Junior

Mattias har ikväll fått känna första sparken/buffen, en otrolig lyckospark med perfekt tajming :) Precis vad vi behövde nu i all denna sorg.

Denna bild är tagen idag, och magen börjar få en mer gravidform nu.
Vecka20 (19+1)



Och en bild på självaste Liten, en av rul-bilderna



Ska imorgon om jag orkar, försöka posta ett inlägg om hur vår jul varit, och berätta lite mer om pappa som plötslig´blev sämre i tisdags, en kamp han den här gången inte rådde på.
Det känns fortfarande så kosntigt och ledsamt, jag fick tidigare en bild på honom. Jag ville först minnas honom som jag såg han senast i augusti, men när jag vaknade idag så kändes dödsbeskedet mest bara som en dröm, det var inget jag själv sett med egna ögon. Det var tungt att se bilden av honom, men behövligt för att jag verkligen skulle ta in att det var sant att han verkligen var borta. Han var så fin på bilden och såg verkligen rofylld ut.

Vila i Frid Älskade Pappa ♥

Igår kväll så somnade min pappa in, efter många års kamp mot alla sjukdomar som till sist vann över honom. Det gör fruktansvärt ont i kropp och själ och än fast denna dagen har varit väntat i så många år, så är man inte beredd då det tillsist händer.
Jag har sedan Maj 2010 förlorat både min mamma och pappa, och jag inte låta bli att tycka att det är orättvist att jag alldleles för tidigt förlorat båda min föräldrar. Att vår son inte kommer att få träffa dom och tvärtom.
Jag är alldeles tom i kroppen, vissa stunder känns lättare än andra. Ena stunden sitter man och skrattar då man minns tillbaka medan nästa stund tar förtvivlan och sorgen tag om en och tårarna rinner och det känns outhärdligt.  Jag vill egentligen bara stoppa huvudet i sanden och försvinna från allt ett tag. Vill inte gå på en begravning till och ta farväl av min pappa det var nog tungt med mamma... inombords skriker jag av förtvivlan och vill ha honom tillbaka, min älskade pappa

Jag ska trots allt ändå försöka uppdatera lite här, men kan inte lova hur bra det kommer gå nu det närmsta dagarna. Igår gick vi in i vecka20 och vi kliver nu över milstolpen som tagit oss halvvägs.
Vår son är en riktig vilding i magen, och jag börjar nu se ett mönster efter hur han rör sig, det brukar vara kring varje tider var dag. Och just i denna svåra stund så betyder buffarna/sparkarna från honom mer än någonsin. Vår lilla kille ger oss enorm glädje i all denna sorg

Älskar dig pappa, jag hoppas du verkligen fick mötas av det enorma ljusskenet igen och att du nu finns återförenad med mamma.
Jag vet att ni finns där ute någonstanns och vakar över oss!

Vila i Frid, du är saknad och förblir aldrig glömd

Magbild 18+2

Bamsegymet :)

Självklart så kan jag inte sova, jag försöker fortfarande landa i lyckoruset jag fick på rul idag.
Så jag surfar runt lite i väntan på att John Blund kanske kikar förbi på tillbaka vägen. Jag tror dessutom att han kastade min sömndos på Fanny tidigare idag, hon har sovit gott sedan middagen kring 18.

Det här babygymet tycker vi är så fint och det hade dessutom en fin rea på det på Jollyroom, kostar nu 485:- istället 649:-ordinare.




Kärnan Babygym Bamse djungelgym är ett hopfällbart babygym som följer barnet under den första tiden. Med tre olika funktioner kan barnet ha roligt när det ligger på mage eller rygg, på den mjuka mattan eller sitter upp i sittringen. Djungelgymet har också löstagbara figurer och mjukdjur ur Bamses värld som på olika sätt stimulerar barnets känsel, hörsel och syn.

Ringen är uppblåsbar, så man väljer själv hur hård/mjuk man vill att den skall vara. Ringen blåses upp och sedan träs tyget på.

Sittringen är borttagbar, så att barnet kan ligga och leka på mattan.

Från 0 månader.


(Bild och text är taget från Jollyrom.se

Bästa julklappen EVER!

Allt gick jättebra idag och vår kille är vad man kan se helt frisk och utvecklar sig som han ska. Han följer sin kurva perfekt och har gjort de sedan första ultraljudet, så vi blev inte flyttad någon dag. men man brukar inte flytta på IVFgraviditeter.
Han var lite bråkig med oss då bm skulle mäta och kolla in huvudet och hjärnan. Han låg så knepigt till att hon inte kunde se ordentligt. Så jag fick tillslut ställa mig upp och hoppa jämnfota och ruska magen lite för att se om han ville ändra läge. Efter många om och men så fick hon till det. Vi fick fyra jättefina bilder med oss hem.
Detta är som sagt den bästa julklappen EVER och vi båda drar en djup lättnads suck över att allt var okej, jag var så nervös inför detta ultraljud att jag kräktes precis innan vi la oss igår och en gång till imorse då jag klev upp.
Nu har alla spänningar man burit på släppt och man är istället helt slut, men otroligt lycklig!

Här har vi vår älskade son, det bästa vi gjort! Finns inga ord som egentligen kan beskriva lyckan och kärleken man känner! Nu kan vi verkligen njuta fullt ut och slappna av!


Lägger upp de tre andra bilderna senare, måste nu vila och ta igen mig lite känner jag!

Frys tuttar!!!

Tog just en promenad till affären och jag trodde helt ärligt att mina tuttar skulle ramla av, jisses vilken smärta. Har märkt sedan länge att brösten nu är känslig mot kylan men så ont som jag fick idag har jag inte haft förut...huvva! Måste verkligen införskaffa bröstvärmare, för så här kan jag inte ha det i vinter och jag tror inte att de kommer att göra mindre ont ju längre in i graviditeten man kommer, utan snarare tvärtom.
Har ni nå bra tips/förslag till bröstvärmare som man kan köpa?? Vet att det finns på Babyproffsen kanske även att apoteket har. Måste kolla upp det imorgon.

Här blir det snart middagsbestyr, som idag blir fläskfilè, klyftpotatis med bea till. Enkelt och gott. De hade väldigt bra pris på den på Willys, så vi köpte två så gör vi en god gryta imorgon.

Jag funderar även starkt på att dra igång med gravid-vattengympan efter jul, enda nackdelen jag känner är att jag inte kommer se så fin ut på mina lår, de är nämligen alldeles sönderstuckna och fulla med blåmärken från fragminsprutorna(blodförtunnande) jag tar var dag. Jag är så less på dessa sprutor som gör galet ont att ta, det verkligen svider och smärtar en stund efter sticket samt att man får ett fint blåmärke efter var stick. Dessa ska jag plågas med var dag fram till 2veckor efter förlossningen. För att jag inte ska få några proppar under graviditetn som jag har anlag till att få. Men om någon undrar så får jag väl förklara lite fint varför jag ser ut som jag gör på låren. För det skulle verkligen vara skönt för kropp och rygg med lite vattenaktiviteter, samt att få komma ut och träffa andra gravidia lär ju vara skoj :)

Nu ska jag mumsa lite pistagenötter som jag handlade hem....Mmm så goda de är!

Vecka19(18+0 )

Det känns verkligen som att tiden står stilla just nu, det här blev precis som jag befarat en lång dag. Fast å andra sidan så är det ju faktiskt inte många timmar kvar nu, vi har tiden efter lunch.
Imorgon blir ju en riktig rolig dag om allt går bra, först börja med att få kika på Liten igen, sen traska ner till BabyProffsen och beställa vagnen. Sen lagomt till vi är hemma igen så kommer Fanny. Man känner sig nästan precis lika pirrig i kroppen som man var då man var liten dagen innan julafton. Jag får min försmak på den redan imorgon känns det som :)

Mattias har jullov, han jobbar på en skola och har då förmånen med att få lite extra semester ett par ggr per år :) Det är så skönt att ha honom hemma lite extra, och allra helst nu då Fanny kommer ner oxå.

På Torsdag ♥

Nu är det inte länge kvar, på torsdag är det dags för rul (rutin ultraljudet). Nu börjar nerverna ge sig till känna igen och ordet tänk om.... försöker jag ofta tränga bort. Det är ju då man får det slutgiltiga beskedet om pluttens alla organ har utvecklats som det ska. Sen så kan saker tillstöta senare ändå, än fast det ser bra ut på rulet. Jag tar verkligen inte för givet att vi kommer sitta med barn i famnen i Maj för det finns så mycket olyckligheter man kan råka ut för på vägen. Men vi kommer försöka leva efter att vi väntar ett levande barn i slutänden. och njuta allt vad vi kan av var dag. Sen får vi oxå det slutgiltiga beskedet på om det verkligen är en kille till 100% förutsatt att plutten är samarbetsvillig på den frågan :)
Jag känner att jag gör samma sak igen inför det här ultraljudet som jag gjort innan alla de andra, jag stänger av mina känslor en del kring graviditet. Mentalt ställer jag in mig på värsta tänkbara besked på torsdag. Fast jag känner oxå att det kommer gå hur bra som helst. Ja, det är många blandade känslor i kroppen som sedan ett par tillbaka slits mellan varandra. Men jag är övertygad om att jag inte är ensamen om att vara nervös innan det här ultraljudet.



Just nu i skrivande stund buffar han på som sjutton, och ibland känns det som att han gör kullerbytter, då susar det bara till i magen. För varje dag som går nu så känner jag att det blir starkare och starkare buffar. Känslan att av få de livstecknet är obeskrivbar. Jag är så otroligt glad för att jag äntligen får uppleva detta, vi hade nog båda nästan gett upp hoppet helt om att vi skulle få bli föräldrar, få bli en egen familj. Nu är vi på så god väg man bara kan vara ♥
Jag tror inte det dröjer så många dar nu tills Mattias kan få känna den första buffen, mycket nu då han bökar så måste jag lägga handen där för att se om det verkligen inte känns utifrån nu, för så starkt tycker jag att det känns vissa gånger. Men inte än, men heller inte så långt borta :)

Vi har även bestämt oss för barnvagnen nu och det kommer att bli en Brio Happy, kommer att se ut som på bilden under, fast med knäleds handtag istället för teleskop som det är på bilden.
Går allt fint på torsdag så kommer vi att beställa den efter det :)
Längtar som tusan efter den redan!
Man får en vagngaranti som innebär att om något hemskt skulle hända och man inte får ta hem ett levande barn så får man lämna tillbaka den och få pengarna tillbaka. Så jag är inte alls rädd för att ta hem den så snart som möjligt.




Fjärde advent har vi passerat oxå, Julafton om fyra dagar. De senaste veckorna har verkligen gott fort. Om en och en halv vecka ringer vi in ett nytt år. Helt sjukt att detta år snart är slut, det känns som det gått så fort, än fast jag vet att stundetals ibland stått helt stilla.
Jag ser verkligen framemot vad det nya året har att erbjuda oss, som det ser ut så blir det ju något helt fantastiskt iallafall ♥




Nästa uppdatering kommer efter rulet på torsdag, då ska jag även bjuda på en magbild tänkte jag.
Idag är jag i vecka18 17+6 ny vecka imorgon igen :)

Nu har min underbara man fixat med middagen, längtar till på lördag då blir det doppigryta med julskinka och senap Mmmm så gott det ska bli!

Sömnrubbningar

I början av graviditeten så hade jag dryga sömnrubbningar, jag sov knappt ingenting. De höll inte i sig så länge men nu är dom tillbaka. Lyckas jag somna vid elva så vaknar jag alltid kring den här tiden klockan är just nu 02:49. Veckorna därimellan då jag fick sova vaknade jag alltid samma tid varje morgon, klockan 06:00. Då var jag upp och kissade men lyckades sedan somnade om. Nu är jag oxå upp och kissar då ag vaknar men det är numera tre timmar innan tidigare och jag kan inte somna om. Vid 05-06 snåret somnar jag om igen. Så jag är lite små bränd och seg i huvudet på dagarna.
Men i övrigt mår jag jättebra och kan nu verkligen njuta av graviditeten. Jag har mer ork och känner mig mycket gladare.
Tycker magen växer på nu oxå, vilket jag tycker är jättemysigt. Satt och räknade lite på veckorna och nyårs veckan då är vi i vecka20 ska bli så underbart att får ringa in det nya året med våran bebis i magen och samtidigt få fira att man gjort halvtid av graviditeten :)

Jag känner av Liten mer och mer nu oxå, extra mycket under kvälls/nattetid. Nu är det inte bara fladder längre utan nu är det ibland även små...små buffar :) Det är så underbart och mysigt att känna hur han bökar på där nere. Jag blir så varm av lycka.

Om elva dagar är det dags för rul, jag längtar sjukt mycket till dess. Jag är ju såklart nervös för att de ska vara nåt som inte står rätt till med Liten. Men när den rädslan kryper tag för hårt så försöker jag alltid slå bort den med att vi gjort fem ultraljud från det att vi var i vecka7 och allt har sett hur bra ut som helst alla gånger, så chanserna för att de ser bra ut även på rul borde ju vara rätt stora?! Så försöker jag tänka iallafall.  Jag vill så gärna snabbspola tiden och få det gjort nu, dessa dagar innan är så nervpirrande.

Ska faktiskt göra ett nytt försök med att sova. Känner mig väldigt trött, men det är tankarna som spinner iväg av längtan och förväntan efter vår lille skrutt! Det är så mysigt att ligga och fantisera och fundera på honom och allt annat runtikring. Särskilt då man samtidigt får små mysiga buffar ibland.

Har inte postat min nya vecka som nu är 17 (16+4)

(Har uppdaterat detta inlägg dagen efter, hittade lite stavfel som jag rättat till)

MedicOnline

För ett par veckor sedan fick jag ett mail från en vän, vi umgicks endel under våra tonår. Hon följer vår graviditet som många andra och har även följt oss på våra IVFresor via FB. Hon undrade ifall jag ville pröva deras gravidprodukter och sedan skriva om dom här på bloggen. Absolut ville jag det, så ett par veckor senare (rättare sagt i torsdags) så kom ett paket till mig med lite saker från företaget hon jobbar på, som heter MedicOnline.

Hon skickade detta Elf-Magband


Elf magband är praktiska, de täcker hela gravidmagen, samtidigt som de är dekorativa med fina originaltryck. Använd dina vanliga tröjor, skjortor och toppar tillsammans med Elf magband som sitter bekvämt över hela gravidmagen.

Elf magband är bekväma att bära och finns i flera färger och mönster för att matcha dina kläder. Gör din gravidmage till en "eye-catcher" med ett Elf magband i avvikande färg och läckert tryck eller välj ett ton-i-ton med dina övriga kläder.

Elf magband är elastiska och sömlösa, en storlek passar alla.

Tvättas i 40 grader.

Vad Elf står för... Enjoy Life Forever




Fick även två par stödstrumpor och Stretch Mark Massage Oil.

Randiga stödstrumpor

Stödstrumpor 18 mmHG

Artikelnummer:0070
Randiga snygga stödstrumpor för dig som går och står mycket. Stödstrumpor förbättrar cirkulationen i benen och förebygger svullnad och värk. Dessa stödstrumpor går bra att använda som vackra flygstrumpor.


Doktorn Rekommenderar Stödstrumpor - Rosa/Lila med Hjärtan

Mönstrade stödstrumpor 16-18 mmHG

Artikelnummer:190117_001
Doktorn rekommenderar är en serie stödstrumpor med komforttryck på 16-18 mmHG vilket lämpar sig för flygning, lättare svullnad och för en ökad benkomfort


Weleda Havandeskapsolja 100ml

Olja som förebygger hudbristningar

Weleda Havandeskapsolja förebygger hudbristningar, så kallade strior, vid regelbunden massage på mage, lår, stjärt och bröst samt skyddar huden mot uttorkning. Mandelolja, E-vitaminrik vetegroddsolja samt utdrag ur arnika bidrar till att öka hudens elasticitet. Kan användas två till tre gånger dagligen från början av graviditeten till minst tre månader efter förlossningen.

Innehåll

Mandelolja, jojobaolja, vetegroddsolja, arnikaextrakt, äkta eteriska oljor.

100 ml



Det var bilder och text till produkerna jag nu ska pröva, texten till produkterna har jag kopierat från deras hemsida www.mediconline.se . Kika gärna in där och kolla in deras produkter. det säljer verkligen allt mellan himmel och jord. Och skulle jag senare under graviditeten behöva något annat som tex foglossningsbälte så skulle jag bara maila henne så skickar hon det jag kan behöva för att pröva mig fram och även göra reklam för produkterna.

Så med tiden allt eftersom jag börjat använda dessa produkter så kommer jag även skriva mitt tycke om produkterna här på bloggen.

Cravings och andra sug man har :)

Jag har cravings på citrusfrukter och nektarjuice, jag kan äta hur många apelsiner som helst på en dag, även kiwis och ananas kan jag få galet sug efter. I början av graviditeten innan jag blev så kräksjuk så åt jag jättemycket clementiner, men sen började jag kräkas av allt samt att jag oxå åkte på magkatarr som jag var tvungen att behandlas för och då är citrusfrukter ingen hit för magen. Men nu har magen blivit bättre efter ett par veckors ätande av omeprazol. Så nu går det bra igen :)

Sen har jag blivit sugen på mer rejäla middagar, gärna olika köttgrytor med koktpotatis till. Så i eftermiddag blir det fläskfilègryta här igen...Mmm det är ju bara så gott!
Sen jag blev gravid kan jag även få plötsliga sug efter vissa saker, och självklart så kommer de suget sent på kvällarna och alltid är det nåt man inte har hemma och affärerna har stängt. Usch.. dom sugen är så jobbiga. Önskar ofta att jag bodde inne på willys då och bara kunde gå runt och frossa i allt vad man kan tänkas bli sugen på. Lika bra att det inte är så, för då skulle jag nog äta ihjäl mig :)

Vecka16 (15+5)

Har legat rejält på latsidan och inte ens uppdaterat den nya veckan vi gått in i, jag tycker tiden går fort nu. Men jag har en känsla av att den kommer sega sig fram från och med januari. Jag är ganska tvär säker på det faktiskt, det är en tid som jag i vanliga fall tycker är sjukt seg och trölig, och nu då man räknar ner veckor/dagar för att få träffa träffa vår underbara lilleman så tror jag tyvärr inte att det kommer att gå nå fortare, snarare tvärtom. Men den som väntar på nåt gott... som man säger :)

Tusen Tack,  vill jag oxå säga till alla er som lämnade ett litet inlägg till oss efter bilden på lillkillen.

Jag har sedan förra veckan känt mig mycket piggare och får för en gång skull saker och ting gjort här hemma utan att behöva dela upp sysslorna. Tidigare så har det varit en riktig pers att bara plocka i och ur diskmaskinen.
Imorgon sätter jag igång med lite arbetsträning igen och jag ska tillbaka till babyproffsen där jag var tidigare. Känns faktiskt jätteskönt att få komma ut och träffa lite folk igen, få se bara hur mycket min rygg orkar med, känns som den är det största problemet just nu. Jag ska inte göra mer än 2 dagar i veckan så det ska jag nog orka med tycker/hoppas jag!!

Då vi var på ultraljudet förra tisdagen så fick vi även tiden till vårt rutinultraljud, vi ska dit den 22:a December, det är inte alls många dagar kvar och det ska bli så spännande. Vi hoppas verkligen att allt ser bra ut med alla organ och så, jag kommer vara i 18+1 den dagen.
Och senare den dagen så kommer min systerdotter till oss, hon kommer ner till oss med buss från Örnsköldsvik. Känns riktigt mysigt att hon ville fira julen med oss, hon åker hemåt igen den 30:e. Hon går första året på gymnasiet så då blir det tonårsliv här hemma igen :)

Jag har även börjat känna våran lilla Liten sedan ca: en vecka tillbaka, nu menar jag inte att jag känner sparkar. Utan det är mer som en killande/pirrande känsla i livmodern, ibland känner jag även hur det sprattlar/hoppar till. Jag känner honom mest på mornarna och kvällarna. Och vissa dagar bökar han lite mer än andra dagar. Galet mysigt är det iallfall, nu längtar man till man får känna av de riktiga buffarna/sparkarna och till Mattias kan få känna utanpå magen. Men det får vi nog vänta med till efter jul/nyår nån gång tror jag :)