag ha en skön sovmorgon!

Godnatt!
Kramen på er!

Ett TACK till er, mina kära läsare!

Jag skriver från mobilen med risk för att inlägget kan se lite annorlunda ut:) Jag vill med de här inlägget TACKA er för att ni följer mig och för de fina kommentarerna jag får! Ert stöd och pepp betyder otroligt mycket för och mig! De ger en energi och jag blir otroligt glad och varm i hjärtat av att jag här just er lärare! Jag börjar idag jobba kl 15, har samma tid imorgon. Bara så boring att gå hemma och vänta. Finns egentligen massor att sysselsätta sig med, men jag ska ta e påtår på kaffet innan jag kör igång! TACK igen för att ni läser och stöttar! Ni är ett otroligt stöd! Kram på er!

Tröttast.se

Sitter i soffa och fördriver lite tid, är super trött känns som klockan är typ 22 och då är den inte ens åtta än! Har vart de hela dan tilloch med på jobbet var jätte trött. Och innan jag gick hem så passade jag även på att önska mina arbets kollegor trevlig helg...öööhhhh.. kom inte på förrän jag kom hem att de bara var onsdag idag :) Helt förvirrad!!

Väntar fortfarande på "tanten"....suck.... Lite vridet att verkligen längta till den som jag gör nu. Då man månad ut år in fasat för att den ska komma. De värsta som finns är tant röd nu talar jag för mig inkl säkert oxå några andra barnlösa. Men när man ska dra igång med IVF som vi ska nu då längtar man efter den, då är den dagen oftast börjat på något helt nytt, på gott och ont! Den här gången med GOTT slut resultat!
Idag fick jag oxå hem receptet på fragmin sprutorna jag ska under sprut tiden.
De andra sprutorna har jag här hemma... ja nu är de bara en sak som fattas, de absolut viktigaste oxå!

Nu börjar Svergies Mästerkock på tv, ska försöka hålla mig vaken så jag kan se hela, men de känns svårt Jääässsppp!

Kram  på er!




IVF nr 2 <3

Japp nu är vi nära vilken dag som helst på börjar vi vår andra IVF behandling.
De är pirrigt som tusan är spänd av förväntan hand i hand med rädsla/nervositet, hopp & förväntan, men på ett härligt sätt!
Hehe är nog bara en IVF:are som riktigt kan förstå känslan :)

Denna behandling vill kliniken testa nått nytt, Jag börjar med mina hormon sprutor en dag tidigare än förra gången för de ville se om de på så sätt kunde få ut fler ägg :) Sen har de lagt till ytterligare en spruta fragmin (blodförtunnande) den ska tas var dag från sprutdag ett, börjar då med 2500EI och sedan höjer dom den dosen till 5000EI från ruvnings dagen.Sen fortsätter jag med den fram till v12 om vi blir gravida. Så jag kommer totalt att ta 3 sprutor om dagen och den 4:e och sista sprutan är ovitrellen den tas 1.5 dag innan äggplocket för att mogna alla ägg de framställt. Alla sprutor sätts i magen, så jag kommer ju vara lagomt sönder stucken på slutet. De ska sättas i en halv måne under naveln.
De är Mattias som får agera sjuk sköterska och sätta alla spruto. på så vis får han oxå känna sig mer del aktig då mesta mest handlar om/händer mig.
 Fragmin sprutan har jag ju haft tidigare oxå fast har då bara haft den från den dagen jag börjat ruva, de är den som gör jätte ont och man får ett blåmärke efter varje stick!
 
Mina sprutor heter, puregon( som en insilin spruta), cetrotide( en sprutande med tillhörande ampull som man ska blanda iordning innan), fragmin ( blod förtunnande spruta) och ovitrelle (äggmognads sprutan).

De enda jag väntar på just nu är tant röd som hör och häpna är ca15 dar sen!!! Brukar aldrig vara så här, men på kliniken säger de att händer ofta att de blir så här i väntan för en IVF behandling. Men de börjar bli riktigt frustrerande nu. Om den som jag tror kommer den här veckan så börjar jag spruta på blöd dag två. Och har då inplanerat ÄP vecka 7 men dröjer den till nästa vecka så är jag inplanerat även vecka 8 :) Vilket är hur snart som helst ju :D Och sedan blir återföring av embryo mellan 2-5 dar efter äggplocket beroende på hur hur länge de odlar dom!
Vi längtar som en tok till vi ska få köra igång, jag säger vi för jag talar oxå för Mattias i den saken. Han längtar lika mycket som jag <3
Nu hoppas jag bara att allt går risk fritt och jag inte blir sjuk av hormonerna eller överstimulerad!

Jag kommer uppdatera flitigt och jag hoppas ni vill fortsätta nya som gamla läsare att följa med oss på vår resa som kommer bestå av blod, svett och tårar :)
På både gott och ont!
Med slut resultat en levande bebis innan året är slut... de skulle vara total LYCKA!
Men de är mycket som ska klaffa innan man är där!

Läkarna gör sitt bästa för oss och att vi ska lyckas och de är trots allt svergies bästa IVF klinik som vi har turen att få gå på. Så nu ska de banne mig gå vägen!

Önska oss all lycka nu på vägen, de kan behövas!
Håll gärna en tumme eller två oxå!
Var inte rädd för att kommentera och peppa oss på vägen <3
De skulle varmt uppskattas med lite peppande ord och stöd, men absolut inget tvång ;)

Kram på er min kära läsare!