Får jag presentera vår lilla Junior ♥



En fullt frisk liten kille lever rövare i mammas mage  ♥
Allt såg jättebra ut och enligt läkaren så är han helt perfekt!

Imorgon...

Nu är det inte många timmar kvar till vårt efterlängtade ultraljud, kl14:30 har vi tiden. Det ska bli så skönt att få se på Liten igen, och lite oro finns ju såklart över att det ändå ska vara nåt galet med Liten. Men jag tror faktiskt mest på att allt kommer att se bra ut. Jag hoppas vi får med oss bild hem den här gången, sist så krånglade maskinen och skrev bara ut blanka bilder. Det här blir 5:e ultraljudet vi gör och hittils, vad jag vet redan nu så har vi minst 2 ultraljud till senare. Först ultraljudet i slutet av december och tillväxt ultraljudet som skulle bli i v.27-28.

Efter att Mattias kom hem från jobbet så tog vi en tur in till stan en sväng och strosade runt. Jag tog med mitt presentkort på hm och det ett blev ett litet köp där till Liten. Det var skönt att komma ut en sväng.

1:a Advent

Vill önska er alla en underbar 1:a Advent! Har ni lite snö hos er så får ni gärna njuta av den ett ögonblick från mig med. Här gör det iget annat än och regnar, vilket förstår den riktiga advent känslan.


Jag har ont i huvudet och mår illa, har nu kräkts för andra gången idag. Det vill inte riktigt ge med sig men på slutet har det ju minskat till bara 1-2ggr i veckan.

Cocoa Butter



Åkte in till Body Shop idag för att inhandla deras body butter till att smörja in magen med, för att minska uppkomsten av bristningar. Men då blev jag rekomenderad att köpa denna istället som just var mot hudbristningar. Det är som ett stick i den som man stryker där man vill smörja sticket smälter mot kroppdemeraturen och det blir precis som att man smörjt in sig med en lotion.
Så nu återstår bara att se resultatet av den, men jag tror absolut att den kan vara bra.

Det ömmar lite i livmodern och ibland får jag en ilande och tryckande känsla mot blygbenet. Livmodern töjer sig och så även ligamenten, det kan faktskt kännas lite obehagligt ibland.
På tisdag är det dags att få sig en titt på Liten igen, och som vanligt så finns en oro där -Tänk om det inte är bra med Liten. Jag är ju samtidigt helt övertygad om att de kommer vara det, men den oron ligger ändå där och pyr, och jag antar att de kommer vara så inför varje ultraljud man gör.

Äntligen är adventshelgen här :)

Är trötter idag, var skapligt pigg första delen av dagen, men nu är ögonen bra tunga. Blir nog en liten powernap innan middagen.

Igår satt jag och kikade på blocket efter barnvagnar, vilket jag nu har lärt mig att inte göra då plånboken för tillfället ändå säger nej. Jag snubblade ju så klart över en annons på en komplett Brio Go med ligg och sittdel samt en massa tillbehör, den var från 2010 och alla papper och kvitto följde med för ett pris på 4000:- vilket är ett jättebra pris då vagnen kostar  9000:- ny i butik med endast ligg och sittdel. Då tillkommer sen utgifter till regnskydd, myggnät m.m
Jag hoppas så att den finns kvar om en månad, för då skulle vi ha råd att köpa den :)

Ja det är inte billigt med vagnar och dessutom finns det en hel djungel att välja mellan. Men som läget är nu så är det en Brio Go som vi kommer att köpa om man inte ramlar över något annat bra fynd såklart.

Ikväll blir det nog till att hämta ned advent lådorna från vinden oxå, mysigt det ska bli att få pyssla fram advent. Mindre mysigt är att det regnar ute och är riktigt mörkt och slaskigt. Så den riktiga adventkänslan infinner sig inte helt.
Blev igår sugen på att baka saffranslängder så det ska jag försöka göra i helgen.

Hoppas ni får en fin och mysig advent!

Ikväll ska äntligen vår fina adventsstjärna pryda balkongfönstret igen!

100 dagar!!!!

Tjooohooo!! Vilken underbar milstolpe, då är det baaaara 180 dagar kvar då :) Hoppas det rullar på lika fort och bra som hittils.
Jag har de senaste dagarna blivit mycket känsligare och kan gå från skratt till gråt på nolltid, småsaker på tv sitter man och snyftar till som man normalt inte gör.


Bjuder idag på 2 magbilder som är tagna igår, en med tröja på och en med uppdragen tröja :)






Ikväll är det ett nytt efterlängtat avsnitt av Drömmen om ett barn, och som vanligt blir det väl ett gäng tårar som kommer rinna ner för kinderna.

Vecka15 (14+0)

Veckorna fortsätter att rulla på i en rask fart vilket såklart känns helt underbart. Kan inte fatta att vi nu går mot vecka15 och imorgon har vi/jag vart gravida i 100dagar, så det ska vi fira på nåt sätt.

Vill be mina fina läsare om ursäkt för det långa uppehållet här med inlägg, men jag har helt ärligt vart för trött och tom i bollen för att kunna skriva. Jag har/haft flera inlägg solklara i mitt huvud men då jag satt mig här för att skriva så har jag inte fått ner ett vettigt ord.

Vi har fått hem vår fina spjälsäng oxå, vi fick den för ett litet tag sedan men då vi skulle sätta ihop den så saknades en del saker, som sedan kommit i omgångar. Men nu står den här i vårt vardagsrum helt komplett och så sjukt fin. Säkert många som tycker att vi är helt knäppa som redan satt ihop den. Men det är vårt val och vi är nöjda och glada över att ha den hemma och skulle något gå fel så får vi bygga ner den igen. Men då har vi iallafall hunnit njuta lite av den. Samt att vi hann upptäcka i god tid att den inte var komplett och på så vis hunnit meddela leverantör om det. Den är köpt på www.Jollyroom.se på den sidan finns de över 9000st articklar, de har allt där och är även billigare än att gå till butik och köpa samma vara. Kika in där ifall ni inte redan har gjort det, man kan göra många fina fynd från den sidan.
En bild kommer här på lilla litens fina säng.

Visst är den fin? Dock får bäddningen av den vänta ett tag till.


Nu på tisdag den 29:e så ska vi åka på vårt nästa ultraljud, längtar jättemycket till dess. Ska bli så roligt att få se liten igen och jag gissar på att h*n har vuxit en del sen sist :) Jag hoppas vi får en fin bild oss som vi kan klistra in i litens egna album som jag ska pyssla ihop. Jag ska även be om att få tiden då till rutin ultraljudet som kommer bli nån gång mellan den 21-27dec. Under dom dagarna så jobbar Mattias en del så vi skulle gärna vilja ha tiden nu så han kan planera lite ifall de skulle falla in på en av de dagarna då de jobbar med cuperna.

På söndag är det äntligen första advent oxå, jag längtar efter att få pyssla fram adventstakar och annat pyssel som hör advent och julen till. Sen kan det faktiskt få komma lite snö oxå, inte nå mycket men så pass att man får den rätta känslan som inte riktigt infinner sig, då nu bara är mörkt och slaskigt ute.

Det var en liten update från mig och jag ska verkligen skärpa till mig på inläggsfronten :)

Kram på er mina goa läsare!

13+1

Ska försöka få ner några vettiga rader, med stor risk för att misslyckas :)
Vi har nu gått in i vecka14 (13+1) idag, jag tycker det känns som dagarna går fortare och veckorna bara rulla på. Men mitt tråkiga mående har tyvärr inte blivit mycket bättre. Sen igår eftermiddag har jag mått väldigt illa igen. Jag fick springa från matbordet till toan, efter det låg jag med en dryg huvudvärk. Och idag har jag bara vart trött och seg. Snart är det dags för middag igen och jag hoppas det går mycket bättre idag. Trodde detta planat ut, men så plötsligt när man minst anar det så börjar det om. Man får vara glad för de bra dagar man får helt enkelt :)

Sen ikväll är åter igen dags för ett avsnitt av drämmen om ett barn. Jag hoppas att trean fortsätter en omgång till med denna serie, efter att vi fått följa dessa par.

Jag är för tom i bollen för att skriva mer, ska passa på att ta en skön dusch innan middagen.

Det finaste vi gjort

Denna väggdekor kommer pryda väggen ovanför spjälsängen i barnkammaren.


Vi kommer måla väggarna i ljus stengrå färg, det blir nog ingen fondtapet. Det kanske blir det senare när liten blir lite äldre. Istället ska vi leta på en fin passande bord att sätta upp.
Det blir vita stilrena möbler och nån gladare färg på mattan, gardiner & lampor. Det kommer bli hur mysigt och fint som helst. Möblerna vi hittat kommer från ikea. Men de kommer beställas efter jul innan jul är det lite tightare ekonomiskt. Men liten beräknas ju komma till oss först i Maj så det finns gott om tid till att få klart allting. Man får handla lite eftersom helt enkelt.
Skönt att iallafall börjat tänka ut och planera hur det ska bli. Vi satt hela kvällen igår och funderade och kikade. Det var hur mysigt som helst.


Väggdekoren är tagen från www.myfirstroom.se där fanns det hur mycket fint som helst.

Magbild 12+3

Vecka13 (12+3)


Soffhäng i onepiece-overallen...

En påse chips med dipp till. Det är vad kvällen består av, väntar nu in att Idol ska börja. Är vansinnigt trött så jag lär nog somna tidigt ikväll :)

Jag är mycket trött just nu, vilket förstås märks även här på bloggen, inläggen blir glesare. Men jag lovar att komma ikapp så snart jag känner mig piggare.
Imorgon ska vi hem till Mattias pappa, det ska bli skönt att lämna hemmet en stund annat än bara för en promenad. Är verkligen helt osocial just nu, jag orkar inte helt enkelt. Men det kommer de med.

Hoppas ni får en fin helg mina underbara läsare!

Blääää.....

Japp idag är en riktig blääää dag, illamåendet går inte över och jag kan knappt röra mig. Så idag blir det ingen promenad, Mattias begav sig just tillaffären för att handla inför middagen, som idag blir putterkotletter med kokt ptatis & vinbärsgele & äppelmos till. Det är så sjukt gott och jag hoppas verkligen att jag får ner nåt. Idag har det bara gått ner några hårdbrödmackor med ost på och en banan.  Jag hoppas verkligen få i mig lite av middagen, skulle vara bra för lilla liten.

Vecka13 (12+0)

Det rullar verkligen på nu, vilket känns underbart. Det börjar sjunka in allt mer nu att vi är gravida och att vi ska bli föräldrar jag och Mattias.
Jag mår fortfarande som vanligt, sjukt trött och vissa dagar mer illamående än andra. Som idag tex. Vaknade vid halvtio klev och drack ett glas vatten, det gick bara en lten stund så vändes magen ut och in och det kom upp igen :/ Så jag tog en lergigan och somnade om ett par timmar. Illamåendet är fortfarande kvar, har mumsat i mig en banan som jag hoppas får behålla men nog åker den lite hiss allt!

Jag har länge tittat på en overall som finns på kappahl, liten kommer ju i Maj och man vet ju aldrig om det kommer vara sjukt varmt eller lite svalare i luften. Denna Newbie-overall är inte så tjock och kan därför vara perfekt att hemma ifall det behövs till dom första vagnspromenaderna.

Den kommer isåfall att inhandlas i stl50. Jag har gått igenom de kläder vi har och i stl 62-68 har vi redan så mycket att det känns som det kommer bli över, 50/56 har vi oxå en del men jag tycker att det ser väldigt stort ut, så vi kommer behöva inhandla lite mer kläder i stl 50.

Här är en bild på den sjukt fina overallen vi vill köpa till liten och imorgon är det 30% på hela sortimentet så då kostar den endast 139:- vilket är nästintill gratis jue :) Dom hade för nån vecka sedan en kvar i den stl så jag hoppas verkligen att den finns kvar nu oxå.

Sjusovardag!!

Oooppps vad hände?? Vaknade för en stund sedan, antar att jag behövde sova om mig lite. Men jag känner mig lika trött för det. Skönt och välbehövligt var det iallafall :)

Ska nu tvätta och hänga några maskiner, sen blir det en promenad med Mattias då han kommer hem.
Det får räcka för idag.

Zzzzzombietrött - De e jag de :)

Utmattad

Det är precis vad jag är just nu. Började dagen med att åka till min läkartid på psyk, de mötena gör mig alltid helt färdig, man tömmer ur sig så mycket på så kort tid.
Jag blev fortsatt sjukskriven fram 120115. Ska bara ta det lugnt och undvika all sorts stress, vilket inte alltid är så lätt med allt som ständigt händer runt i kring. De ena byter bara av det andra och så fortsätter det år in och år ut... Med allt för korta återhämtningsfaser emellan. Jag är så trött nu, trött ända in i märgen.
Jag fick order om att vila och ta det lugnt med udantag för dagliga promenader i den mån jag orkar.

Så ikväll blir det bara att ligga som en zombie i soffan, har precis ätit middag som jag hoppas på att få behålla. Jag har sedan jag kom hem idag vart fruktansvärt illamående :/

Vila i Frid♥

Det var inge roligt uppvaknande man fick idag, fick ett samtal från syster som berättar att min andra systers man somnat in i sitt hem inatt. Mina tankar går till till min syster och hennes son som förlorat sin make/far. Vila i frid Tommy! Önskar så att mina armar var längre så jag kunde krama om er ordentligt i denna svåra stund

Ännu en skön helg framför oss!

Har sovit grymt dåligt inatt, det drar och spänner i magen vilket inte alls är så skönt. Liten håller på att bygga ut och det känns lite grann faktiskt. Idag är illamåendet på besök oxå, det står mig upp till halsen och jag sitter bara och väntar på att magen ska vända sig ut och in. Efter man fått kräkts så brukar det lätta något, så jag önskar nästan att jag får gå och krama om porslinstolen. Kanske hjälper lergiganen som jag tog för en stund sedan. Just nu sitter jag bara som ett kolli, usch..hoppas de ger med sig :/


Det är nu äntligen helg igen, och vi ska ikväll äta gott och kolla på idol. Älskar helger då man får umgås med sin bättre hälft bara vara och njuta av varandra.

Hoppas ni får en underbar helg mina bloggsystrar

Drömmen om ett barn

Som vanligt numera sitter både jag och Mattias bänkade i soffan varje torsdag kl20 för att få ett se ett nytt efterlängtat avsnitt av drömmen om ett barn. Vi tycker den är jättebra, mycket bättre än Barn till varje pris som går på ettan.
Vi har kunnat relatera mycket av våra känslor och upplevelser till denna serie. den har många gånger berört oss så djupt att tårarna runnit. Tittar ni på programmet?

Ivfbehandlingarna har satt djupa spår i både mig och Mattias. Den otroliga längatn man bär på och var sorg man tampats med då man misslyckats. Vi har en lång väg tillbaka och vi har redan börjat denna resa, men vi känner såklart båda två att vi är trötta i själen. Alla behandingar och misslyckanden har satt sina spår i oss båda. Och till slut under en sån här resa så slutar man leva, allt fokus ligger på att blir gravida. Resten av ens liv stannar upp. Vi har kämpat i många år med att bli gravida -Vänta ett barn och inte missfall. Så vi ligger lite back med tiden.
Jag hoppas så att vi får ha turen ända fram nu, så vi kan få ta tillbaka våra liv och börja få leva och njuta av vardagen igen.
För de senaste åren har inte innehållit mycket njutning. Det har vart en evig kamp med blod, svett och tårar. Mycket ångest och motgångar.

Jag har saknat livet! Hoppas vi får det tillbaka nu och med råge denna gång!

Lilla liten - Som vi längtat efter dig, du är så otroligt älskad och saknad.
Vårt liv har fått en mening och det är du lille vän! Mamma och Pappas skatt!

Finnar och skägg!!

Har aldrig haft så mycket finnar som jag haft nu under den här graviditeten. Och den ena avlöser bara den andra, då jag tror att det kanske börjar avta så kommer genast en ny och det är sånna där innefinnar som dessutom gör sjukt ont samt att dom är groteskt stora. Hakan är värst drabbad, men har även ett gäng i pannan.
Sen har jag även fått en onormalt mycket hår i ansiktet, på hakan har jag fått jättemycket hår, ja jag ser faktiskt skäggig ut :/ Inte roligt alls!! Min bm sa att de är fullt normalt och att man får mer hår på kroppen då man är gravid. och det har jag märkt, inte bara ansiktet som är ludet utan även magen börjar bli lite lurvig samt att mitt hår på armarna blivit mer. Det kan jag ju leva med, men skägget på hakan känns inte de minsta sexisgt och jag bara vägrar att raka bort det, med risk för att de dubbla ska komma tillbaka. Kanske får man ställa upp som jultomte i år :D

Bara ett par veckor kvar nu till julafton och både jag och Mattias längtar mer än vad vi någonsin gjort! Känns som att vara barn på nytt nästan :)

Angående Barnvagnen

Vi har nu läst på lite med och lyssnat på råd från andra. Och vi kommer inte att köpa Brio Sing, då den inte alls uppfyller det vi vill ha på vagnen. Så nu är det Brio Go som gäller.
Tack för era tips angående vagnen :)

Det är svårt med vagnval, men idag ska jag prata med en vän till mig som jobbar på babyproffsen hon skickade mess igår och ville vi skulle prata vagnar. Och hon om någon kan ju det här med vagnar :) Skönt med en sån vän i väntans tider. 


Brio Go

Den är ju så fiiin!

Magbild :)

Ska nu våga mig på att släppa en magbild till er, har tagit magbilder sedan 5+0 och den här bilden är från förra veckan 10+2

V12 (11+0)

Idag går vi in i vecka12, känns som vi passerar en viktig milstolpe nu. Och JAG vet att bakslag kan komma ändå, men jag har ingen anledning till att oroa mig i onödan, nu ska vi verkligen njuta av de dagar vi får/har nu utan oro. För vem vill oroa sig i onödan??? Inte jag iallafall!! Och jag ska även totalt sluta upp att lyssna på de personer som inte gör annat än skrämmer upp en. Onödigt tycker jag!!
Min läkare från spec.mödra ringde imorse och gav oss en ny tid för vårt nästa ul, hon hade dubbelbokat. Så vår nya tid blev lite senare, den 29november. Känns helt okej.  Den som väntar på nåt gott...

Jag väntar just nu på att Mattias kommer hem med mat, vi ska göra parisare till middag idag med stekt ägg på, Mmmm så gott det ska bli.

Sen är det en massa bra att kika på tv ikväll, så det blir soffmys med darling för hela slanten :)
Som jag älskar den mannen, min allra bästa vän och livskamrat. Nu är vi äntligen på god väg att gå från 2 till 3 :D Vi längtar så sjukt mycket efter vår lilla liten. Jag går ofta in i den blivande barnkammaren och bara njuter och funderar på hur vi ska gör om den. Kommer inredas i färgerna vitt och grått. Sen kommer självklart nån annan rolig/fin färg tillsättas för att liva upp rummet lite. Men de avgörs mer exakt då vi vet vem som ligger där inne, pojke eller flicka :)
Jag vet att iallafall att det kommer att bli jättefint.

Hoppas ni får en fin kväll mina bloggsystrar. Och Sarah jag tänker massor på dig idag och hoppas att ni fått goda besked!!!

Tröttsam dag..

Känner mig lite ut form idag, har en dryg huvudvärk och de känns som att jag ska bli förkyld. Har ont i lederna och är allmänt hängig. Svanken värker och det drar i livmodern. Den växer och töjs och det kan faktiskt kännas rätt mycket.

Jag hoppas jag bara har nå hormonspel i kroppen och att jag inte ska bli förkyld. Hade igårkväll ont i halsen. Men de kunde jag lindra med isglass och idag har jag inte alls ont i halsen. Bara ledvärk, vilket inte är så bara.

Jag har även mått illa idag och inte fått i mig så mycket. Snart är det middag, darling står nu och kockar, det blir pasta carbonara och jag hoppas att jag får i mig lite iallafall. Jag har ju faktiskt haft en vecka som jag fått må hyffsat bra, så att de kommer lite bakslag gör inte så mycket. Då jag faktiskt haft ett par bra dagar att samla igen krafterna på.