Ont i höfterna :/

Har sedan igår ont i höfterna då jag går och rör mig, inte skönt alls nästan svårt att gå. Det känns även som att det gör lite ondare idag. Undra vad det kan vara... fogarna kanske? Tycker det är lite tidigt för det, men har ju både hört och läst om att det kan börja strula tidigt hos endel. Hoppas det är övergående och inte bara blir värre och värre.
Någon av mina bloggsystrar som känner igen symtomen?

På IVF kliniken igår trodde de oxå att jag eventuellt skulle lämnas över till speciaalistmödravården pga av min tidigare problematik. Skulle även fortsätta med fragminen, förmodligen hela graviditeten ut, men det var ett beslut som nu ligger hos min barnmorska. Ska sätta mig och skriva ner allt som vi ska ta upp med henne på fredag. Annars är det nog lätt hänt att man glömmer bort nåt.

Kommentarer :

#1: Jenny

YEY! Vad kul att läsa att ni fortfarande har kvar minin i magen (jag tittar in här så sällan)! Jag blir verkligt glad! :) Jag håller tummar och tår att den banne mig stannar där också!

Några fogar har jag aldrig känt av men det där är så himla olika, vet flera som fått ont tidigt.

All lycka!

skriven
#2: Sarah

Mitt VUl gick så där idag. Visste ju att det var tidigt men inget foster syntes, inget hjärta utan bara fostersäcken och gulesäcken. Usch vad orolig jag blev NU då... Läkaren sa att det var för att det var för tidigt men har ju hört om andra som sett fostret och tom hjärtat i vecka 6. Återbesök om en vecka... Drygt

skriven
#3: Jenny

Hejhej!



Kan vara men svårt att tro det. Jag fick det i vecka 20 någonting och DET är tidigt. Men jag fick det för att min dotter var på väg ut.. visst man hör här och där men svårt att tro redan nu. Däremot så är du gravid och skyddar kanske din mage mer än förut. Du låg i en säng också..man kan bli trött i höfterna av det rätt snabbt. Och sen.. man kan ha ont i ländryggen utan att det beror på gravidteten i sig..den kan ha funnits sen förut och man kan få det av att man har fel hållning i kroppen eller att man lyfter fel eller eller om man har spända muskler.. Det kan belasta leder, ledband och diskar. Och kommer mot dagens slut eller böjer dig framåt, inte är lika smidig.



Lexin sätter igång det här och ganska ovanligt att mängden nu ökat såpass redan i vecka 8, ofta så får man ju inte foglossning förrän runt vecka 30. Det är det vanligaste.



Har du foglossning kan du inte gå i trappor eller yta långa steg, då tar man helst kinasteg. Och kan inte vända sig i sängen alls.Gör ont att ställa sig upp, att sätta sig ner. Sätta sig på toa är ett stort problem..



Skulle det vara så att det är foglossning redan.. så har bm hjälpmedel till dig. Bara säg till. Då man man få en snurrdyna till sängen så man kommer runt ordentligt.

Och bra att du kommer till specialistmödra. (Du vet att det är samma läkare som på kk va?) De har bättre VUL-maskiner på specmödra. Så om du är orolig kan du lika gärna ringa gun/kk. Ser dom dåligt på VUL så tar de med dig dit.



IIh, jag är ingen besserwisser, men du frågade ;)



Och jo, kanske litet då, men det beror på att jag tvingats lära mig allt den hårda ofrivilliga vägen..



Kram!

skriven
#4: lillmaria

Jag fick tidigt ont i ländryggen och bäckenet när jag väntade V. Det stack som knivar och jag tänkte precis som du att hur ska det här gå om jag har så ont redan, men det blev bättre efter typ fjärde månaden. Det är skelettet som blir mer poröst och ska anpassa sig, fick jag som förklaring. Rör dig bara försiktigt så går det bra.



Kram från lillmaria

skriven
#5: Jenny

Låter härligt att du får behålla maten nu och att liten har stannat kvar och verkar trivas som handen i handsken där inne.

Jag har ju ingen aning om det är fogarna givetvis då jag aldrig vart gravid heller men jag kan få ganska ont när jag vart tex sjuk och inte rört mig på länge, det brukar gå över efter några dagar.. hoppas verkligen inte det är foglossning redan..

/Fru Haglund

skriven
#6: Anna

Jag har skitont nu, i höfter och i magen. Fast jag antar att det ska vara så, är ju i vecka 36 nu :) Men det är svårt att sova och orka med arbetet när det är så här. Var in på förlossningen i veckan för att de ville göra en kontroll. Har förvärkar som kommer regelbundet men en icke påverkad tapp.



Hoppas värken går över för dig och mig, inte kul att ha ont...

skriven

Kommentera inlägget här :